Hoge Veluwe

Hoge Veluwe

hogeveluwedaphnerobdolaard231015a

“Every cloud has a silver lining”
Vanochtend stapten Daphne om 8 uur de auto in. Ik had de sleutels aan Daphne gegeven en ging zelf op de bijrijdersstoel zitten. Door het vele gebrek aan slaap de afgelopen tijd was ik te moe om verantwoord geconcentreerd achter het stuur te kunnen kruipen.Zo fijn dat zij eindelijk haar rijbewijs heeft glimlach. Ik had mijn camera in aanslag om onderweg foto’s te maken want langs de route is al duidelijk zichtbaar dat de herfst begonnen is, schitterend gezicht natuurlijk. Enige tijd onderweg zag ik ineens een ‘spreuk’ verwoord worden en gelukkig lukte het me die ook vast te leggen. “Every cloud has a silver lining”. Dat die spreuk vandaag meermalen aan de orde zou komen wist ik op dat moment nog niet.

Zonder noemenswaardige oponthoud reden we rond half tien de parkeerplaats van De Hoge Veluwe op. Entreekaartjes gekocht en door de poort… daar stond een bord dat het restaurant, waar we om 10.15 moesten zijn, 5km verderop zou zijn. Ehhhhh? 5 km?? D8 het dus niet!!! Daphne liep terug, wisselde de kaart om en haalde de auto op waarna we door reden naar het restaurant. Enige tijd later was de groep compleet en begon Rob Dolaard met zijn verhaal en weer even later gingen we wandelend op pad. Het was een leuke groep van 14 personen en de sfeer was ook gelijk goed onderling, wel zo prettig of niet dan?! Naarmate hij meer vertelde herinnerde ik me weer dingen die ik van hem uit eerdere workshops gehoord had maar ja ook vergeten was omdat er toch wel een soort van automatisme in sluipt en ik soms dingen niet onthoud om welke redenen dan ook. Gelukkig is daar dan Daphne die het wel onthoudt. Rond 13.00 uur gingen we terug naar het restaurant waar een zeer uitgebreide en rijkelijk gedekte lunchtafel op ons stond te wachten. En nee geen broodjes ofzo maar heerlijke en grote pannenkoeken met een keur van producten waarmee we die dan weer konden beleggen. Iedereen nam gretig aftrek natuurlijk, zag er niet alleen heerlijk uit maar rook ook zo en de smaak was zeker niet minder.

<

div align=”center”>

Na de lunch stapten we allemaal op de fiets… oef… dat wist ik niet…. fietsen is nou niet iets waar ik blij van word… Met veel moeite kroop ik in de groep heuveltje op en weer af, regelmatig aangeduwd dan wel meegetrokken door Daphne. Ai ai mijn lijf werd er nog minder vrolijk van en ik was dan ook erg blij toen we op een gegeven moment weer konden afstappen. Weer enige tijd later stapten we terug de fietsen op en gingen we weer een heel stuk verder, heuveltje op en weer af tot we uiteindelijk bij een gebied kwamen waar de edelherten zouden moeten rondlopen. Het duurde eventjes maar al snel werd ze gespot en gingen we aan de slag, allerlei theorie van die dag proberen toe te passen, met elkaar de foto’s bekijken, overleggen van hoe en wat en werden er vele mooie foto’s gemaakt. De dag vloog om en aan het eind van de middag keerden we terug naar het restaurant waar we nog met zijn allen iets dronken en de dag bespraken, iedereen was enthousiast en had veel plezier gehad, en dat konden Daphne en ik uiteraard onderstrepen.

hogeveluwedaphnerobdolaard231015c

Het park bleek open te zijn tot 19.00 uur en een deel van de groep besloot de auto te gaan halen om nog een ritje te maken, in de hoop dat ze dan de edelherten dichterbij zouden treffen. Wij deden dat niet, ik voelde me inmiddels hondsberoerd en wilde maar wat graag de auto in en naar huis. Daphne stapte weer achter het stuur en over 19.15 stapten we het huis binnen. Daarna natuurlijk de foto’s bekijken en bespreken, zoals we altijd doen na een foto-uitje. Ik heb er veel weggegooid maar een klein aantal is toch overgebleven…. en die staan HIER.

Voor vandaag is mijn lampje nu echt uit.
Ik ga plat… ik kom jullie vast morgen wel tegen ergens in blogland…Fijne avond iedereen!!

14 gedachten over “Hoge Veluwe

  1. Ja inderdaad…..

   Ik heb er toch maar even melding van gemaakt….er was nog iemand in de groep die dat niet fijn vond vanwege een knie-probleem…
   Ik had morfine mee… en ook ingenomen maar 3 dosissen deden niets dus ik baalde er sterk van.

   Dat doe ik hoor, dank je wel, liefs x

 1. En toch hebben jullie genoten. De eerste foto, ik kan je er een schilderij van maken als je dat wilt :-), ik vind het prachtig!

  1. Nou ik moet toegeven dat ik ook afgehaakt was als ik niet Daphne bij me had gehad…. die heeft me regelmatig aangeduwd, mee-geduwd en -getrokken!

   Dankzij haar heb ik het gered.

 2. Fietsen? Jij?! Arme schat wat een ellende! Onbegrijpelijk ook dat je de entree van een natuurgebied moet betalen! Wat een onzin. Zie wel een hoop mooie foto’s wat is de herfst toch mooi!

  1. Jupppp ….mijn lijf is daar nog steeds niet blij mee…

   Tja ach, dat vind ik dan weer niet zo erg, eigenlijk wel vanzelfsprekend, komt er tenminste geld binnen waarmee ze het gebied kunnen onderhouden zoals het dat verdient…. wat ze volgens mij ook doen naar wat ik er van gezien heb.

   Dank je wel, ja zeker weten!! Niet voor niets mijn favo-jaargetijde.

 3. Hopelijk heb je de workshop-gever attent gemaakt dat het geen kwestie is van niet willen fietsen, maar niet kunnen fietsen. Het voortijdig melden maakt het de deelnemer gemakkelijker. Je kunt dan kiezen om het te proberen of je tijd anders en los van de groep indelen. Het siert je dat je hebt doorgezet. Het nadeel is dat het een tijd duurt voordat je lijf weer voldoende is opgeladen…
  Liefs en een dikke pakkerd

 4. Die derde foto, daar ben ik vaak geweest. Mooi is het daar. Vroeger was het daar helemaal paars, maar daar is weinig van over.

  Ik heb weer genoten van je foto’s (sorry, ik ga niet bij elke foto reageren, want ze zijn stuk voor stuk prachtig).

  1. Het is daar prachtig inderdaad, kan me niet herinneren er ooit geweest te zijn….

   Dat is mooi …..geeft niks joh, dat vraag/eis ik ook zeker niet, ik verwacht het niet eens ;-)

   Ps… je mailtje heb ik zien binnenkomen maar is bij het aanklikken verdwenen… kan m niet terugvinden, dus ik kan er ook niet op reageren…

   xxx

 5. Jammer dat jullie het wild alleen maar van zo ver weg hebben kunnen spotten, maar jullie hebben weer schitterende foto’s gemaakt zeg.
  Leuk trouwens zo’n workshop :-)

  1. Ja ach…. we hebben ze gezien….. en dat was erg leuk!

   Dank je wel hoor…

   Ja absoluut, Rob Doolaard doet het heel erg leuk, ik heb al meerdere bij hem gevolgd… en ga dat zeker nog wel vaker doen, ook bij zijn ‘concu-lega’ Mark uit Rotterdam

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: