Mooie dag en mooi nieuws

Om met het laatste te beginnen….
Vandaag zijn vanuit het oude dierenpark in Emmen de leeuwen verhuisd naar Wildlands. De dames Brandy en Tia met haar dochters, Delilah, Aïsha, Luna zijn nu hun nieuwe verblijf aan het verkennen. Mannetjesleeuw Zulu is ondanks eerdere berichten toch niet in staat gebleken de weerstand van de dames te breken en dus is verhuisd naar een dierentuin in Schotland. Die dierentuin ‘gaf’ een andere mannetjesleeuw mee terug naar Emmen, met de welluidende naam Dudley… IJsberen-dames Lale en Noordje hebben gezelschap gekregen van een 3e ijsberendame met de mooie naam Nela uit München.  Men is dus nog steeds volop knoeterhard aan het werk om alles in gereedheid te brengen voor de ‘grand-opening’ op Goede Vrijdag, 25 maart as door Koning Willem Alexander.
Daphne mag al eerder het park verkennen nu zij zich toch het personeel mag rekenen. In eerste instantie een ietsiepietsie jaloers kon ik toch prima in haar vreugde delen uiteraard. Gisteren kreeg ik dan als abonnee de uitnodiging om deel te gaan nemen aan de testdagen die men gaat organiseren voor abonnees.  Ik heb me uiteraard gelijk opgegeven en ga een testdag meemaken op zaterdag 12 maart, samen met Anita. Daphne heeft inmiddels haar werkkleding al in ontvangst mogen nemen en ik heb nog net niet kwijlend naar haar jas gekeken…. mijn 1e uitroep was: “dieeee wil ik ooookkkkk” *glimlach*.
De laatste loodjes dus … nog 5 weken te gaan voor de deuren voor publiek opengaan… ik kan niet wachten!!
Ander goed nieuws is ook dat ex-blogster Ineke mij mailde met de prachtige boodschap dat zij graag wilde bijdragen aan mijn adoptie-actie wat ervoor zorgt dat er al 8 contracten vol zijn en een 9e hard op weg is zich te vullen.GEWELDIG! Ben hier zo ontzettend blij mee!!!

Het eerste dan als laatste..

Vanochtend rond 11 uur stonden Daphne en ik voor de deur van mijn maandagmeneer in Daphnes auto omdat Anita de mijne leent vandaag. Even later waren we door de mist op weg naar Arnhem. Gaandeweg trok de mist op en brak de zon door. Onderweg een lekker kopje koffie met superverse en overheerlijke gevulde koek genuttigd. Tegen enen stonden we bij de kassa, alwaar we een onaangename verrassing kregen. Met onze abonnementen konden Daphne en ik altijd voor half geld diverse andere dierentuinen in. Dat bleek afgeschaft… en niet gecommuniceerd…snik, slik.
Weer even later liepen we het park in en genoten we van wat we zagen en van het schitterende weer. Niet koud, niet te warm, mooi droog en zonnig, windstil, kortom, zalig weer waar niet alleen de mens van genoot maar ook, zichtbaar, menig dier. De voorjaarsvakantie begint pas na vandaag dus in het park was het nog zalig rustig. Petje af voor mijn maandagmeneer overigens. Zoals jullie wellicht weten is Burgers Zoo nogal heuvelachtig en ik geef het je doen als 90+-er dat lopend achter een rollator te ondernemen. Ik stelde hem nog voor een scootmobiel te huren, een mogelijkheid waarin  het park voorziet, maar daar wilde hij niet van weten. Na talrijke meters gelopen te hebben gaf hij aan wel even te willen zitten, dus zochten we een restaurant op en genoten daar van een heerlijke kom erwtensoep met roggebrood belegd met spek terwijl Daphne zich tegoed deed aan tomatensoep met brood. Kopje koffie en frisdrank erbij en we genoten. Daarna weer op de been en verder maar. Daphne ging deels haar eigen gang en schoot vele prachtige foto’s. Ik beduidend minder uiteraard maar dat is totaal niet erg.
Het was een heerlijke dag en het is zo’n ontroerend iets om te zien hoe intens iemand dan kan genieten.
Tegen 18.30 uur waren we thuis en  kon ik aan de slag de foto’s uit te zoeken en een selectie ervan op Picasa te zetten. Deels dus van mij en deels van Dapne. Wil je ze bekijken, klik dan maar HIER

Nu lekker een rustig avondje voor de boeg, wat bloggen, wat lezen, wat tv kijken… wat ook maar in mijn hoofd opkomt, waar ik zin in heb. Morgen kan ik lekker uitslapen en met de nieuwe medicatie heb ik inmiddels enig vertrouwen dat dat ook gaat lukken. De jeugd en manlief zijn morgen allemaal aan het werk dus ik ben met mijn veestapel alleen thuis tot aan de klok van 14.30. Dan is manlief weer thuis en aan het eind van de middag gaan we dan naar ons geboortegrond richting de Duitse grens om bij Hemmo en Geesje aan te schuiven. Geesje gaat Grieks koken en daarna gaan we dan een paar potjes kaarten, altijd weer hartstikke gezellig, menig buikpijn-aanval van de slappe lach, garant dus voor een heerlijk avondje.

Zondag dan weer uitslapen en daarna de auto in op weg naar Oss, alwaar ik Liesbeth zal treffen om met haar in De Lievekamp van Jeans te gaan genieten… wie de mistery-guest is weet ik op dit moment nog niet, ik laat me maar verrassen. Maandag dan eerst weer de medische molen in en ‘s avonds met Anita naar Deventer, voor Jeans met als mistery-guest weer net als gisterenavond in Franeker, Ellen Evers. Kortom, veel leuks voor de boeg en tussendoor veel tijd om fysieke en mentale rust te pakken, mooie combinatie waar ik ook voorpret van kan hebben.

8 thoughts on “Mooie dag en mooi nieuws”

 1. ria schreef:

  Druk weekend Melody. Succes

  Liefs, Ria

  1. Melody schreef:

   Ja best wel maar druk met leuke dingen….

   Liefs terug

 2. ineke schreef:

  goeie moarn Melody,

  hiel graach dien jer….
  en in moai wykein tawinske.

  groetnis fan
  ineke

  1. ♫ M e l ☺ d y ♫ schreef:

   Middei Famke

   Dat lês ik fansels hiel graach ;-)

   tankewol, leaf fan dy, do ek

 3. Kakel schreef:

  Toe maar: de dierentuin wordt geopend door Willem-Alexander. Wat een eer! Ik vind het zo tof voor Daphne dat ze is aangenomen. Ik hoop dat ze zich snel thuis zal voelen in de nieuwe dierentuin en tussen haar collega’s.
  Lieve groet

  1. Melody schreef:

   Jaja …

   Ik ook natuurlijk ! Dat doet ze al… ze is super enthousiast, iedere keer dat ze daarvandaan thuis komt.

   xxxxx

 4. Minoesjka schreef:

  Wat een leuk en enthousiast blogje :-) Kan me goed voorstellen hoor dat je toch een beetje jaloers op Daphne bent, maar gelukkig mag jij voor gaan “proeven”.

  1. Melody schreef:

   ;-) Ik ben nog steeds enthousiast, elke dag meer zelfs, want de nieuwe medicatie slaat heel goed aan….. ikke isse were blije

   Ja dat ga ik ook zeker doen, ik geniet nu al elke keer dat Daphne thuis komt met filmpjes en foto’s …het is zoooooo mooiiiiii

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: