Lekker dan!

Lekker dan!

14012015

Vandaag was het weer zover, mijn maandagmeneer moest weer naar het ziekenhuis voor een zoveelste controle, geen idee de hoeveelste, ben de tel inmiddels kwijtgeraakt. Nadat hij 8 mei ten val kwam en zijn rechterbovenbeen brak belandde hij een paar dagen later op de revalidatie-afdeling van een verpleegtehuis hier in de stad; De Boshof, waar hij dus nu nog steeds is. Botgroei gaat niet zo snel als je 89 bent, en zeker niet in een bovenbeen waarin in oktober 2011, 5 maanden na het overlijden van zijn vrouw, door een val op het kerkhof een kunstheup was geplaatst. Juist ja, in 2011/2012 bracht hij dus ook vele maanden in De Boshof door. En inmiddels daar dus voor een 2e keer zowel kerst als oud & nieuw hebben moeten ‘vieren’.

Terug naar vandaag… in de auto hoorde ik op de radio vreemde weersvoorspellingen, wat het echt zou worden moest ik maar afwachten. Nou is De Boshof op loopafstand van het ziekenhuis maar als je in een rolstoel zit en geduwd moet worden… zeker als de wegen half blank staan…. is zelfs die afstand nog te ver. We kwamen dus ook behoorlijk natgeregend in het ziekenhuis aan. Aanwezigheid gemeld bij orthopedie, toen naar de röntgen voor foto’s en weer terug naar de orthopedie. Ik ken die route inmiddels en kan hem blindelings lopen. Gelukkig bleek de orthopeed nu wel zeer tevreden en kregen we te horen dat hij wel weer volop zijn gang mocht gaan met het belasten van het rechterbeen en dus ook wel naar huis mocht. Daarbij kwam wel het advies dat het wellicht beter zou zijn nog even een paar dagen te ‘genieten’ van de mogelijkheid tot 2x per dag intensieve fysiotherapie en dus nog een kleine week in De Boshof te blijven. Onder het mom va beter voorkomen dan genezen stemde mijn maandagmeneer daar natuurlijk graag mee in.

Als je vanaf 8 mei tot en met half januari in een verpleegtehuis moet verblijven en daar moet nog dan een weekje bij…. dan is dat geen ramp, zeker niet als je weet waarvoor je het doet. Dat hij toch ook tegelijkertijd enorm verlangt weer in zijn eigen huis te zijn zal iedereen wel snappen, denk ik. De zorg in De Boshof is overigens prima geregeld, echt een hele dikke pluim voor de medewerkers daar !!! In al die maanden van deze sessie maar ook in die eerdere periode, als ook andere periodes van andere mensen die ik daar bezocht…. geen enkele wanklank van wie dan ook gehoord en met al mijn eigen kritische blikken heb ik evenmin commentaar te leveren.

Voordat we ons weer naar buiten begaven genoten we eerst nog van koffie met gebak en dat gaf mij even de gelegenheid het goede bericht naar de zoon te sturen. Terwijl we van die koffie en gebak smulden zagen we door het raam hoe buiten dikke sneeuwvlokken neer dwarrelden. En zo liepen we dus even later buiten door de sneeuw. De 1e portie dit jaar, deze winter zelfs. Kwamen we nat van de regen in het ziekenhuis aan, kwamen we ruim een uur later wit en nat van de sneeuw weer in het zorgcentrum aan. Daar gelijk melding van de situatie gemaakt bij de fysio en zo is dus de laatste week ingegaan dat ik daar heen mag hobbelen en kan ik vanaf volgende week het andere adres weer bezoeken. Voordat hij thuis komt mag ik dus nog aan de slag met alles dat nodig is op voorhand te regelen maar dat is natuurlijk geen probleem, het is immers geweldig dat hij, zeker op die leeftijd, in staat is zelfstandig te wonen en laten we nou eerlijk zijn, waar kan dat beter dan in je eigen stekkie? Kortom, hij blij, ik blij ;-)

14 gedachten over “Lekker dan!

 1. Echt fijn voor hem :-)
  Hier hebben we g.e.l.u.k.k.i.g geen vlok sneeuw gezien :-D #houdenzo
  Fijne avond meis
  Liefsssssssssssssssssss -X-

 2. Het heeft hier alleen even gehageld, maar dat mag eigenlijk geen naam hebben. Wat heerlijk voor je maandagmeneer – en jou – dat hij weer naar zijn eigen huisje mag. Oost, West…
  Mijn moeder heeft vandaag een nieuwe heup gekregen. Mijn vader heeft nog niet gebeld of de operatie goed is gegaan. Het blijft spannend. Maar de derde keer mag het toch wel scheepsrecht zijn.
  Liefs en een dikke knuffel!

  1. Hier is inmiddels alles al weer weg volgens (v)echtgenoot die zopas de honden uitliet….

   Eh ja absoluut, wens haar sterkte.

   -x-♥

 3. Wat heerlijk voor die meneer dat het eindelijk goed gaat met zijn been en dat hij weer naar huis mag. Kan hij straks weer gewoon lopen?
  Het zal eerst wel even wennen zijn aan de stilte van zijn eigen huis.
  Voor jou is het natuurlijk ook prettig dat het met je meneer zo goed gaat.

 4. Ja inderdaad.

  Ja maar met behulp van een rollator, en dat is hij gewend want dat is een ‘overblijfsel’ van de operatie in okt. 2011 toen hij door die val een kunstheup moest krijgen.

  ja dat denk ik wel, al is hij wel iemand die graag alleen is en zich prima kan vermaken.

  Ja dat ook ;-) scheelt een hoop km’s alleen al.

 5. Heel fijn voor hem dat hij straks weer naar zijn eigen huis kan. Daar zal hij best wel wat moeten wennen nu hij geen aanspraak meer heeft van de medebewoners van het verpleeghuis. Gelukkig voor hem dat jij hem regelmatig bezoekt.

 6. Dat laatste besef ik steeds meer. Eigen haard….. etc.
  Overigens moet die meneer wel heel blij met je zijn dat je hem zo helpt. Het staat er allemaal zo eenvoudig maar je doet het allemaal toch maar. Ik vind dat knap.

  1. Dank je wel hoor voor je complimenten, ik vind het zelf niet zo bijzonder hoor. Is ‘gewoon’ iets dat ik doe vanuit mijn ♥.

 7. Feest voor jou maandagmeneer dus, en terecht er gaat niét boven je eigen stek. Al zal hij misschien na al die maanden toch de aanspraak in het zorghuis wel een beetje gaan missen.
  Volgens mij heb ik een aantal van je logjes gemist…. ik kwam nu ook op een héél vreemde manier op je site. Op de laptop benden stond als laatste het bericht rond, hier boven kreeg ik een soort “export te zien en ben ik door maar wat aan te klikken alsnog hier.

 8. Ja inderdaad.

  Dat denk ik ook wel….. maar gelukkig heeft hij ook thuis regelmatig veel aanloop. En ja hij zit er sinds 8 mei… dus met mag nu ook wel weer….

  Hmmm dat is raar, sorry, heb geen idee hoe dat kan, Je bent er nu, dat vind ik fijn!

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: