Japans-op-Zaterdag – 139

Marion‘s  Schrijf-Uitdaging  “Japans op Zaterdag” (voorheen:  Hier sinds 17-01-2015)

Haibun *** Haiga  *** Haiku *** Kyoka *** Renga *** Sedoka *** Senryu *** Tanbun *** Tanka 

Genieten zo puur.
Te duur doch zonder factuur.
Ligt in elk’s natuur.

14 thoughts on “Japans-op-Zaterdag – 139”

 1. Peter schreef:

  Gij zult genieten
  dat is het elfde gebod
  houd je daar maar aan.

  1. Melody schreef:

   Haha het 11e pas?

   Neem maar gerust van mij aan dat ‘genieten’ heel hoog in mijn vaandel staat want ik weet dondersgoed hoe moeilijk (soms zelfs onleefbaar) het leven is

 2. Edward McDunn schreef:

  Wat een mooie foto Melody, de honden gingen er ook echt voor staan hè?

  1. Melody schreef:

   Dank je wel.

   Ja klopt, Noah doet dat altijd wel graag, Brego niet maar ja Daphne kan alles van ze gedaan krijgen ;-)

 3. Mirjam Kakelbont schreef:

  Wat staat Daphne mooi op de foto. Rustig maar ook zelfverzekerd(er.) Gaaf om te lezen dat zij en Brego vier handen op een buik zijn…
  Vooral een líeve foto ♥

  1. Melody schreef:

   Ja hè?!

   Ja klopt hoor, het onzekere meisje is zo goed als weg tegenwoordig… het is een mooie jonge vrouw met het ♥ op de juiste plek… en gelukkig enorm veranderd sinds ze hier woont. in haar voordeel bedoel ik uiteraard maar dat schrijf ik er wellicht ten overvloede al bij ‘;-)

   VInd ik ook… ben erg blij dat hij zo goed gelukt is.

   Haha ja… Brego en Bilbo… zijn inderdaad de beste maatjes met onze jeugd. Ze laten duidelijk merken dat ze blij zijn met het feit dat zij ze uit een minder goed thuis hier een nieuw thuis hebben gegeven. VInd ik heel bijzonder om telkens weer te merken dat dieren toch heel goed in staat zijn liefde en dankbaarheid te uiten.

 4. fietszwerver schreef:

  een mooie foto
  een mooi gedicht
  maar hier nu Japans aan is ontgaat mij :)

  1. Melody schreef:

   Dank je wel.

   haha… de manier van dichten… hoe dat op Japanse wijze moet kun je wel vinden als je op 1 van de vele linkjes boven de foto klikt… De Japandse dichtkunst kent een aantal vormen en elke vorm heeft zijn eigen regels.

   1. fietszwerver schreef:

    ik neem dat zo van je aan :)
    ik ben weg de straat op

    1. Melody schreef:

     Dat dacht ik al wel ;-)

     Toitoitoi, ik zal voor je duimen dat het goed gaat.

 5. Matroos Beek schreef:

  Wat is die mooi én goed!!

  1. Melody schreef:

   Dank u wel lieve dame!

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: