Hans en Ellen in SoM

Ergens vorig jaar kwam Daphne bij mij op de bank zitten met glinsterende oogjes. Op mijn “wat is er?” antwoordde ze: “De musical Sound of Music komt hier in Assen in De Nieuwe Kolk, zullen we erheen?” Ik zei: “nee niet zoveel zin in. Die musical heb ik in de 1e uitvoering, tig jaren geleden van ‘Ome Joop’ al gezien en die film ook al heel vaak dus ik ken het verhaal van voor naar achteren en terug. Bovendien zal het niet goedkoop zijn en je weet dat ik mijn ‘uitjes-centjes’ vele malen liever aan Jeans besteed.” We babbelden wat verder over Jeans-aanverwanten en ik pakte de laptop erbij om te kijken wie er in de cast van deze 3e versie van Sound of Music zou zitten. Immers, als er ex-Jeansjes in zouden zitten zou dat heel goed mijn mening kunnen veranderen en Daphne weet dat natuurlijk ook. Zag ik toch tot mijn verrassing dat Maaike Widdershoven ook weer gecast was. Was zij in die 1e productie van ‘Ome Joop’ de Maria-vertolkster, is ze vanavond de vertolkster van Moeder-Overste. Dat was al motivatie nr.2 om toch te gaan. De 1e zijnde Daphne toch het plezier te doen. Even verder kijkend werd mijn verrassing nog groter toen ik de naam Ellen Evers ontdekte, jawel een ex-jeansje en wel uit show 1, toen nog in 2 seizoenen, zij is gecast voor de rol van Barones Von Schräder, mijn 3e motivatie dus. Enkele seconden later was mijn blijdschap compleet, als ook mijn motivatie om te willen gaan want ook Hans Lemmen is castlid en hij speelt de rol van Butler Franz, én nog mooier, hij is ook Understudy …..
voor de rol van Kapitein Von Trapp. Ik heb zo ontzettend van hem genoten in 3 Jeans-seizoenen, alweer 10, 11 en 12 jaar geleden toen hij castlid was van Show 13 Lucky Numbers, Show 14 More Music en Show 15 Everlasting Love. Als Ad Knippels dus om wat voor reden ook die rol niet speelt dan mag Hans aantreden. Nou ‘ken’ ik Ad Knippels wel van vele eerdere musicalrollen dus het is absoluut geen straf om naar hem te kijken en luisteren maar stiekem hoop ik toch dat hij een vrije dag heeft en ik vanavond Hans Lemmen in die rol mag zien. Dat blijft dus nu nog even heel erg spannend de komende uurtjes totdat Daphne en ik onze plaatsen op rij 2 hebben ingenomen en het doek opengaat en we zullen zien wie wel of niet die rol invult.
Wat ik me ook afvraag is in hoeverre de uitvoering ‘anders’ is dan de uitvoering van ‘Ome Joop’ die ik uit en te na ken, ondanks de vele jaren dat het al geleden is, nog woord voor woord kan meespreken en zingen. Sommige dingen zetten zich in het geheugen vast ongeacht of dat nou zinvol is of niet hè? De ‘grote’ musicals van toen, zeg maar plm 15-20 jaar terug ken ik allemaal, en stuk voor stuk ook woord voor woord.
Eens zien wat Albert Verlinde ervan gemaakt heeft, nou ja, zijn creatives natuurlijk.

Wij hebben er in ieder geval zin in!

11 thoughts on “Hans en Ellen in SoM”

 1. kakel schreef:

  The Sound of Music :-) De eerste keer dat ik die zag “lag” ik in het Sophia. Daarna zijn er nog enkele keren bij gekomen. Ik kan me voorstellen dat je moe werd bij de gedachte, maar uiteindelijk heeft de (ex)Jeans-cast je toch over de drempel gekregen!

  1. Melody schreef:

   En geen seconde spijt! Wat hebben ze er een fantastische voorstelling van gemaakt!

   Tot 2x toe in tranen door Maaike (wat ik al wel verwachtte…)

   Maar echt zo ontzettend gaaf !

 2. gewoonhanny schreef:

  Ook al ken je de musical uitentreuren, ik neem aan dat je toch genoten hebt.

  1. Melody schreef:

   Ik heb absoluut genoten, met tot 2x toe in tranen van ontroering.

   De verhaallijn is hetzelfde als de voorgaande edities maar ze hebben delen vervangen en alle liederen van andere teksten voorzien… kortom het was een feestje!

 3. Harrij Smit schreef:

  Ja en nu kan ik wel zeggen: ‘heel veel plezier vanavond’, maar dan klopt daar niks van, want ik lees dit een dag later. Ik hoop dat je er van genoten hebt. Ik heb de sounds of music alleen maar – in een zeer grijs verleden – als film gezien, maar herinner me nog goed dat ik het een heerlijke film en een heerlijk verhaal vond.

  1. Melody schreef:

   Al is het dan achteraf, het is een oprechte wens en die doen altijd goed! Dank je wel dus.
   En ja ik heb enorm genoten, tot 2x in tranen toe zelfs geroerd door Maaike. (net als zij in de 1e musicalversie dat ook al deed overigens)

   De film kent ‘iedereen’ wel denk ik….. de musicalversies niet, deze 3e versie was bijna net zo mooi en ontroerend als de 1e versie. De verhaallijn blijft natuurlijk gelijk maar ik heb er wel bewondering voor hoe ze delen oppakken en dat in de musical tot een aaneen sluitend geheel weten om te toveren.

   Deze 3e musicalversie kan ik je aanraden, ik vond hem elke cent meer dan waard, al blijft dat natuurlijk altijd een smaakkwestie.

   1. Harrij Smit schreef:

    Ik hou de tip in gedachten, Ko. Fijn dat jullie er zo van genoten hebben!

    1. Melody schreef:

     ;-) Dank je wel.

 4. rietepietz schreef:

  De film heb ik ooit op TV gezien, de musical niet. Ik las in de reacties al dat je een mooie avond gehad hebt en die gun ik je van harte. Musicals zeker totáál niet mijn ding maar daardoor laat ik plaats vrij voor mensen die er écht van genieten.

  1. Melody schreef:

   Ik denk dat er weinig mensen zijn die die film niet kennen ;-)

   Ja klopt, ik geniet nu nog na. Ik schreef het al eerder vandaag, je bent een schat ;-)

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: