Ja hallo mag ik ff?

Tjongejonge !

Kunnen Meneer Pech en Mevrouw Pech=Tegenslag alsjeblieft nu eindelijk eens de koffers pakken en een enkele reis naar een onbewoond eiland aan de andere kant van de wereld boeken?!  Deel alsjeblieft de rode kaart die mij ogenschijnlijk is toebedeeld lekker aan jullie zelf uit!!

Alsof er hier al niet genoeg door alle kieren heen is gesijpeld, ook al ‘plakte’ ik alle deuren en ramen nog zo dicht, toch blijft het ons weten te vinden. Zo ook vanochtend. Op een gegeven moment kreeg ik een whatsapp van iemand uit mijn contactenlijst met een reactie op een bericht dat hij van mij ontvangen had. Nou was ik op dat moment aan het werk dus heb er niet gelijk veel aandacht aan besteed al wist ik wel gelijk dat ik het niet snapte omdat ik niets verstuurd had. Nou staat het geluid van mijn telefoon altijd uit, alleen de trilstand staat aan, en dat is maar goed ook want anders was het geluid oorverdovend geweest. De ene na de andere soortgelijke melding kwam binnen van diverse mensen die mijn telefoonnummer hebben.

Ik nam dus gelijk contact op met mijn provider en die ging zoeken naar wat er aan de hand was. Dat werd helaas niet duidelijk maar de gevolgen riepen veel emoties in mij op. De inhoud van die berichten was namelijk van dien aard dat je het op zijn minst ‘compromitterend’ kunt noemen, wat mijn shock alleen nog maar vergrootte. Tijdens het contact met mijn provider werd besloten per direct mijn nummer uit het systeem te halen en mij van een ander nummer te voorzien. Gezien de noodzaak van de situatie kon dat God-Zij-Dank acuut en als ‘pleister’ op de wonde vertelde de medewerker mij dat ik daarvoor geen factuur zou ontvangen. Ik zocht een nieuw nummer uit en bedankte de medewerker, weliswaar in tranen, voor zijn adequate hulp.

En toen? Ja en toen moest ik mensen op de hoogte stellen van het gebeuren en hen mijn nieuwe nummer melden. Ik bladerde mijn contactenlijst door en vroeg me af wie ik wel en niet met mijn nieuwe nummer kon vertrouwen. Aangezien dat voor mij al jaren een ‘issue’ is was dat nog moeilijker. Bepaalde mensen in het vrijwilligerswerk moeten mijn nummer immers ook hebben ook al ken ik die mensen niet dusdanig dat ik ze blindelings durf te vertrouwen?!

Gelijk sproten herinneringen uit een, nog niet zo ver, verleden naar boven, waarin ik voor geheime nummers moest kiezen omdat ik gestalkt werd en wel dusdanig dat die situatie mede leidde tot een vlucht, als het ware in de holst van de nacht, uit onze vorige woonplaats naar een plek waarvan maar heel weinig mensen op de hoogte waren gebracht om eerst weer tot rust te komen en weer leren me veilig genoeg te voelen om het huis te durven verlaten,  zeker in mijn eentje. Rationeel helder genoeg tegenwoordig kan ik die emoties dan wel schakelen naar… “dat was toen, nu is het even foute boel maar dat is zo meteen weer voorbij”…  en zo kon ik even later er al om grinniken, huilend met galgenhumor overigens, toen ik eerst een lieve blogger en daarna Anita aan de lijn had om uit te leggen wat er gebeurd was en wat nou de aanleiding was geweest om mijn nummer te wijzigen.

Inmiddels is mijn telefoon weer stil en is daar de rust teruggekeerd, nu in mijn hoofd nog en in mijn lijf want diep van binnen kook ik van woede. Waarom toch lopen er mensen op onze aardkloot rond die er genoegen in scheppen het leven van anderen op te kop te zetten en te verzieken? Ik kan met al mijn verstand en intelligentie geen zinvolle verklaring vinden laat staan het begrijpen. Ik denk ook dat ik het niet moet willen begrijpen. Moet er maar om lachen en het me niet aantrekken in de hoop dat zij die die rare berichten hebben ontvangen zich zullen realiseren dat die teksten zó niet des Melody’s noch des Koba’s zijn en mij er daarom niet anders op zullen aankijken. Misschien moet ik niet willen weten hoe dit gebeurd is of wie mij dit geflikt heeft maar ik zou heel graag een hartig woordje met die persoon/personen willen wisselen!

Mochten er onder jullie zijn die ook van die rare berichten hebben gehad, dan mijn excuses daarvoor. Als het goed is hebben jullie van mij vanochtend een whats-app en/of een smsje gehad met enige uitleg en melding van wisseling van nummers!

20 thoughts on “Ja hallo mag ik ff?”

 1. rietepietz schreef:

  Tjonge, wat een vréémde dingen kunnen mensen meemaken, lijkt me héél vervelend voor je allemaal!
  Gelukkig dat je het nu onder controle hebt want hier wordt een mens niet blij van,dat snap ik!

  1. Melody schreef:

   Jah… ik was wel even behoorlijk overstuur want de inhoud was echt heel gênant… en al ‘weet’ ik met mijn ratio dat mensen heus wel beter weten toch wil mijn ’emotie’ niet dat zij een verkeerd beeld van mij hebben.

   Ja inderdaad, nee zeker niet, te meer omdat ik niet weet wie hier achter zat(en)….

 2. Marja schreef:

  Jakkes, wat akelig. Nou, ik heb niets vreemds ontvangen hoor. Sterkte met het verwerken.

  1. Melody schreef:

   Ja behoorlijk.
   Gelukkig maar !!!

   Dank je wel.

 3. Kakel schreef:

  Pfff…alsof je nog niet genoeg aan je hoofd had. Wisten we maar wie het gedaan heeft, dan zouden we hem stalken met sms’jes tot hij groen zag. Aan de andere kant, nu is het opgelost en ben je “veilig.” Het was ff een bittere pil maar je hebt de klus weer geklaard. Op zijn Melody’s :-) Goed gedaan, lieverd! xxx

  1. Melody schreef:

   … jah…. heb de afgelopen weken meer gehuild dan vele voorgaande jaren bij elkaar… soms ben ik echt even (enkele minuten) totaal wanhopig en vraag ik me dan af hoelang ik het nog volhouden moet… gelukkig weet ik meestal al snel weer de motivatie op te pakken…

   Enerzijds wil ik dat ook wel weten maar anderzijds niet omdat ik niet weet of ik dan mijn zelfbeheersing onder controle kan houden.

   Dank je wel schat -x-♥

 4. Frederique schreef:

  Je krijgt het wel voor je kiezen, hè? Mensen die je kenen weten dat zoets niet van jou komt. En die tranen? Weg ermee, net als al die pech! Tijd voor de goede en leuke dingen in het leven. Ik stuur ze jouw kant op.

  Liefs en een knuffel, Frederique

  1. Melody schreef:

   Jah aan die indruk kan ik me zo langzamerhand ook niet meer onttrekken al hoe graag ik ook wil…

   Tijd ? Ja zeker weten! Ik tel de dagen af !

   Dank je wel lieverd, -x-♥

 5. Liesbeth schreef:

  Bah wat vervelend. Heb wel een beetje een ideetje wat je er aan kan doen. Log nooit dan ook nooit op een wifipunt in waar je geen terms of use etc hebt. Dat zijn wifipunten die ik aan kan maken met mijn laptop. Niet dat ik dat doe, maar het schijnt makkelijk te zijn. Wifipunten waar je een wachtwoordbonnetje hebt (starbucks/anderedurekoffietent had dat geloof ik) zijn wel veilig. Kijk goed na wat je aan apps op je smartphone zet. Niks dan ook niks van buiten de play store. Laat koopapps zoals bol.com zooplus etc niet ingelogd. Naar als je elke keer in moet loggen maar wel veilig. Neem een virusscanner zijn te krijgen via de playstore. EN weet je als je er 1 hebt die je fijn vind, geef er die paar euro aan uit en betaal in de playstore via Paypall, ben je verzekerd.
  Dan nog iets handigs callsblacklist. Kan je mensen inzetten die je niet meer wil spreken je telefoon gaat niet eens over en als je wil krijg je er zelfs geen melding van. Sommige androids hebben deze functie al, kijk even bij 1 van je personen/contacten in het menu.

  Kijk eens na wat een app allemaal voor dingen wil weten. Als je een zaklampapp download heeft ie niks nodig van je contacten.
  Stel bij je email en whatsapp in dat hij bestanden en foto’s niet automatisch download. Ja dan moet je in whatsapp even op de foto tikken, maar als het dan iets is van een vreemde heb je het niet op je telefoon staan en kan je diegene meteen blokkeren.

  En de belangrijkste, als je een Android telefoon hebt, zorg dan dat je de laatste systeemupdates hebt. (instellingen- over de telefoon-systeemupdates).

  Sorry van het hele verhaal het sluit niet uit dat je niet nog zoiets overkomt maar maakt het allemaal wel wat veiliger.

  Gr. Liesbeth

  1. Melody schreef:

   Dank je wel Liesbeth.

   Excuses voor je lange verhaal zijn niet nodig hoor, ik vind het allang erg fijn dat iemand hier die tips etc neer wil zetten.

   Ik ga er zo meteen even weer naar kijken, na een telefoontje van een vriendin vanmiddag had ik al veel dingen gewijzigd en verwijderd die jij hier ook benoemt.

   Dank nogmaals, groeten terug.

 6. ferrara schreef:

  Gatver, wat een enge toestanden. Gelukkig is de rust weergekeerd.
  Soms zijn alle mogelijkheden op je telefoon niet zonder gevaar.
  Wissen deze narigheid en dapper voorwaarts.

  1. Melody schreef:

   Ja , ik was er behoorlijk ondersteboven van. Inderdaad ;-)

   Ik was altijd al heel voorzichtig maar kennelijk nog niet voorzichtig genoeg, weer een lesje geleerd sak mar segguh

 7. Meer dan mamma schreef:

  Bah wat vervelend Melody. Hopelijk heeft die “idioot” gewoon lukraak een nummer ingetoetst en was het helaas de jouwe en dat het niet echt op de persoon gericht was.

  Het schaadt toch weer een stukje vertrouwen dat al zo moeilijk is te hebben in mensen.
  Het was even “werken” maar je telefoon is weer opgeschoond.

  Liefs,
  Nathalie

  1. Melody schreef:

   Ja enorm, ik was gelijk weer tig jaar terug en de emoties van toen kwamen ook gelijk weer naar boven… woest was ik, met name op mezelf, omdat ik vond/vind dat het verleden het verleden moet blijven en ik het geen ruimte mag geven mijn heden te bepalen/verpesten.

   Ja absoluut, een issue waar ik al mijn hele leven mee worstel en toch blijf hopen dat ik dat ooit achter me kan laten.

   Ja inderdaad, opschoning is soms nodig hè

   Dank je wel hoor, liefs terug

 8. cornma schreef:

  Sommige mensen! Bah, geen woorden voor. Hoewel, die woorden zijn er wel natuurlijk, maar die zijn misschien niet zo netjes.
  Ik ben blij, dat mijn telefoon een eigen wil heeft en alleen werkt als hij dat zelf wil, ik heb nl geen gekke berichtjes van/over jou gekregen.

  1. Melody schreef:

   Jah, er lopen vreemde creaturen rond, dat was al wel bekend maar werd toch maar weer eens bevestigd tot mijn spijt.

   hihi, fijn te lezen !!

 9. Plato schreef:

  Dit verhaal versterkt mijn voornemen om geen mobieltje en dus ook geen apps te nemen. Het is volgens mij tamelijk tijdrovend en als dit soort dingen er dan ook bij komen…dank je.
  Wat ik niet goed begrijp: kan die provider dan niet uitvogelen wie zo’n app (zeg ik het goed?) verstuurd heeft. Ze kunnen tegenwoordig toch bijna alles zien? Of valt dat onder privacy? Maar dat zou dan niet mogen gelden voor mensen die de zaak verzieken. Enfin, je zit er maar mooi mee. Ik zou niet al te veel mensen je nummer geven. Laat ze er maar om vragen als je twijfelt.

  1. Melody schreef:

   Kan ik me ergens wel voorstellen maar anderzijds is het wel heel handig, of je bereikbaar bent bepaal je altijd zelf maar in situaties waarin je (zoals jij) vaak alleen reist en bovendien alleen woont kan het heel handig zijn als je ineens onverwacht maar toch hulp nodig hebt.

   Ja dat kan men wel maar gedeeltelijk want inderdaad ze lopen tegen vele muren ivm privacy. Ik wil bovendien niet weten wie het gedaan heeft, die info zou mij meer kwaad dan goed kunnen doen en daar heb ik geen zin in.

   Ik heb inderdaad een aantal mensen mijn nieuwe nr. niet gegeven, ik heb de afgelopen tijd weer eens gemerkt dat er minder mensen te vertrouwen zijn dan ik dacht…

 10. Minoesjka schreef:

  Ach meis, kan me voorstellen dat je volledig over je toeren was en herbelevingen ging krijgen!!
  Je hebt toch ook echt idioten rond lopen, die er op het eerste gezicht zo normaal en vriendelijk uit zien …….. bah!
  Overweeg trouwens eens om een prepaid nummer erbij te nemen, voor bijv. het vrijwilligerswerk en degene die je maar matig vertrouwd.
  Heb voor het vrijwilligerswerk/ clienten ook een prepaid en dat bevalt me prima.

  1. Melody schreef:

   ….. het verleden los laten wil ik graag, wie niet, maar op zulke momenten ontdek je toch dat dat minder makkelijk is dan je dacht…

   Ja klopt…. enorm teleurstellend en verdrietig. En toch wil ik mensen niet met wantrouwen bejegenen omdat ik er in wil blijven geloven dat er in ieder mens iets goeds zit, dus tja min of meer roep ik dit soort dingen dan misschien ook wel over me af… ik weet t niet.

   Ja die tip kreeg ik eerder al deze week, ik denk dat ik dat ook maar ga doen…

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: