Go go Ed Albers

Eén of andere idioot heeft in het Friesche Wolvega zondag 4 december, mogelijk per ongeluk (ja tuurlijk, neem je ouwe moer in haar ootje!!! Volgens de politie is het heel goed mogelijk dat de betreffende jager op ganzen jaagde en deze vogel voor een gans aanzag…. ja tuurlijk, hoe achterlijk moet je als jager zijn om een zeearend te verwarren met een gans??? ) een zeearend uit de lucht geschoten en vermoord met een lading hagel. Alhoewel deze vogels nog niet op de lijst van bedreigde diersoorten staat leven er in Nederland maar plm. 5 broedparen.

De politie vraagt natuurlijk om meldingen van getuigen maar zoals we inmiddels wel weten is dat in ons land een wassen neus. Politie doet al niets voor menselijke slachtoffers, laat staan dierenslachtoffers. Gelukkig zijn er dan mensen met niet alleen het ♥ op de juiste plek maar ook een banksaldo waarmee ze wel iets willen doen.

De Rotterdammer Ed Albers heeft een beloning van 3000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de bekendmaking van de moordenaar van dit schitterende dier.
Nou heeft deze meneer al vaker een beloning uitgeloofd bij geweld aan dieren maar nog nooit zijn beloofd bedrag hoeven uitbetalen, ik hoop dan ook van ♥ dat dat deze keer anders zal zijn!!

Ik ben niet per definitie tegen de jacht maar wel 1.000.000% tegen de plezierjacht!
Helaas kan ook hier weer gesproken worden van het zoveelste schrijnende voorbeeld van hoe corrupt het Nederlands juridisch systeem is.

Ook de Partij voor de Dieren stelde hier al kamervragen over:
Kent u het bericht “zeldzame zeearend uit de lucht geschoten in Friesland”? [1]

 1. Hoe beoordeelt u de mededeling van de politie dat het mogelijk is dat de zeearend geschoten is door een jager die op ganzen jaagde?
 2. Houdt u het voor mogelijk dat een jager een zeearend verwart met een gans? Zo ja, vindt u het verantwoord dat een dergelijke jager zich met een vuurwapen in de openbare ruimte begeeft? Zo nee, kunt u aangeven waar de politiewoordvoerder op doelde?
 3. Is er al zicht op aanhouding en vervolging van de mogelijke dader? Zo nee, waarom niet en bent u van mening dat er voldoende onafhankelijk toezicht is in het jachtveld?
 4. Is door justitie overwogen, gelet op de ernst van het gepleegde feit een beloning uit te loven voor tips die leiden tot opsporing en vervolging van de dader? Zo nee, waarom niet?
 5. Is er ballistisch onderzoek verricht op basis van de in de zeearend aangetroffen hagelkorrels? Zo nee, waarom niet?
 6. Is het waar dat in de bewuste regio sprake is van ernstige roofvogelvervolging? Zo ja, bent u van mening dat toezicht en handhaving toereikend zijn om een preventieve werking te hebben?

Wat mij betreft mogen ze de dader openbaar tentoongesteld aan de schandpaal nagelen, zijn wapenvergunning voor de rest van zijn leven ontnemen, en plezierjagers de vrije hand geven met hun wapens gericht op dit walgelijk persoontje… immers, als zo’n jager zich mag vergissen tussen een zeearend en een gans, mogen jagers zich toch zeker ook wel vergissen tussen een dier dat afgeschoten moet worden om het wildbestand in hand te houden en de 2-voeter die geen respect voor diens leven verdient. Respect krijg je niet cadeau, dat moet je verdienen, en dat heeft hij zeker niet.
Ach laat ik hier maar bij laten onder het mom van breek me de bek niet nog verder open!!!

 

Go go go Ed Albers, mijn waardering heb je in ieder geval, voor wat dat waard is.

20 thoughts on “Go go Ed Albers”

 1. Edward McDunn schreef:

  Dat is natuurlijk gelul, een jager die een zeearend verward met een gans, moet onmiddellijk zijn geweer inleveren!!

  1. Melody schreef:

   Nou hèhè fijn te lezen dat jij het met me eens bent!!

 2. Myriam schreef:

  Wat erg😥

  1. Melody schreef:

   Ja zeg dat wel! afschieten zulke lui en lekker laten doodbloeden , extreem langzaam en pijnlijk bij voorkeur

 3. Rob Alberts schreef:

  Instemmende groet,

  1. Melody schreef:

   bedankende groet terug

 4. Ferrara schreef:

  Met alle begrip voor je boosheid, maar de straf die je (hierboven beschreven) wilt opleggen gaat mij te ver.

  1. Melody schreef:

   Dat snap ik wel hoor…. is t ook natuurlijk maar ja…… als het om mensen gaat die dierenleed veroorzaken is wat mij betreft elke straf goed en zijn de meeste straffen veel te mild.

 5. Matroos Beek schreef:

  Pfff.. erg… triest…

  1. Melody schreef:

   jup ;-(

 6. rietepietz schreef:

  Ik heb totáál geen verstand van dit soort dingen dus wil daar ook geen oordeel over geven. Dierenleed is nooit goed maar ik kan niet beoordelen of je deze dieren wel of niet kunt verwarren.

  1. Melody schreef:

   Een gans heeft een gemiddelde vleugelwijdte van plm. 1.50m. Een zeearend 2x zo groot en het verschil in lichaamsgrootte is van diezelfde orde…. wij, als nietjagers hoeven dat ook niet te weten…. een jager echter dien het verschil wel te kennen lijkt me.

 7. Kakel schreef:

  Een vliegende deur aanzien voor een gans? Tuurlijk! Bij voorbaat wordt de dader al in bescherming genomen. Vroeger hadden we Pistolen Paultje, die rekende op zijn eigen manier af met dierenbeulen. Niet “rechterlijk” verantwoord maar zó fijn…
  Ja dus: Go go Ed Albers!

  1. Melody schreef:

   Juist ja!!

   Het wordt tijd dat PP reïncarneert, vind je ook niet?

   Ik joel mee ………….go go goooooooooooo

 8. cornma schreef:

  Zelfs een leek kan zien dat de vlucht van een gans anders is als de vlucht van een zeearend. Doodschieten gaat wat ver, maar een pijnlijke straf zie ik wel zitten.

  1. Melody schreef:

   Dat lijkt mij nou ook…… en iemand die een vergunning krijgt om te jagen zal toch wel niet als leek aangemerkt worden lijkt me.

   Is misschien ook wel zo maar voor zulke mensen heb ik geen greintje pardon

 9. Regenboogvlinder schreef:

  Ohhh wat erg zeg!

  1. Melody schreef:

   Ja nou zeg dat wel.

 10. ineke schreef:

  VRESELIJK….
  ik wil jullie de volgende link even geven..

  een geluk bij een “ongeluk”? NEE…..niet voor mij..ik vind het vreselijk en onbegrijpelijk wat er is gebeurd…maar toch…

  1. Melody schreef:

   Ja absoluut.

   Dank je wel voor de toevoeging….. Ik ben nogal sceptisch over dit soort nieuwsberichten. Het zal wel waar zijn maar volgens mij riekt het teveel naar het willen goedpraten van de afschiet-actie.

   Als het een terechte schot was geweest dan was het wel gelijk vanaf het begin in het nieuws gekomen onder het kopje, ‘vogelgriep’ etc toch?

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: