Het wonder is geschied

Als kind … als ‘op-kamers-wonende’ adolescent…. als jong samenwonende en even later gehuwde volwassene…  hield ik van planten. Al mijn leeftijdsgenoten toen en nu nog steeds kozen/kiezen, op een enkele uitzondering zo her en der na, altijd voor groene kamerplanten.  Ik niet dus. Ik was altijd apetrots als mijn cyclamen, chinese rozen, franse geraniums, fuchsia’s, azalea’s en clocksinia’s mijn vensterbanken in een schitterende regenboog aan kleuren zetten.
Orchideeën waren mijn favoriet op stip nr. 1 maar ik kocht ze niet want ik kon er niks mee, binnen een week nadat ze bij mij een nieuw thuis kregen was het over en uit met ze. Het aantal ‘begrafenissen’ liep uit de klauwen dus ik stopte er mee. De jaren daarna kreeg ik er af en toe wel eens eentje cadeau, hartstikke blij mee natuurlijk en maar hopen tegen beter weten in.
Inmiddels ben ik niet meer zo heel piep en staan er in mijn woonkamer veel planten, allemaal groene, bloeiende planten heb ik nog zelden al vind ik ze nog steeds wel heel erg mooi. De centrale verwarming doet bloeiende planten weinig goeds terwijl groene planten er wel welig bij tieren en aangezien planten tegenwoordig beduidend veel meer kosten dan pak ‘m beet zo’n 35 jaar terug… hou ik het dus maar bij de groene exemplaren.
Ik stek regelmatig en pot die stekkies en geef ze dan door aan anderen, prima geregeld toch?!

orchideeen1

Enkele maanden terug kreeg ik van zoonlief een orchidee…. hij en Daphne hebben ze ook boven staan en daar bloeien ze alsof hun leven ervan afhangt. Met een soort van ‘valse’ grijns zei hij iets in de trant van dat deze orchidee niet zo duur was dus dat het niet erg was als hij binnen een week weer in de kliko zou liggen….. een dag later kreeg ik van Anita een soortgelijk exemplaar  onder het mom van dat mijn vensterbank dan weer in balans zou zijn. Ja ik weet het, ik ben een excentriek iemand, ik raak echt compleet van de leg als mijn vensterbank niet klopt qua wat er op staat aan kleur, formaat, opstelling en reinheid. De vensterbank vecht dus als het ware met de toiletten hier in huis om wie de titel ‘het meest schoongemaakt’ mag dragen.  Een paar weken geleden waren beide orchideeën uitgebloeid en terwijl de tips van Kati me door het hoofd bleven spelen (tijdens ons uitje in dierenpark Emmen op 17 mei hadden we het uitgebreid over die bloemen gehad omdat het ook haar lievelingsplanten zijn en zij er dus wel heel goed mee kan…) pakte ik beide potten uit de vensterbank en bracht ze, zonder ze van lichtstand te wijzigen, naar de vensterbank in de keuken. Daar hebben ze gestaan tot zo’n 1,5 a 2 weken terug toen ik dat verhuisproces in omgekeerde versie herhaalde omdat ik, tot mijn eigen verbijstering en ongeloof overigens, nieuwe knoppen had ontwaard…. De afgelopen dagen was ik te druk met het attentie geven aan de inhoud van mijn vensterbank maar zopas toen ik op manliefs bank languit ging nadat hij akkoord was gegaan met mijn verzoek tot bankwisselen, zag ik ineens bloemetjes aan beide orchideeën zitten…. met één van mijn gevleugelde uitspraken, waarbij (dat weet ik nu al) Liebeth acuut in een lachstuip schiet, vloog ik weer in benen, griste mijn gsm, opende de camera en klikte een paar keer. De 1e persoon die ik, na manlief uiteraard, inlichtte was natuurlijk Kati, die mij gelijk met een zittende ovatie overdonderde.

Nadat ik een btje van de schrik bekomen was graaide ik mijn laptop weer onder de bank vandaan en begon dit bericht te tikken om mijn wonder met jullie te delen…..

14 thoughts on “Het wonder is geschied”

 1. Trees schreef:

  Haha goed gedaan, bij mij duurt het langer hoor voor ze weer in bloei zijn. Maar het lukt steeds vaker ik ruil nu gewoon wat boven staat kan weer terug naar beneden en wat beneden staat en uitgebloeid is weer naar boven. En een schik dat ik erin heb..
  Succes er,Ee! XXX

  1. Melody schreef:

   hihi dank je wel. Ja ik ging er ook vanuit dat als het al zou gebeuren het wel ff zou duren maar nee dus….

   Heerlijk toch, hoe simpel veel plezier kan geven, mooi…

   dank je wel, xxx

 2. Marja schreef:

  Super. Je hebt de klik gevonden. Ik heb sommige mooitjes al meer dan 10 jaar en elk jaar bloeien ze.

  1. Melody schreef:

   dank je wel, ja daar lijkt het op, hopelijk blijft die klik er ook nu ;)

   Gaaf zeg….. ik had jaar in jaar uit mijn bruidsboeket dat uit orchideeën bestond op onze slaapkamer staan, was heel mooi opgedroogd maar bij de verhuizing is het helaas ter ziele gegaan. Is toch prachtig na zoveel jaren telkens weer?

 3. ria schreef:

  Voortaan is het dus; zeg het met orchideeën :-)
  liefs

  1. Melody schreef:

   hahaha nou wie het weet mag het zeggen hè?

   Liefs terug.

 4. Nathalie schreef:

  Alles met knoppen er in gaat naar de knoppen geloof ik. Wel veel groene planten in huis, hoeverre ze nog groen zijn, want regelmatig water geven lukt mij na 25 jaar nog steeds niet.
  Gefeliciteerd met de jonge knopjes!

  1. Melody schreef:

   ach jee dat is wel sneu!
   Gelukkig hebben groene planten niet zo heel veel water nodig en gedijen de meesten bij ‘verwaarlozing’…
   ik heb dat dan weer niet, het is mijn vast ritueel op zaterdagochtend.

   Dank je wel

 5. Liesbeth schreef:

  Hahaha gelukkig heel veilig al op de wc terwijl ik dit lees. Wist dat niet van je orchideeën maar gun je die prachtige bloemen natuurlijk. Xx

  1. Melody schreef:

   grinnik …. als het me opgevallen zou zijn had ik het je wel gezegd maar ja ik had mijn hoofd ergens anders bij ;-)

   xxx

 6. Kakel schreef:

  Orchideeën zijn heel makkelijke planten. En jij hebt toch een beetje groene vingers ♥

  1. Melody schreef:

   hmmm misschien ga ik dat ooit ook eens zeggen ;-)

   een beetje wel

 7. Kati schreef:

  Veel tegen praten he en 1x in de week een borrelglaasje water. :) Bij mij bloeien ze 2x per jaar welderig. Het zijn dankbare planten vind ik en ik verpot ze zelfs regelmatig als ze weer uit hun potje groeien. Op het moment zijn ze allemaal weer hard op weg om de vensterbank om te dopen tot een weelde van bloemen! :)

  1. Melody schreef:

   Ja mam, doe ik elke dag mam ;-)

   De mijne staan nu weer half vol met bloemen… ik wacht rustig af en geniet er ondertussen van ;-)

   xxx

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: