Nee hè?

Halverwege gisterenmiddag kwam Daphne naar beneden, Heej Ko, ik ben morgen vrij, zullen we…? Dus ik gelijk: “Ja leuk, ik heb die kortingsbon nog van Dierenpark Amersfoort, het is maandag morgen, het wordt mooi weer…dus ja…..” Ik pak vervolgens mijn laptop, open mijn mail, om die kortingsbon te openen en activeren….. ships….heb ik toch mooi vergeten dat eerder te doen, was dus al verlopen, grrrrrr! Mits komt Bastiaan beneden, hoort ons aan en zegt: ik heb veel spaarpunten bij Optimel, misschien kunnen jullie daar iets mee? Ik open vervolgens de site van Optimel en aangezien Daphne al heel lang het Dolfinarium op haar verlanglijstje had staan zochten we daar als eerste naar. We hadden geluk en met veel korting was de beslissing snel gevallen. Zo stonden we dus vanochtend vroeg naast ons bed want we wilden wel op tijd zijn zodat we niet bij de kassa in een lange rij moesten staan.
So far so good….om half tien reden we het parkeerterrein op, het wachten op de mensen van parkeerbeheer begon, we hadden de tijd, het park zou om tien uur open gaan. Staan we uiteindelijk voor die kassa, zegt die medewerkster: We hebben veel schoolreisjes vandaag. Wat??? hè??? Weg mijn droom van een ‘rustige’ dag!!! Grrrrrr!!! En ze had het nog niet gezegd of achter ons ontstond een groeiende kakofonie van grote kinderscharen. In mijn hoofd het knopje ‘concentreren’ aanzettend gingen we het park in, eerst maar koffie. Op het terras waar we even later plaats namen kwam na enkele seconden een ‘gele hoos’ binnen. Kennelijk een hele grote school want overal in het park, waar je ook keek, zag je veel!!! geel. Het deel ervan dat zich bij ons op het terras voegde misdroeg zich enorm! Verbazingwekkend aangestuurd door een nog vervelendere leerkracht, die even voordeed hoe men musjes moest verjagen. Ja joh tuurlijk, een schoolreisje, naar een park waar men volop bezig is met behoud en zorg voor dieren, je kinderen leren hoe je onschuldige wezentjes letterlijk weg moet trappen. Hoezo leerkrachten hebben een voorbeeldfunctie? Natuurlijk kon ik het niet laten enkele opmerkingen te maken waarna ik dodelijke blikken kreeg toegeworpen. Ik begon het kookpunt in mij aardig te benaderen dus stond snel op en met Daphne in mijn kielzog maakte ik me uit de voeten. Er waren in totaal zo’n 7 scholen. Hele grote groepen waarvan de gele groep het grootst was maar zich ook meest misdroeg. De groep die daarna het grootst was, was een groene groep, en die gedroegen zich allemaal voorbeeldig, daar hadden de leerkachten/leiding duidelijk wel alles goed in handen. Die keren dat we in aanraking kwamen met leden van de groene groep was het juist leuk en genoten we met de kinderen mee van het plezier dat ze hadden! Verbazend eigenlijk wel hoe groot de verschillen kunnen zijn…
Het was een prachtige dag verder, schitterend weer, overal gingen flesjes met zonnebrandcreme rond. Er waren inderdaad heel veel scholen-groepen aanwezig. De gele invasie overheerste echter en niet op een fijne manier maar ja dat kan je treffen, we hebben maar geprobeerd er zoveel mogelijk omheen te lopen. Een andere ontmoeting was dan weer wel erg leuk. Al aan het begin van de ochtend ontmoetten we een jonge vrouw uit Urk met de naam Annet. Zij vertelde dat ze met vrienden in een vakantiepark aan het Veluwemeer zat en dat iedereen door een virus geveld was waardoor zij alleen het park in gegaan was. Zij sloot zich bij ons aan en we hebben met zijn drietjes veel plezier gehad. Met name de nieuwe show in de koepel, “Aquabella” was bijzonder mooi! De vorige shows hebben niet half zo indruk op mij gemaakt als deze deed. Echt geweldig! Aan het eind van de dag namen we hartelijk afscheid van Annet en keerden we huiswaarts, waar we om even voor vijven weer binnenstapten en Joop ons met koffie en thee verwende.

12 gedachten over “Nee hè?

 1. Gelukkig dat je toch óók een leuke ontmoeting had ,
  dat maakte de gele invasie nog een beetje goed!
  Prachtige foto’s en dat lijkt me toch niet makkelijk van waterdieren!

 2. Fijn, zo’n leerkracht die het “goede” voorbeeld geeft. Kan me voorstellen dat je je mond niet kon houden. Ik vind in dit geval een bijzonder goede gewoonte :-)
  Niet alleen je dagje uit was geslaagd, maar ook je foto’s. Er staat zelfs een klein filmpje tussen. Die zeeleeuw/zeehond/whatever…klein oortje, hè?
  De afsluitende foto is ook geweldig: allemaal onderwaterfoto’s en dan als laatste een dolfijn die zijn snoet boven water uitsteekt. Leuk!
  Liefs Kakel

  • Ik kan daar dus niet tegen he?!
   Zulke kleine en weerloze wezentjes….
   van een kind is zulk gedrag al onacceptabel maar van een leerkracht??

   Mooi dat je ervan genoten hebt!

   Ja dat is Sunny, de oudste dolfijn in het Dolfinarium, 52 jaar!

   Dank je wel.

   -x-♥

 3. Al met al gelukkig toch een heerlijke dag!
  En ja, dit is de tijd van de schoolreisjes ;-)
  Ik was er een paar jaar geleden, 2x, met onze kleindochters, leuk!

 4. Ik begrijp precies wat je bedoelt. Wij hebben pas geleden middelste zoon en schoondochter meegenomen naar dierenpark Amersfoort. Op een doordeweekse dag. Lekker rustig, dachten wij.
  Maar toen wij de parkeerplaats opreden, zag het zwart van de schoolbussen. Veel, heel vel schoolreisjes. Ook een groep met veel geel. Maar het viel mee. De kinderen waren verspreid en de leerkrachten hadden alles in de hand.

  Het is niet dat ik niet tegen schoolreisjes ben of zo, maar wij dachten een rustige dag uitgezocht te hebben, ivm de gezondheidstoestand van middelste.
  Maar uiteindelijk is het heel gezellig geworden!

  Liefs Frederique

  • Tja meis, je hebt het niet altijd in de hand helaas

   Fijn te lezen dat jullie het leuk hadden, net als wij gisteren.

   -x-♥

 5. Mooie, levendige foto’s.
  En ja, je stukje toont aan hoe belangrijk het is dat een school de juiste structuur meegeeft.
  De groene groep bewijst dat het heel goed kan gaan. Dat geeft hoop.

  • Dank je wel Plato

   Ja inderdaad….
   Misschien ben ik ouderwets ofzo
   maar die ‘vrije’ hand die kinderen
   tegenwoordig op heel veel scholen krijgen
   leidt niet per definitie tot goeds!

 6. En dat noemt zich LEERkracht! Heeft waarschijnlijk nog nooit van het woord voorbeeldfunctie gehoord.
  Prachtige foto’s weer. Dieren zijn ook zo’n dankbaar onderwerp om te fotograferen.
  Tig jaren geleden was ik ooit eens in het Amersfoort. Ik vond het er toentertijd nogal klein en benauwd, waarschijnlijk zal er nu het een en ander ten goede veranderd zijn voor de dieren.
  Ik heb het idee dat jij elke dag wel in de dierentuin kunt wezen, hè? Nooit een baan in die sector gehad?

  • jah inderdaad ;-((

   Dank je wel…. ja klopt, ook wel 1 van mijn meest favoriete onderwerpen.
   Amersfoort is stukken verbeterd, echt de moeite waard geworden hoor!!

   Ja als dat zou kunnen zou ik het doen!!

   Nee helaas niet….. in mijn jonge jeugdjaren wist ik niet van het bestaan af… en vanaf school werd het voor mij bepaald wat ik moest doen, had geen inbreng.
   Toen ik de vrijheid kreeg het zelf te bepalen was ik door een ongeluk fysiek te beperkt..

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.