Gees

Gees

Met de jeugd weg ivm een boogschietwedstrijd en Joop ivm een middagdienst zou ik het grootste deel van de dag alleen thuis zijn met mijn veestapel maar daarin kwam veranderen na een bliebje op mijn foon. Even later haalden haalden Niels en Anita mij op en via een toeristische route reden naar Beeldentuin Gees. Na de opening in mei met een nieuwe tentoonstelling werd het wel weer eens tijd vonden wij om de nieuwe aanwinsten te bekijken. En dat een bezoek aldaar zeer de moeite waard is kan ik zonder enige aarzeling oprecht uitspreken en dan ook iedereen aanbevelen. Bij binnenkomst, nog voor wij onze camera’s goed hadden ingesteld werden we op het terras, waar we altijd met koffie en krentewegge beginnen, met ‘open armen’ ontvangen:

gees220614a

Urenlang wandelden we door de mooiste perken, zagen we de meest uiteenlopende vormen aan kunstwerken maar ook ‘kunstwerken’ die elk moment veranderen, de bloemen en planten die volop in knop en bloei stonden in superstrakke perken gegroepeerd, een lust voor het oog, en de lenzen natuurlijk. Ondanks dat de kunstcollectie ieder keer wijzigt en er altijd wel iets nieuws te zien is zijn bepaalde kunstwerken een vast gegeven en dat vind ik natuurlijk geweldig omdat ik telkens weer de trap terug zie…. 27 meter lang maar liefst. Genieten ten top, vooral als het stevig waait en je van onderaf ziet hoe dat enorm hoge gevaarte heen en weer geslingerd wordt. Zoals altijd na een bezoek aan deze beeldentuin reden we ook nu weer langs de ijssalon, hmmm jammie zo zalig genieten van vers gemaakt ijs met de meest waanzinnige smaken, je kan het niet bedenken of het is verkrijgbaar, moeilijk kiezen elke keer. Met een grinnik genoten we van ons ijsje want we hadden al besloten pannenkoeken te gaan eten in ‘t Hoes van Hol-Han….. dat ijs was dus het dessert maar beter gezegd was het dus het voorafje. Maar beste mensen, mocht je ooit in de buurt zijn, doe het ons dan gerust na, het kan niet missen, die 3 dingen horen bij elkaar, je gaat onwijs genieten! Foto’s staan staan uiteraard op mijn Picasa zoals altijd,
klik >>> HIER

12 gedachten over “Gees

 1. Een fantastisch plek om rond te lopen, te kijken, te fotograferen. Er staan weer mooie beelden. ‘t Wordt tijd dat wij er ook weer eens naar toe gaan.
  De ijsjes en de pannenkoeken zijn echte aanraders. :-)

  1. Goh, raar he? (grinnik) laat ik het nou helemaal, totaal, compleet NIET met jou oneens kunnen zijn hihi

   1. Knappe samenvoeging dan. Hoe krijgen ze die trap zo hoog? Zat hij vast met kabels?
    Dat kunstwerk in de vijver, is dat zo of is dat ook twee foto’s door elkaar?

    1. Dank je wel.
     Deel op deel op deel enz.
     Nee hoor alleen in de grond veranderd 26 meter hoog

     Dat is 1 kunstwerk van 2 stukken glas

  1. Van de ‘levende’ kunstwerken aldaar was hij natuurlijk ook veruit de favoriet, bij iedereen overigens ;-)

 2. Heb even je foto’s zitten bekijken …… tjonge, wat jammer dat het wat ver weg is ….. anders zou ik daar heel vaak lopen!! Ik ben gek op beeldende kunst, en wat jij gefotografeerd heb is helemaal mijn smaak, zeker die figuratieve beelden.

  1. Ze wisselen hun collectie jaarlijks, ieder jaar heropenen ze in mei…

   voor een liefhebber is het daar goed toeven inderdaad, om de entreeprijs hoef je het niet te laten, dat is maar 7,50

   Misschien is het een idee voor een dagtrip voor je?

  1. Dat is (uiteraard) niet toegestaan… maar ik snap je wel, die neiging heb ik ook altijd als ik er ben… heb me tot dusver nog weten te beheersen.

   Wellicht ook omdat ik weet dat die trap in het zicht van het personeel bij de ingang én het restaurant én het terras staat…

   Onder het mom van:
   Anständige Leute steigen nich die Treppe hinauf und andere Leute ist es verboten! ;-)

 3. We hebben gelukkig hier in Rijswijk ook een ijssalon die héérlijk ijs verkoopt want het is me véél te ver weg om even “bij die van jou”langs te gaan;-)
  En de beeldentuin zie ik wel d.m.v. jouw foto’s, gaat ook prima hoor;-)

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: