Kraambezoek

Ondanks dat het nog volop winter is, zijn in Dierenpark Emmen al diverse tekenen van de lente te bekennen. Beviel Giraffe-Mama Ilona in Dierenpark Emmen op 10 februari van dochter Azizi, waar ik met Daphne op ‘kraambezoek’ ging op 20 februari was het gisteren de beurt aan Giraffe-Mama Augusta om te bevallen en zette zij een gezond jong op de wereld. Daphne en ik mogen weer op kraambezoek, daar verheugen we ons natuurlijk enorm op! Wat het geslacht van dit nieuwe leven zijn weet ik op dit moment nog niet. Het diertje kreeg de naam Uzuri. Morgen gaan Daphne en ik naar ‘Dieren in het donker’ en dan hopen we even te mogen/kunnen gaan kijken. ‘Dieren in het donker’ is een activiteit die met enige regelmaat gehouden wordt. Je kan dan in de avonduren langs de dieren in hun nachtverblijven met een verzorger die dan van alles vertelt. Dat gebeurt in kleine groepjes die na samenkomst ingedeeld worden. We keken al enorm uit naar deze activiteit maar nu uiteraard nog meer!

24 gedachten over “Kraambezoek

  • ;-) Had er niet bij stil gestaan dat de titel dit zou oproepen bij lezers…
   Ja klopt, de 20e is de uitgerekende datum …

   • Had zomaar gekund toch?Kind hier vond het na 33 weken welletjes en knul had het zo naar z’n zin dat hij er bij was gaan zitten en dus uitgeritst moest worden,3 weken te laat

 1. Hej Melody, dit is nu al de tweede keer dat ik denk dat je oma bent geworden ;) Al is dit natuurlijk ook heel mooi . Veel plezier morgenavond. Lieve groet,

  • Hoi Willy…. hihi nee hoor nog niet….

   Ja zeker dit is ook heel mooi!

   Dank je wel, lieve groeten terug.

 2. Prachtige foto! En ‘dieren in het donker’ is heel apart om mee te maken. Ik ben jaren geleden een keer ‘s avonds naar Blijdorp geweest. Ik vond het prachtig. En die extra aandacht en de uitleg erbij is super. Veel plezier dus en ik hoop dat je ook op kraambezoek mag!

  • Ik heb het ook al eerder gedaan en vond het erg leuk, vandaar dat we nog een keertje gaan… dat hopen wij ook ;-)

 3. Wat een leuk idee is dat, dat “Dieren in het donker”. Lijkt me echt heel mooi om ee rondje mee te lopen! Mooie dieren zijn dat toch he, giraffen? Oh en die kleintjes helemaal *smelt*.

 4. Vroegah kon je in Blijdorp overdag het donkere verblijf van de vleermuizen in. Dames die dat niet wisten, kwamen altijd hysterisch naar buiten rennen. Ik heb daar nog heel goede herinneringen aan :-) Wat een liefie, dat girafje. En weet je wat zo fijn is van dergelijk kraambezoek? Je hoeft het kind niet op schoot te nemen. Bij mij beginnen ze altijd spontaan te brullen.
  Fijn weekend en liefs, Kakel

  • Vroegah…. kwam ik nooit in Blijdorp…. tegenwoordig ben ik zelf baas en godzijdank in het bezit van een rijbewijs en een auto én een abonnement op Dierenpark Emmen waardoor ik voor half geld Blijdorp in mag ;-) Enige nadeel is 2x 2,5 uur rijden maar dat heb ik er wel voor over!

   haha ja je zou je een breuk tillen aan dit kleintje ;-) Hoe sterk ik jou ook vind en waarom ik ook diepe bewondering voor je heb…toch denk ik dat jouw lijf dit gewicht niet aan zou kunnen ;-)

   Dank je wel schat, jullie ook! -x-♥

  • Ja ik vind dat altijd weer ontroerend.

   IK heb het een paar keer gedaan en het was elke keer heel erg leuk!

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫