“Gewoon” doen !

Aan het eind van de ochtend haalde ik Liesbeth van de trein en reden we naar mijn, nou ja ons; ook van mijn (v)echtgenoot natuurlijk, huis voor een bakkie koffie. Even bijkletsen en toen de auto weer in op weg naar Vestingstad Bourtange, dat zij nog niet kende en graag wilde bezoeken. En ja, ik ben heus de beroerdste niet hoor glimlach dus ik rij wel. Natuurlijk vind ik het prachtig om mijn geboorteprovincie te tonen, vooral aan mensen die het niet kennen. We wandelden op ons gemakkie rond en onze camera’s klikten volop uiteraard. Het was qua temperatuur prima en gelukkig bleef het ook droog al had ik het wel extra leuk gevonden als ook de zon zich zou hebben laten gezien. Zijn afwezigheid drukte onze pret uiteraard niet. Op het plein lunchten we en daarna wandelden we verder, onze ogen uitkijkend uiteraard, maar ook een beetje dagdromend over hoe het zou zijn om daar te mogen wonen…

bourtange071015a

 

Aan het eind van de middag vertrokken we en reden we richting Winschoten. Dankzij een klein financieel meevallertje hoefde ik deze keer het tuincentrum niet voorbij te rijden maar mocht ik naar binnen lopen om een vaas te vervangen die door een onstuimige Brego aan gruzels was gelopen. Die serie die ik spaar is bij velen al uit de collectie dus het was even duimen of die nog aanwezig zou zijn, dat was gelukkig het geval. Er stonden nog 2 en van 1 was al een stuk van de bodem af… mazzeltje dus dat ik het laatste, nog in perfecte staat verkerende exemplaar kon meenemen, en ook nog eens tegen sterk gereduceerde prijs. Omdat het uit de collectie is gehaald ‘ruimen’ ze dus op met fikse korting.

Daarna reden we door het Groningse landschap terug naar het Drentse, gezellig babbelend vloog de tijd om en belandden we enige tijd later in Aalden bij ‘t Hoes van Hol-An. Dat is een oud-Saskische boerderij die dienst doet als pannenkoekboerderij. Ze hebben daar werkelijk overheerlijke pannenkoeken en de entourage is absoluut niet verkeerd! We lieten het ons goed smaken. Uiteindelijk terug naar Assen alwaar ik Liesbeth op de trein zette en zij haar thuisreis aanvaardde. Enkele minuten later kwam ik thuis aan en op onstuimige honden na was het heerlijk rustig in huis aangezien manlief en de jeugd naar boogschieten zijn.

 

bourtange071015b

 

Het was weer een heerlijke dag waarop ik mijn gedachten gelukkig kon verzetten en ik zelfs plezier kon hebben, zulke dagen zijn altijd echte cadeautjes en daar krijg je nooit genoeg van, ik niet althans, (nee ik ben niet hebberig glimlach). De verdrietige dingen die ik momenteel met me mee draag zullen hun plekje heus nog wel krijgen ergens diep in mij maar dit soort dagen helpen daar wel bij.

Zometeen lekker het bed in…. en dan morgenmiddag richting het Fulco Theater in IJsselstein voor een avondje JEANS. Prachtig vooruitzicht natuurlijk. Extra spannend want ik mag weer een blogster kennis laten maken met, mag ik wel zo noemen, mijn grootste passie naast fotografie. Op rij 1 weer genieten van het moois dat zich voor me zal ontvouwen met wat extra, doch gezonde, spanning omdat ik iemand naast me heb die het ‘nog’ niet kent… heerlijk !!

Ohja, zou ik het toch bijna vergeten? ….. Foto’s van vandaag!

14 thoughts on ““Gewoon” doen !”

 1. Liesbeth schreef:

  Je hebt me wederom een prachtige dag bezorgd lieve Mel. De omgeving en Bourtange zijn gewoonweg geweldig en het dan in zulk goed gezelschap maakt het alleen maar mooier. En je foto’s zijn super! X

  1. Melody schreef:

   Ik jou? Hmmm andersom, dacht ik eerder!
   En je weet hoe belangrijk afleiding op dit moment voor me is!

   Dank je wel lieffie, -x-♥

 2. Frederique schreef:

  Wat een heerlijk logje. Fijn dat jullie zo genoten hebben! De foto’s zijn prachtig, en…… morgen heel veel plezier! xxx

  Liefs Frederique

  1. Melody schreef:

   Dank je wel lieverd… ja was echt heerlijk. Is belangrijk hè zulke uitjes.
   Dank je wel, gaat goed komen….

   -x-♥

 3. corry schreef:

  Prachtige foto’s van Bourtange. Johan en ik zijn daar meerdere keren geweest. O.a. een foto van Johan op de “dijk” met molen op achtergrond. Weet zo niet waar die is, maar groot formaat met lijst. Geweldig. Fijn dat jullie zo genoten hebben.

  1. Melody schreef:

   Dank je wel Dame! Ik vind het daar ook prachtig, altijd weer, ongeacht jaargetijde.

   ja was heerlijk, zeker nu afleiding op dit moment zoveel meer waard is dan ‘normaal’.

 4. Edward McDunn schreef:

  Fraaie foto’s van een gezellige dag Melody, het is daar mooi hoor.

  1. Melody schreef:

   Dank je wel Edward…. ja dat was het zeker.. en ja dat is het dubbel zeker ;-)

 5. rietepietz schreef:

  Een dag met een gouden randje, daar kun je er nóóit teveel van hebben!

  1. Melody schreef:

   Absoluut… niet inderdaad !!

 6. Minoesjka schreef:

  Ik ken Bourtange alleen van naam, maar als ik je foto’s zo zie : prachtig!!

  En wat fijn dat er dan zulke mooie dagen zijn tijdens alle verdrietige dingen om je heen. Dat houd jou op de been, en heb je nu dubbel en dwars verdient.

  1. Melody schreef:

   Oeps dat is jammer joh!!

   Daar ben ik inderdaad ook heel erg blij mee….. dat doet het dus ook zeker weten.

   Dank je wel, lief van je.

 7. Kakel schreef:

  Die vaas in het tuincentrum heeft daar op jou staan wachten. Vertel mij wat! Het is een bijzonder eenkennige vaas :-)
  Bourtange lijkt me meer dan de moeite waard!
  Liefs en een knuffel

  1. Melody schreef:

   ;-) zou je denken ?

   Absoluut waar lieverd, wat zou ik graag jou daar mee naar toe nemen, ik geef de hoop niet op dat weet je

   knuffel -x-♥

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: