Less is more?

Marja‘s
Zwijmelen op Zaterdag
~ 222
Gestart op 17 november 2012

Een muziekstuk dat toch wel als controversieel de geschiedenisboeken inging omdat de componist er helemaal niet tevreden over was maar het publiek daarentegen wel… eentje die mij toch altijd weer ontroert al kan ik niet uitleggen waarom, eentje die geen woorden kent en waarvan ontelbare versies zijn uitgebracht…
Een favoriete versie van mij deel ik vandaag graag met jullie :

32 thoughts on “Less is more?”

 1. karel schreef:

  mogge Melody
  het blijft een mooi nummer , maar ze het hier met z’n drietjes pslen zag ik nooit eerder
  geniet de dag

  1. Melody schreef:

   Middag Karel

   Ja toch!

   Zo zie je maar dat je altijd nog verrast kunt worden.

   Dank, jij ook!

   1. karel schreef:

    werden er nog meer dan 3 zag ik nadien :)

    1. Melody schreef:

     ;-) Ik d8 al, die meldt zich nog wel om zich te corrigeren..

      1. Melody schreef:

       :-P

 2. AnneMarie schreef:

  Bijzonder stuk om naar te kijken. Grappig. ūüėä

  1. Melody schreef:

   Dat vind ik ook dus

 3. Marja schreef:

  Bijzonder knap.

  1. Melody schreef:

   Ja toch.

 4. Corryr schreef:

  Prachtige niemand. Deze weemail nog gdoordat. Dit is een bijzondere uitvoering. Mooi!

  1. Melody schreef:

   Ja schitterend he.

 5. Corryr schreef:

  Alles door elkaar. Sorry!

  1. Melody schreef:

   ;-) geeft niks hoor.

 6. Matroos Beek schreef:

  Zeer stemmig gebracht. En dan nog met z’n vieren op 1 instrument. Apart!

  1. Melody schreef:

   Apart en ook extra mooi daardoor.

 7. Schone zwijmel!

  1. Melody schreef:

   ;-)) Vast, ze zullen zich toch wel gewassen hebben neem ik aan

 8. ria schreef:

  Wat een ongelooflijk toeval. De hele week heb ik deze muziek al in mijn hoofd en wilde het vanmorgen plaatsen. Gisterenavond had ik mijn zus aan de lijn en die vroeg of ik nog Zorba zou kunnen dansen . Na het gesprek meteen geprobeerd en hoewel ik de passen nog wel ken kon ik het snelle gedeelte niet meer doen.
  xxx

  1. Melody schreef:

   ;-) Toeval bestaat niet…

   Hmm ja kan ik me voorstellen, pas je op dat je niet valt en iets breekt aub?

 9. Peter schreef:

  Dat zijn nog eens multi-instrumentalisten!
  Ze hebben Less is More ook letterlijk opgevat door 15 minuten in 3:35 te proppen.
  Over Less is More gesproken: ken je de muziek van Arvo Pärt? Deze componist maakt de stilte hoorbaar. Zijn Kanon Pokajanen is mijn favoriete stuk van hem: https://www.youtube.com/watch?v=h0i7S_LIONg

  1. Melody schreef:

   Ja precies… een stuk kunst waar je toch weinig van ziet of over hoort.. ik ken ook zo iemand, vind het geweldig als iemand zo zijn talent benut

   Ja die ken ik, heb al meerdere stukken gehoord maar ken het niet goed genoeg om te kunnen zeggen wat ik nou het mooist vind of niet… dat vind ik trouwens zo wie zo al heel moeilijk omdat dat per seconde kan wisselen bij mij, gezien mijn razendvlugge emotiewisselingen.

 10. cellie citroen schreef:

  Blij dat het een cello is en geen viool. Dan was het nogal dringen. :) Muziek blijft mooi.

  1. Melody schreef:

   ;-) ;-) jij zegt precies hetzelfde als mijn (v)echtgenoot… geweldige zulke gedachtesprongen bij het zien van zoiets als dit.

   Ja dat wel toch.

 11. rietepietz schreef:

  Het stuk is zelf inderdaad al genieten, maar wat deze heren nog toevoegen aan inventiviteit en humor maakt het gewoon onnavolgbaar. heel toevallig zag ik de clip van de week ook al ergens maar dit kun je gewoon nooit té vaak zien.

  1. Melody schreef:

   nou precies , dat dus ;-)

 12. dwarsbongel schreef:

  Prachtig! Vaag heb ik het idee dat ik dit, of iets dergelijks, al eens eerder ergens gezien heb. Dank je voor het plaatsen, om (nog eens weer?) van te genieten!

  1. Melody schreef:

   Ja toch!

   Dat zou best kunnen natuurlijk… misschien is het al eens in deze rubriek voorbij gekomen, misschien heb ik het zelf wel al eens geplaatst, dat weet ik niet meer, ik kijk mijn lijst nooit na of ik iets dat ik plaatsen wil al eerder plaatste.

   Graag gedaan ;-)

   1. dwarsbongel schreef:

    Nou, hij staat nog niet eerder in Marja’s Zwijmeloverzicht, of het moet onder een andere naam zijn; ik heb gezocht met “cello”, dus breed…

    1. Melody schreef:

     Dat zal zo maar kunnen want ik gebruik nooit de ware titel en zelden de naam van de uitvoerenden…

 13. Natasja schreef:

  Goh, wat zijn we het eens deze week :-).
  Prachtige en bijzondere uitvoering. Mooi samenspel.

  1. Melody schreef:

   Ja nou h√® … is wel een unicum ;-)

Verras me met jouw ‚ôę ~ Surprise me with your ‚ôę

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: