#ibzd-4

IBZD

Karins schrijfuitdaging: Ik Blog De Zomer Door is 01 juli 2015 officieel begonnen! Hoe gaat het in z’n werk? Je kijkt elke week HIER voor een nieuwe zomerse blogopdracht. Je schrijft je blog, publiceert het en deelt het met een link in de reactiebox op de blog zodat iedereen kan lezen en kan reageren. De hashtag voor deze blogmaand is #IBZD Retweet via Twitter etc, en deel je blogs met anderen met deze hashtag zodat je makkelijker vindbaar bent. Je doet mee omdat je graag in de zomermaanden wilt bloggen en het fijn vindt (nog meer) inspiratie op te doen. De blogopdrachten zijn breed inzetbaar; voor zowel persoonlijk als zakelijk gebruik. Sta open voor het creatief schrijven en schrijf je mooiste, interessantste en bijzonderste blogs in de maand van: Ik Blog De Zomer Door!

De Vierde blogopdracht:
Je mag een periode werken in een zomerse stad in Europa, waar ga je naar toe en wat wil je leren?

edinburgh

Ik zou als eerste mijn koffers pakken en mijn cameratas klaar maken. Dan afscheid nemen van het thuisfront en mijn 4-voeters en dan hup de auto in en naar Bremen rijden. Daar zou ik de eerstvolgende vlucht pakken naar Edinburgh. Met een goede planning zou ik daar in de ochtend van 6 augustus landen zodat ik voldoende tijd heb om mijn hotel op te zoeken, de koffers uit te pakken en op mijn gemakkie de dichtbije omgeving verkennen. De volgende dag zou ik dan natuurlijk al ruimschoots op tijd voor de poorten staan het kasteel waar The 2015 Royal Edinburgh Military Tattoo van start gaat. Die duurt t/m 29 Augustus. Ondanks dat ik mensenmenigtes behoorlijk verafschuw zijn er toch een paar dingen waarvoor ik me zou schikken in dat soort drukte. Dit is er eentje van. Het bezoeken van dit evenement staat al eeuwen op mijn lijstje, bucketlist heet zoiets toch tegenwoordig? De dagen vanaf de 7e tot en met de 29e zouden volledig in het teken staan van Genieten met de grote G. Muziek, choreografieën en vooral veel foto’s maken natuurlijk. Ook zal ik constant dagdromen van het mogen meedoen met mijn lievelingsinstrument dat ik omwille van mijn fysieke conditie helaas al een paar jaar niet meer kan bespelen. In die dagdromen ben ik natuurlijk vrij van kwalen *glimlach*. Mocht dan de 29e augustus overgegaan zijn in de 30e en ik nog een tijdje mogen blijven zou ik de stad en verdere omgeving gaan verkennen. Uiteraard met camera in aanslag. Zoals al geschreven, ben niet zo’n mensen-mens dus ik zou me fantastisch vermaken in mijn eentje. Natuurlijk her en der een praatje met mensen, natuurlijk alleen op momenten die ik verkies. ‘Even’ niets meer moeten, geen verantwoording aan wie dan ook behalve mezelf, moeten hoeven afleggen, met niets of niemand rekening moeten hoeve houden, vrijheid en dát totaal, heerlijk!

Om ook deel 2 van Karins uitdaging in te vullen; “wat wil je leren”, Ik zou het fantastisch vinden om meer te weten te komen over de taptoe en de deelnemers, met name de organisatie, en dan uit eerste hand, dus met de mensen zelf willen praten. Ik zou daarbuiten met mensen praten die ik onderweg tegenkom om meer van hun cultuur te leren kennen. En ook, oefening baart kunst immers, nog beter willen leren fotograferen, de natuur is daar anders dan hier, de kleuren zijn daardoor anders dan hier, lichtval al dan niet natuurlijk, is daar anders dan hier. Al hoezeer ik me ook bewust ben van dat ik zelf het ‘roer’ van mijn levensschip in handen heb, het lukt me niet altijd ‘de zeilen bij te zetten’. Wat ik dus in hoofdzaak zou willen leren is het beter kunnen ontspannen waardoor het genieten van iets nog intenser gevoeld kan worden. Simpelweg omdat ik op die reis daar alle tijd voor heb en ik zelf mijn leven leven kan in plaats van dat het leven mij leeft.

Tot slot: Ik wil graag Karin bedanken voor haar inzet om ons, bloggers, 4 weken lang bezig te houden met leuke opdrachten!

8 thoughts on “#ibzd-4”

 1. Kakel schreef:

  Edinburgh, wat heb je een mooie stad gekozen! Mooie stad met veel historie.
  Ik zat zelf meteen aan Carcassonne in Frankrijk te denken, vanwege de Katharen. Daar lees ik namelijk alles over.
  Mag je van Karin ook nog iemand met je meenemen, haha.Dan zou ik het wel weten xxx

  1. Melody schreef:

   Al sinds ik een kind was en een oom en tante (die altijd gingen) hoorde vertellen wil ik dit al….
   Nog niet zo lang geleden las ik die naam voor het eerst ergens in blogland, kweet niet meer waar…die plaatsnaam kende ik dus niet maar ja ik ben dan ook niet op iets dat Frans is ingesteld, integendeel.

   Haha ja dat weet ik niet maar zou dat mogen dan mag jij mee.

   -x-♥

 2. rietepietz schreef:

  Zo héél onvervulbaar lijken jouw wensen me eigenlijk niet dus wie weet kómt het er ooit nog van, maar voorlopig droom je er nog maar even over verder!

  1. Melody schreef:

   In theorie heb je helemaal gelijk… maar een praktijk is een ander verhaal, enerzijds vanwege de financiën en anderzijds vanwege mijn zeer snel opkomende heimwee… maar wie weet…. en ja dromen doe ik wel hoor, altijd, zowel ‘s nachts als overdag ;-)

 3. Regenboogvlinder schreef:

  Een mens moet altijd blijven dromen en hopen!
  Hoop verloren, alles verloren hè..
  X

  1. Melody schreef:

   Oh nou zeker weten…. en heb ik er een hoop hoor ;-)

   Niet voor niets is ‘opgeven is geen optie’ 1 van mijn leuzen…. dat geldt zeker voor ‘hoop’
   xx

 4. Daan schreef:

  En als je dan geleerd hebt van de organisatie van de Taptoe daar, zou je dit dan hier naar Nederland halen en zelf gaan organiserren?

  1. Melody schreef:

   Absoluut ! Jaren terug was ik betrokken bij een groep mensen, samengesteld uit zangers-dansers-muzikanten die 3x in opvolgende jaren een ‘night of the proms’ moesten organiseren. Heb daar enorm van genoten. Organiseren doe ik graag en heb dat ook heel vaak gedaan op diverse fronten.

   De taptoe is van veel grotere orde maar toch zou ik daar graag mijn tanden inzetten als ik de kans kreeg. Taptoe Breda is ook een prachtig evenement maar ik zou het dan veel grootser willen hebben.

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: