#IBZD-3

Karins schrijfuitdaging: Ik Blog De Zomer Door is 01 juli 2015 officieel begonnen! Hoe gaat het in z’n werk? Je kijkt elke week HIER voor een nieuwe zomerse blogopdracht. Je schrijft je blog, publiceert het en deelt het met een link in de reactiebox op de blog zodat iedereen kan lezen en kan reageren. De hashtag voor deze blogmaand is #IBZD Retweet via Twitter etc, en deel je blogs met anderen met deze hashtag zodat je makkelijker vindbaar bent. Je doet mee omdat je graag in de zomermaanden wilt bloggen en het fijn vindt (nog meer) inspiratie op te doen. De blogopdrachten zijn breed inzetbaar; voor zowel persoonlijk als zakelijk gebruik. Sta open voor het creatief schrijven en schrijf je mooiste, interessantste en bijzonderste blogs in de maand van: Ik Blog De Zomer Door!

De Derde blogopdracht:
Schrijf een blogpost over je herinneringen op de laatste schooldag van groep 8, of te wel de zesde klas. De zomervakantie begon en je nam afscheid van een belangrijke periode, om uit te kijken naar een nieuwe periode. Kun jij je nog herinneren, die laatste dag in groep 8, wat vroeger de zesde klas was? Was het een mooie dag, een verdrietige dag? Hoopvol? Eng? Scheen de zon en zei een leraar nog iets speciaals tegen je? Beschrijf in detail hoe die dag was en hoe het je gevormd heeft.

DeUilenFroomboschs

Herinnneringen,
nog maar amper aanwezig.
Zó lang geleden.

Die laatste schooldag herinner ik me totaal niet, weet niet waarom maar het is zo. Het enige dat ik me uit die tijd herinner en wel dusdanig alsof dat gisteren was in plaats van 40 jaar geleden… dat ik elke vrije seconde aan muziek besteedde. In die tijd speelde ik accordeon, niet alleen elke week les maar ook thuis dagelijks oefenen. Daarnaast zat ik op dansles en was ik meermalen per week in de dansschool te vinden. In mijn eigen lesgroep maar ook als toeschouwer bij andere lesgroepen. De overige vrije uren, vooral in het weekend, bracht ik door in een cafetaria waar ik de nodige centjes verdiende om bijv. dansschoenen van te kopen. Toen was ik voor mijn leeftijd groot en ‘vroegwijs’ zoals men dat toen noemde en kwam veel ouder over dan ik was.

De lagere school… wat herinner ik me er wel van…
Nou dat je in die tijd (1969-1975)2 klassen in 1 lokaal had.
In klassen 1/2 had juffrouw Mekkes, van haar herinner ik me alleen hoe ze me breien leerde en haar Mireille Matthieu kapsel. In klassen 3/4 had ik meester Jelsma, mijn grote steun en toeverlaat, mijn lievelingsmeester. Ik was een buitenbeentje, stond altijd alleen aan de zijkant en werd enorm gepest, hij was mijn beschermer. Meester Jelsma en zijn vrouw woonden met hun kinderen in het huis dat aan de school vast zat. Je ziet het rechts op de foto. Na schooltijd was ik daar altijd te vinden tot ik wel naar huis moest om te eten. Het hoofd van de school, meester Geertsema, droeg de verantwoording voor klassen 5/6 was een man die met zijn gezondheid kwakkelde, in mijn beleving was hij toen al een oude man, wat natuurlijk achteraf bezien niet zo was. Enkele huizen verderop was een dorpswinkeltje waar je van alles kon kopen. Ik werd vaak door hem naar die winkel gestuurd met 1 kwartje om een zakje snoepjes voor hem te halen, ik weet niet meer hoe ze heten maar het zijn van die kleine rondjes die smaken naar salmiak. Hij stond altijd met zijn omvangrijk lijf achter een lessenaar en om de haverklap ging de klep van die lessenaar omhoog, hoorden we geritsel van dat zakje en zagen we dat hij een paar in zijn mond stak en vervolgens de klep weer sloot en verder ging met lesgeven. Ook had hij een aanwijsstok waarmee hij meer deed dan alleen maar aanwijzen. Gelukkig zat ik achterin! Nadat hij zich ziek meldde kwam er een invaller uit die ‘verre en grote’ stad; Groningen, (dat lag maar zo’n 21 km verderop maar in mijn beleving lag het aan de andere kant van de wereld), meester Swart. Van hem herinner me met name zijn altijd zwarte kleding van top tot teen en bovenal zijn accent, echt Nederlands, wat voor ons ‘dialect-kinderen’ wel even wennen was. En nog een bizarre herinnering is wel dat ik van klas 6 me nog precies kan herinneren wie waar zat en wanneer iedereen jarig was/is. Ik weet het zelfs nog deels van klas 5….

6 thoughts on “#IBZD-3”

 1. ria schreef:

  Al is het zo heel lang geleden ook ik ken nog alle namen van de klasgenootjes van toen.Nu je terugdenkt lijkt het allemaal nog niet zo lang geleden.

  Liefs, Ria

  1. Melody schreef:

   ja inderdaad, dat realiseer ik me ook als ik aan zoiets denk…. en dat ik het ook jammer vind dat ik veel niet meer weet…

   Liefs terug

 2. rietepietz schreef:

  Vervelend dat je op school gepest werd, maar gelukkig had je dus wél een leraar die dat in de gaten had.
  Moet ik ook eens doen een logje over de lagere school maken, ben ik allang van plan omdat ik op een buitenschool zat wat toch wel wat afwijkend van “gewoon”was. maar ja, “er dringen steeds weer ander logjes voor”.;-)

  1. Melody schreef:

   Nou nu met IBZD is het anders wel een uitgelezen kans hè?

   Eh ja ik schreef het net elders al…. soms vind ik het jammer dat ik veel (heel veel) uit mijn kindertijd niet meer weet maar anderzijds ben ik er ook blij om. Het gepest van toen herinner ik me nog wel, heb er nu geen last meer van maar wel jaren mee geworsteld. En ja die meester vergeet ik nooit, ik zou zijn gezicht kunnen tekenen ;-)

   1. rietepietz schreef:

    Je weet het hé, eigenzinnigheid is mijn tweede naam;-) komt ooit wel eens als ik ff niks weet maar dat komt zó weinig voor;_0

    1. Melody schreef:

     Dat bedacht ik wel toen ik het schreef maar kon het evengoed niet laten te benoemen ;-)

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: