Ingehaald

26 mei rondde ik met Ton & Trui, Truus, Reismeermin, Daphne en Fréderique de 4e adoptie-actie af in Dierenpark Emmen. Wegens verdrietige omstandigheden moest Corry helaas verstek laten gaan. Ik beloofde haar toen dat zodra de zwangere olifanten beiden bevallen zouden zijn ik haar zou ophalen om het bezoek dat zij gemist had dan in te halen. Nadat Mingalar OO 16 mei beviel van Radza Jr. was het wachten op Ma Ya Yee en dat duurde eventjes…. maar gelukkig was het afgelopen zondag dan toch zover en kon er wederom een gezonde zoon verwelkomd worden die de naam Ravi kreeg. Per verrassing beviel zondagavond ook Giraffe Ilona nog van een prachtige dochter die de naam Vayen kreeg. Telefonisch snel contact om af te spreken wanneer we dan zouden gaan, dat werd vanmiddag. Niet te lang wachten want dat kleine grut groeit immers zo snel?!

Rond het middaguur stapten Daphne en ik in de auto en reden we naar Smilde. Daar stapten we over in Corry’s auto en ruim 3 kwartier later parkeerden we haar auto op nog geen 100 meter vanaf de ingang, dankzij Corry’s invalide-kaart. Er was ook markt, dat we daar later op de middag nog een leuke verrassing zouden krijgen konden we toen nog niet bevroeden. We begonnen met een bakkie leut natuurlijk en daarna op naar het olifantenverblijf. Tot onze grote vreugde was de hele kudde buiten en kwamen alle olifanten, heel dicht bij elkaar, buik aan buik zo ongeveer, onze kant op geschuifeld.

In eerste instantie dachten we gelijk al de verse boreling in beeld te hebben, enkele minuten later bleek dat dus niet het geval omdat ik verder naar achter in de kudde een nog kleiner kalfje spotte. Maar goed, Radza Jr. liep parmantig met Moeder Mingalar Oo voorop, gevolgd door de anderen en de rij werd gesloten door Moeder Ma Ya Yee met kalfje Ravi.

We hebben vele minuten staan kijken, ehhh zeg maar gerust “zwijmelen”, want was is het aandoenlijk te zien hoe beide kleintjes zo beschermd en wel toch dartel door het grote verblijf op en neer hobbelen. Vele malen zittend onderweg, liepen we toch een groot deel van het park door. Na een tijdje kwamen we bij de Savanna-stallen en daar stond een trotse Giraffe-mama Ilona naast haar meissie, Vayen.

Wederom in ernstige mate vertederd togen we uiteindelijk het Savanne-terras op en genoten we van het heerlijke weer en een lekker hapje en drankje. Via de brilbeer liepen we naar de zeeleeuwen, langs de pinguins en de zwartkopslingerapen naar de kinderboerderij waar een kakofonie aan geluid te horen was. Het was overduidelijk de hoogste tijd dat ze naar binnen gingen en te eten kregen, zo grappig om te zien dat dieren ook wel degelijk een biologische klok hebben en dondersgoed weten wanneer het al dan niet etenstijd is. Sterker nog, het leek er zelfs op dat de verzorgers later dan gebruikelijk waren want de dieren schreeuwden er luidkeels om.

We zochten nog een terras waar we even weer tot rust kwamen en daarna gingen we op weg naar de uitgang, terug naar de auto. Eenmaal buiten het park zagen we dat de Vlindermarkt nog steeds aan de gang was, zij het dan met reeds inpakkende kraamhouders maar toch. Op de heenreis had Corry verteld over haar nieuwe zonnebril, een zogenaamde ‘Overzet-bril’. Dat leek zowel Daphne als mij, als brildraagsters, ideaal. En ja hoor, tegenover de uitgang van het park viel mijn oog op een bord met daarop de tekst ‘Overzet-brillen’. Jullie raden het al…. enkele minuten later stonden we dus zonnebrillen te passen en weer enkele minuten later genoten we van het veel mooiere uitzicht door die brillen heen.

Enige tijd later waren we terug in Smilde en stapten Daphne en ik in mijn eigen auto. Na een hartelijk afscheid, en de belofte dat ik de foto’s zoals altijd op PICASA zou zetten, zwaaide Corry ons uit…

We kunnen terugkijken op een hele fijne middag waarin we van tal van dingen enorm hebben mogen genieten. Nieuwe, koesterwaardige, herinneringen mochten en konden maken.
De ‘schade’ van 26 mei is bij deze ingehaald ;-)

16 thoughts on “Ingehaald”

 1. Truus schreef:

  Wat fijn dat jullie zo hebben genoten van deze dag. :-)
  Ik denk dat Ravi nu net zoveel bekijks heeft als toen de pasgeboren Radza jr. had. Dat was zo leuk om mee te maken!

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja zeker weten, waren we ook allemaal wel aan toe!

   Nee, meer nog dan toen…. vakantieperiode he, dus erg veel volk op de been.

 2. CorryR schreef:

  Dankjewel voor deze fijne middag. Mooi verteld, mooie foto’s. Die van mij moet ik nog bekijken, maar mens, wat was ik moe! Misschien morgen?
  We zien wel.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Bedankt voor het bedanken :-))
   Denk dat de warmte daar ook schuldig aan is…. Voel het zelf ook…
   Alles op zijn tijd :-)

 3. Petra schreef:

  Smelt, wat een droppies die kleintjes! Die olifantjes met hun schattige slurfjes en dan die kleine giraffe met zijn mooie ogen!
  Mooie foto’s!

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Dank je wel…. Wij smolten ook hoor, en niet hoofdzakelijk van de warmte :-)

 4. Frederique schreef:

  Ik voel het plezier en de passie. Jullie hebben een heerlijke tijd gehad, zo te zien. En wat is het jullie gegund! En het weer was prachtig.Fijn dat Corry toch nog de schade in kon halen. Melody, je bent een schat.

  Liefs en een dikke knuff, Frederique

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Dank u dank u dank u
   Klopt inderdaad.

   Dankjewel!!

   Knuffel en liefs terug

 5. Greet schreef:

  Baby’tjes zijn altijd schattig, zelfs van een ‘lelijk’ dier.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja nou zeker weten, heb je die van een hyena wel eens gezien?

 6. Trees schreef:

  Een leuk dagje dus! Weer een leuke herinnering erbij!
  En zo’n overzetzonnebril is ideaal, ik heb er ook al een jaar een! Heel prettig!

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja absoluut!!

   Ik merk inderdaad hoe ideaal het is!

 7. Plato schreef:

  Een gezellige inhaalslag dus. Leuk dat Corry er deze keer bij kon zijn.
  Mooi verslag, prachtige foto’s.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   klopt helemaal, gelukkig wel! Ze heeft genoten, logischerwijs wij dus ook.
   Dank je wel!!

 8. Artmus schreef:

  Wat leuk om Corry zo blij te zien. Top vsn jullie

  1. melody schreef:

   Dankjewel.
   Ja die heeft genoten, wij ook :-))

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: