Lang geleden – nieuw

 

Marja‘s

161e

Zwijmelen op Zaterdag

 

1997 maakt ik voor het eerst in levende lijve kennis met Jeans. Gelijk vanaf die 1e avond was het, zoals de Engelstaligen het zo mooi kunnen zeggen, hooked, lined and sinker… verslaafd tot op het bot dus glimlach. In de cast toen zaten Claudia van Donkelaar, Edwin Gerritsen, Loraine Kammeron, Sasha Rosen, Jurgen Stein, Harold Verwoert, Roeselien Wekker en Marije Zwaard.

Dit seizoen is het jubileumseizoen en in elke show is een ‘oud’-jeanscastlid als gast aanwezig. GodZijDank is Edwin 1 van die gasten en heb ik hem uiteraard opgezocht, speciaal voor hem voorstellingen bij geboekt. Gisterenavond was hij weer van de partij, deze keer in De Bussel in Oosterhout. Ik was echter te laat al hoe vroeg ik ook was, het was al uitverkocht en ik kwam op de wachtlijst te staan. Helaas geen telefoontje gehad dus niet daarheen. Gelukkig heb ik al wel kaartjes voor de voorstellingen die Edwin nog gaat doen (doet al liggende een poging tot het doen van een rondedansje). In deze show deed Edwin dit nummer met Sophia Wezer, echt super!!

Samen met Roeselien Wekker zong Edwin in seizoen 7, The one and only…. dit nummer, (nr. 33 op de cd maar dat even terzijde), en hoe zij dit nummer uitvoerden staat op mijn netvlies alsof ik het gisteren nog zag. En dat is dus niet het geval, integendeel, het is al 18 jaar geleden inmiddels. Alhoewel mijn geheugen me op bepaalde zaken enorm in de steek laat, iets waar ik niet altijd even (niet-)blij mee ben maar oke, werkt dat bij Jeans niet zo. Deze show staat op mijn netvlies, ik weet nog precies wat men in welk lied droeg, hoe men zong, hoe men bewoog en al kan ik fysiek niet meer dansen, kan ik van veel nummers de dansbewegingen wel uittekenen.

De keren dat ik Edwin dit seizoen al mocht zien was op en top genieten omdat hij ook dit nummer dan weer uitvoert. En werkelijk, elke akkoord en elke move die hij maakt is identiek aan hoe hij het deed in 1997. Ik vind het zo ontzettend jammer dat daar geen videobeelden van beschikbaar zijn want die had ik maar wat graag aan jullie getoond natuurlijk.

Daarom dus het origineel dan maar, althans dat denk ik, zeker weten doe ik het niet, een versie die ook zeer de moeite waard is, vind ik, al is en blijft dat natuurlijk een kwestie van smaak. Ik vind het een prachtig nummer, deze uitvoering ook, en of dat nou komt door mijn herinneringen aan lang geleden, en zeer recent, is niet zo belangrijk, toch?!

Hoop dat jullie het mooi vinden en ik wens jullie allen een warm, liefdevol weekend.

20 thoughts on “Lang geleden – nieuw”

 1. Trees schreef:

  Niks van Jeans te vinden? Toch apart want er bestaat giga veel materiaal. Een van mijn favoriete nummers! Pas nog gedraaid en hij staat op mijn USB stick! HEERLIJK!!!
  Fijne zaterdag! XXX

  1. Melody schreef:

   Van de latere shows wel… maar dan van eerdere heel weinig. Er zijn kleine stukjes te vinden omdat men toentertijd wel eens op tv op trad… maar dit nummer dus niet ;-)
   Fijn te lezen dat we het eens zijn!
   Dank je wel meis, jij ook hoor xxx

 2. Marja schreef:

  Een heerlijk swingende zwijmel. Bedankt.
  Je website ziet er weer prachtig uit.

  1. Melody schreef:

   Fijn dat je het mooi vindt Marja, graag gedaan natuurlijk.

   Dank je wel !!

 3. ria schreef:

  mooie stemmen en heerlijke swing

  Liefs, Ria

  1. Melody schreef:

   We zijn het weer eens volkomen eens ;-)

   Liefs terug

 4. rietepietz schreef:

  Een heerlijk nummer, eerder swingend dan zwijmelend maar dat maakt niet uit natuurlijk!

  1. Melody schreef:

   Ja toch?! Die gedachte had ik inderdaad ook… maar gezien mijn emoties omtrent dit nummer en het feit dat die al weer zolang geleden ontstonden… maakt het dan voor mij wel weer iets om over te zwijmelen…

 5. Cellie Citroen schreef:

  Fine brown frame! Heerlijke zwijmelaar deze keer weer.

  1. Melody schreef:

   Mooooiii dat ik jou hiermee kon plezieren!

 6. Novelle schreef:

  ja het ligt lekker in mijn gehoor

  1. Melody schreef:

   Dat lees ik graag Novelle.

 7. Frederique schreef:

  Prachtig nummer, net als je website. Ik sta iedere keer weer verbaasd hoe mooi het is.
  Liefs Frederique

  1. Melody schreef:

   Dank je wel lieffie.
   ;-) Dank je wel, is zo moeilijk niet hoor… gil maar als je dat ook wilt… ik help je graag

   -x-♥

 8. Bibje schreef:

  Heerlijk jazzy nummer, daar hou ik wel van :)

  1. Melody schreef:

   Ja he… dat is mooi! Geniet ervan.

 9. Dwarsbongel schreef:

  Twee giganten die grossierden in grammies! Geweldig!
  Maar ik word een beetje nerveus van al die sneeuwvlokken over m’n scherm, en ik geloof dat m’n laptop er van op hol slaat…

  1. Melody schreef:

   ja dat ben ik volkomen met je eens…

   enne dat gevoel krijg ik zelf ook.. ik twijfel nog of ik het laat staan of weer weg haal

 10. Wat een heerlijk nummer dit!
  Mooi om te lezen hoe hij altijd geniet van de optredens van Jeans.
  Het lijkt me mooi om zo’n toegwijde fan te hebben, als ik een artiest zou zijn.

  1. Melody schreef:

   Ja he?!
   “Toegewijd”… mooi woord…en ja dat ben ik zeker.
   Jaren terug, toen ik de fanclub onder mijn beheer had, heb ik ontdekt wat het verschil is tussen een ‘foute’ en een ‘goede’ fan… in die 1e categorie hoor(de) ik GodZijDank niet thuis.

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: