Lol in Lelystad

Zoals mijn Zing-Zo vandaag al vertelde had ik een onverwacht uitje. Zat ik gisterenmiddag bij mijn maandagmeneer in het verpleegtehuis ging mijn telefoon. Corry belde en nodigde mij uit mee te gaan vandaag naar Oostvaardersplassen, haar zoon Nico zou daar zijn verjaardag vieren….hij is vrijwilliger in Oostvaardersplassen en had een huifkartocht geregeld en doordat er een aantal afzeggingen waren gekomen was er plaats over. Daarbij wilde Corry graag dat haar auto ‘het weer eens op de kop kreeg’ en als ik dan mee zou gaan kon dat ook geregeld worden. Na overleg met Joop, hij en de jeugd hadden boogschietwedstrijden in Emmen vandaag en ik wilde niet de honden te lang alleen thuis laten, bleek het qua tijd prima te kunnen dus belde ik Corry terug dat ik haar uitnodiging heel graag aan wilde nemen. We spraken af dat ik rond 11 uur bij haar zou zijn.

Vanochtend dus om kwart voor elf het huis uit en op de afgesproken tijd stapte ik Corry’s huis binnen. Na koffie met gebak stapten we in haar auto en reden we naar Lelystad. Ik helemaal blij natuurlijk want haar auto is van mijn favoriete merk. Ondanks dat die auto veelvuldig heeft stilgestaan reed hij als een zonnetje. Via een alternatieve route kwamen we keurig op tijd in Lelystad aan waar we opgewacht werden en verwelkomd met koffie en een brownie, jammieee. Daarna liepen we naar een grote kar toe die even later, volgeladen, vertrok. Het was prachtig weer, heel de dag volop zon, al was de wind toch wel erg frist. We zagen veel ganzen, zwannen, reigers, meerkoeten, lepelaars, vossen, edelherten, runderen en koeien. Ook zagen we een paar buizerds overvliegen. Ergens halverwege de route stapten we uit en zaten we in een heerlijk zonnetje te lunchen, (en weer op te warmen). Ruim na vijven waren we terug bij de parkeerplaats. Daar nam een groot deel van de groep afscheid en bleven we met zes mensen over. Corry en ik, Corry’s zoon, Corry’s dochter en kleindochter met lief. We stapten in de auto’s en reden naar een wokrestaurant waar we ontzettend lekker hebben zitten smullen. Rond negen uur waren Corry en ik weer terug bij haar huis, na een kop koffie mocht ik even ‘zustertje’ spelen want zij had thuiszorg afgebeld omdat zij niet kon inschatten hoe laat we weer thuis zouden zijn. Ik druppelde haar ogen ivm de staaroperaties, ontdeed haar van haar kousen en heb haar vervolgens bijna letterlijk in een stoel voor de tv geplant ;-) Daarna afscheid genomen om om half tien mijn eigen huis weer binnen te stappen.

Nou is mijn lijf niet meer het jongste en mijn gewrichten al jaren niet meer je van het, dat gerammel in zo’n kar heeft dus wel een impact, maar heej… daarover ga ik niet zeuren natuurlijk, heb een fantastische dag gehad. Heel veel gelachen en me ontzettend goed vermaakt, dus die impact heb ik er met alle liefde voor over! Dat wat ik nu voel heeft een grotere positieve kant dan een negatieve, en dat is wat telt of niet dan? Corry, enorm bedankt voor deze fijne dag! Zo ook dank aan Nico natuurlijk dat ik erbij mocht zijn!

12 thoughts on “Lol in Lelystad”

 1. Greet schreef:

  Wat een mooi dagje uit! En alweer tussen de dieren, maar deze leven gelukkig in vrijheid. De foto’s zijn prachtig.
  Wat ontzettend lief dat je zo onverwachts uitgenodigd werd.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Jahaaaa zeker weten!!! Haha ja dat ook, de mooiste plek om te zijn toch! Ja die heb ik het liefst ;-) Dank je wel!!
   Nou zeg dat wel!!!

 2. CorryR schreef:

  Mooi verslag. Enne: graag gedaan.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Dank u dank u dank u ;-)

 3. rietepietz schreef:

  Wat een prachtige dag! Lijkt me ook reuze leuk om met zo’n huifkar de natuur in te trekken !En met goed gezelschap natuurlijk nóg leuker!

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Zeker weten!

   Dat kan relatief gemakkelijk geregeld worden natuurlijk ;-)….. Een familiedag ofzo, of met Marion? Of met een groep webloggers… om zo maar een paar te noemen……. kijk anders even hier : https://www.staatsbosbeheer.nl/

 4. Mirjam Kakelbont schreef:

  Je bent verwend, zeg! Maar als een iemand het verdient, ben jij het wel :-)
  Ik las dat je lepelaars hebt gezien, wat mieters dat die beesten daar ook zitten.
  In het wild heb ik die nog nooit gezien!
  En die ruimte op die foto’s… Ik denk dat ik ga emigreren :D
  Liefs en een knuffel
  Kakel xxx

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja nou he? Dank je wel hoor, lief van je om dat te zeggen. Ja gaaf he?! Lijkt me strak plan, ik ga mee als je het goed vindt!

   -x-♥

 5. garfjeuh schreef:

  Wat een mooie foto’s.
  Ik kom hier eens kijken via Corry.
  Jullie hebben het daar fijn naar jullie zin gehad, zo te zien.
  Groetjessssssss.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Dank je wel Garfjeuh, voor je complimenten én je bezoek!~ Ja we hebben het heel erg naar onze zin gehad.
   Groeten terug!!

 6. minoesjka2 schreef:

  Ik kan me voorstellen dat je die ongemakken voor lief neemt, want als ik die foto’s van jou zie dan is het prachtig daar,en als je dan nog eens leuk gezelschap hebt ook, ach ………… pinuts dan toch, die ongemakken?
  Fijn dat je onverwacht zo’n prachtig uitje kreeg aangeboden, het is je echt gegund.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja klopt hoor! Het was daar zo schitterend mooi!!
   De kou en het gerammel van de gewrichten waren niet fijn maar inderdaad, dat is peanuts bij het plezier dat we hadden!! \\Dank je wel hoor, lief van je!

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: