Ik ben een lafaard

Thema Heldenreis Schrijfveren van 11 mei 2017

Ben ik een lafaard? Die vraag kan ik volmondig met JA beantwoorden maar even volmondig ook met NEE.  Is wel raar toch? Een vraag waarop beide antwoorden 100% van toepassing is?

Ik ben een lafaard als het gaat om:
a) Tandarts…. het idee alleen al bezorgt me kippenvel van top tot teen. Ik laat me liever 1000 maal door een gynaecoloog binnenstebuiten keren dan dat ik 1x bij een tandarts over de drempel ga.
b)  In het donker in mijn uppie naar buiten. Met geen 100 paarden krijg je me in het donker in mijn eentje het huis uit. Onze honden weten dat al, die zeuren dus ook niet om een uitje als het donker is en zij met mij alleen thuis zijn. Van een Jeans-voorstelling naar huis ontkom ik er zo af en toe niet om alleen het laatste deel van de thuisreis af te leggen. Mijn autodeuren zitten dan op slot en ik zorg er altijd voor genoeg benzine in de tank te hebben.
c) Mensen met het Down-syndroom. Als ik met Anita ergens ben en mensen met die ‘zegen’ zijn in de buurt hobbelen ze allemaal, altijd, zonder enige uitzondering, gelijk op haar af, zij is een magneet. Vreselijk vind ik dat. Ik prijs me dan ook gelukkig met het feit dat al mijn antennes altijd op het uiterst gespannen zijn en ik dus altijd de tijd / ruimte heb om een ‘blokkie om’ te gaan om ze te ontwijken.
d) Winkelen. Oké oké toegegeven dat lukt tegenwoordig wel wat beter dan voorgaande jaren maar als ik het al doe dan doe ik het met een vervaarlijk kloppend ♥. Als ik het al doe dan van ze never nooit niet in mijn eentje.
d) Er is nog wel een aantal dingen die ik absoluut niet doe maar dat heeft eerder te maken met het niet willen ipv niet durven. Ik zou bijv. nooit en te nimmer bij iemand in de auto stappen die een borrel achter de kiezen heeft of onder invloed van iets anders is.

Ik ben me bewust van het feit dat mijn ‘lafaard zijn’ in bovenstaande gevallen volledig veroorzaakt is / wordt door gebeurtenissen uit mijn verleden. Ik weet ook net zo goed dat die angst niet gerechtvaardigd is maar helaas ben ik dan weer niet sterk genoeg om die angsten volledig opzij te zetten en de confrontaties aan te gaan indien ze zich voordoen. De geest kan heel nare en heel rare spelletjes met de mens spelen, je verliest dan ook de regie over de acties van het lichaam, althans in mijn geval altijd wel.

Verder kan ik echt niets maar dan ook helemaal niets bedenken dat ik niet zou durven en waarom ik dus een lafaard zou zijn, integendeel eigenlijk want ik ben me heel vaak bewust van het gegeven: “De mensch lijdt het meest door het lijden dat hij vreest”. Ik kan wel een rijtje zaken verzinnen waarbij ik weet dat de meeste mensen op voorhand al zouden zeggen: “ik pas” maar die dingen lijken mij juist extra leuk vanwege de grote uitdaging die eraan hangt. Met mijn verstand weet ik natuurlijk wel dat het een heel stomme zet zou zijn om mij in het verblijf van een roofdier te begeven, doe ik dus ook niet, maar niet omdat ik dat niet zou durven, en zo zijn er tal van voorbeelden te noemen.

Ben ik een lafaard? Ja! (zie boven). Ben ik een lafaard? Nee!
Kom niet aan een dierbare van mij want dan zul je ontdekken wat het werkelijk betekent om met iemand te maken te hebben die des duivels is. Dat je mij belazert oké tot op zekere hoogte, hangt van het onderwerp en wie jij bent. Zodra je dat echter met een dierbare van mij doet dan, zoals wij Groningers zeggen; “Bist veur mie”. Berg je dan dus maar. Fysiek ontbreekt mij natuurlijk de kracht dus een gevecht zit er niet in maar verbaal ben ik sterk, vooral als ik kwaad ben. Des te kwader ik ben des te sterker verbaal, het sarcasme druipt er dan niet van af maar overspoelt alles als een tsunami die zijn weerga nog niet kent.

“Ik ben een lafaard” Het thema van vandaag dus…. Ik ben reuze benieuwd naar jullie reactie op die stelling Ben jij een lafaard?

18 thoughts on “Ik ben een lafaard”

 1. rietepietz schreef:

  Net als jij, in sommige dingen wél en in andere dingen weer niet! Ga met mij vooral niét naar de kermis , geen eer aan te behalen!;-)

  1. Melody schreef:

   ;-) De kermis…. troost je, áls jij daar al zou lopen dan zou je mij er zeker niet tegenkomen. Niet dat ik wegblijf uit angst maar uit voorzorg omdat ik
   a) al dat lawaai en licht als triggers ervaar en dus heel gek kan gaan doen… en ja nog gekker dan normaal dus…. en
   b) me vast niet netjes zal gedragen tegenover de lui (bijna allemaal immers) die zich daar misdragen

 2. ria schreef:

  Mij kom je niet tegen in drukke gelegenheden of evenementen. Dus wij krijgen geen ruzie:-)

  1. Melody schreef:

   haha ik denk dat wij zo wie zo nooit ruzie krijgen.

 3. Nee, enkel voorzichtig.

  1. Melody schreef:

   preciesssssssssss

 4. fietszwerver schreef:

  jij bent niet bang en je bent geen lafaard
  je bent een realist , die weg blijft van plekken en plaatsen waar anderen vaak zijn en of worden lastig gevallen
  mij werd wel gevraagd als ik op lange fietstochten , ook in het buitenland en nu tijdens de wandelingen op lege en afgelegen paden niet bang ben
  waarvoor vraag ik dan , nou om beroofd te worden of zo iets
  dat gebeurt ook als ik thuis blijf

  maar ik begrijp je heel goed

  slaap wel groet

  1. Melody schreef:

   ;-) Inderdaad, zo zie ik mezelf ook niet … ik heb maar ben niet mijn angsten. Klopt. Om mezelf te beschermen maar meer nog om te voorkomen dat ik anderen schaden zal.

   Ja inderdaad, daarvoor hoef je niet per definitie de deur uit.

   daar ging ik al vanuit ;-)

   eh ja dat hoop ik wel straks, jij ook hoor.

   1. fietszwerver schreef:

    je denkt goed , aan anderen die je niet wil belasten meer dan nodig
    we gaan alweer richting bed tijd
    ik had een mak an dag
    en zo weer lekker slapen
    ik hoop jij ook
    slaap zacht

    1. Melody62 schreef:

     Ja toch.
     Heerlijk zulke dagen.
     Slaap lekker hoor, swiet driems

      1. Melody schreef:

       :-P

 5. Frederique schreef:

  Ja, eigenlijk wel. Omdat ik bepaalde beslissingen niet durf te nemen. Ik omzeil het een beetje, bang voor de confrontatie.
  Niet dat k het niet geprobeerd heb. Maar het zet geen zoden aan de dijk. Dus laat ik het maar zo.
  Ik vind jou absoluut geen lafaard. Ik heb bewondering hoe jij in het leven staat en dingen oppakt en aanpakt!

  Liefs en een dikke knuffel, Frederique

  Liefs Frederique

  1. Melody schreef:

   Ik weet dat van je… en dat spijt me ook want ik gun je zo graag het tegenovergestelde maar ik besef ook dat je iets niet kunt afdwingen, dat moet groeien en dat vergt weer tijd.

   Dank je wel, lief van je!

   Knuffeeeel xxx terug

 6. Kakel schreef:

  Jij? Een lafaard? Tsssk. Dan is de hele wereldbevolking het!
  Ik ga liever 1000x naar de tandarts dan 1x naar de gynaecoloog…
  Donkerte doet me niets. Als kind zocht ik het op: in het donker zag ik niets en – verbeeldde ik me – wás er ook niet.
  Wij begrijpen elkaar goed: we mogen bang zijn voor dingen die ons angst in boezemen. We hebben al zoveel meegemaakt. Dat zeg ik niet omdat ik me slachtoffer voel. Intgendeel. Het heeft ons gemaakt voor wie we nu zijn: doorzetters tot ons kleine teentje.
  Ik meer van jou (-:
  LIefs ♥

  1. Melody schreef:

   grijns … wat leuk om te zien dat we toch nog ergens in verschillen…. ;-)

   Klopt helemaal meiske!

   Haha nee hoor….w8 maar wat er morgen of overmorgen door je brievenbus naar binnen dendert…

   xxx

 7. Matroos Beek schreef:

  We hebben allemaal punten waarin we een lafaard zijn en punten waarin we een held zijn. Tel je heldendaden!

  1. Melody schreef:

   je hebt helemaal gelijk en gelukkig is het ook zo dat dat mag…. doe ik wel hoor ;-)

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: