Géén Spijt!

Een dag in het vooruitzicht waarvoor je niets gepland hebt… nadat manlief aan het begin van de middag naar zijn werk is vertrokken en de jeugd boven in hun eigen domein vertoeft, beter gezegd grotendeels in bed omdat beiden door een griep zijn geveld, heb je dan een aantal uren voor jezelf waarin niets moet en alles mag. Geen zin om aan te kleden dus blijf je de hele dag lekker in een fleece huispak rondhangen. Tv aan, kijken wat interessant is, wat gedoe achter de pc, wordfeuden en sudoku spelen op je Ipad en ondertussen tellend breien aan een trui waarin je een aantal kabels wilt hebben…. Luie zondag, toch? Op een gegeven moment komt de jeugd ietwat hongerig naar beneden, er wordt wat gekletst terwijl er eten gemaakt en verorberd wordt, je laat de honden uit, de jeugd vertrekt terug naar boven en weer zit je alleen. En dan gaat om even voor zeven in de avond de telefoon, je neemt op en het eerste dat je hoort is ‘ga je mee naar de film?’…. ehhh nou eehhh nee, geen zin eigenlijk…. dat antwoord wordt niet geaccepteerd en je laat je dan overhalen om te kijken hoe laat de film in kwestie begint, iets minder dan een uur later. Oh ships, je moet nog van alles, bijv. aankleden want in een huispak en op blote voeten de deur uit gaat natuurlijk niet. Je legt snel neer, je belt manlief zodat hij weet waar jij bent als hij later die avond thuiskomt en jou niet op de bank oid aantreft, holt naar boven, vliegt onder de douche door, schiet kleding aan, tanden poetsen niet vergeten natuurlijk, jas aan, sleutels, hup de auto in en 3 kwartier later zak je dan, nog net niet hijgend, neer in de ruime en comfortabele zetels die de bioscoop in onze stad rijk is.

Je weet niet wat je moet verwachten, je hebt natuurlijk recensies gehoord en gelezen. Als je een musical met stip op nummer 1 hebt staan en zo ontzettend vaak hebt gezien, in meerdere uitvoeringen met jaren ertussenin, met diverse uitvoerenden…. en daarbij een zo goed als absoluut gehoor hebt, ben je zeer kritisch, om niet te zeggen, extreem. (best lastig af en toe). Je probeert open en blanco te kijken en te luisteren. Vanaf het eerste moment is de film adembenemend indrukwekkend. Dingen die mijn kritische blik/gehoor niet ontgaan probeer ik te negeren. Menig traan stroomt weg bij de prachtige momenten die de film rijk is. Eén moment met name is bijzonder aangrijpend, gespeeld door een man die tot aan deze film mij totaal onbekend is. Zijn naam is Eddie Redmayne, deze 31 jarige acteur geeft aan de rol van Marius een méér dan fantastische invulling!

Andere indrukwekkende rollen zijn weggelegd voor oa Hugh Jackman, Anne Hathaway, Russell Crowe, Sacha Baron Cohen, Helena Bonham Carter etc (zie ook HIER Na de film met zijn drietjes weer de auto in en even later zette ik Niels en Anita thuis af om weer even later mijn eigen thuis binnen te stappen. De jeugd zaten met manlief op de bank en zagen aan mijn gezicht wel dat ik genoten had, ik was nog te zeer onder de indruk om goed te kunnen verwoorden hoe ik deze film vond. Soort van ‘sprakeloos’, wat in mijn geval wel iets zegt. Ondanks de kritische noten die ik ook zeker wel heb bij de invulling/uitvoering van het verhaal is Les Miserables een film die je niet mag missen, althans als je van geschiedenis houdt in combinatie met schitterende muziek en emotionele punten van heel hoog naar heel laag! Verbazend toch hoe je soms totaal geen zin aan iets kan hebben, je dan laat overhalen en je achteraf blij bent dat je niet toegegeven hebt aan die eerste neiging van : nee hoor, geen zin, laat mij maar lekker thuis.

27 thoughts on “Géén Spijt!”

 1. Hanny schreef:

  Een prachtig eind aan een heerlijke rondkneuterdag!

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Absoluut !

 2. Trees schreef:

  Uitjes waar je soms geen zin in hebt en zeker de onverwachte, draaien vaak uit op een fantastische ervaring! En spijt kun je, in mijn ogen dan, alleen maar hebben van de dingen die je juist niet hebt gedaan…

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja precies, je hebt helemaal gelijk!

 3. Trui schreef:

  Inmiddels ben ik reuze benieuwd naar deze film, heb er al zoveel over gehoord en gelezen. Bovendien vind ik Hugh Jackman erg aangenaam om naar te kijken.:-)

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Kan het me voorstellen…

   Nou dat was ook een reden…. kan niet anders zeggen dan dat hij hier boven zichzelf uitstijgt…

 4. Mirjam Kakelbont schreef:

  Dát is nog eens een nuttig bestede vrije avond Ik wens je er dit jaar nog veel meer van!

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Zeker weten, daar hoop ik ook op, en met jou erbij komt dat vast helemaal goed

 5. Truus schreef:

  Ik ben blij voor je dat je toch genoten hebt. :-)

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Dank je wel meis, lief van je -x-

 6. Emmelinda schreef:

  Jaaaaa, goed van jou! Eigenlijk zijn zulke dingen het allerleukst. Hoef je er geen dagenlang “tegen aan te hikken” (Even tussen aanhalingstekens. Het is geen vervelende taak maar je snapt vast wel wat ik bedoel). Fijn dat je zo genoten hebt. Steffie heeft ‘m ook gezien en heeft er ook van genoten :D.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   ;-) Ik snap jou helemaaaaaaaaal, handig he dat niet meer blond(T) zijn ;-)

   1. Emmelinda schreef:

    *grinnikt* Nou inderdaad :D

    1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

     Ach weet je grijs haar verven werkt ook niet dus heb geen andere optie dan me daar maar bij neer te leggen, niet letterlijk hihi

     1. Emmelinda schreef:

      Nee, werkt het niet? Ik verf het al minstens 15 jaar. Is wel flink bijhouden maar goed, zo lang het nog pakt ;-)

      1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

       Ik verfde het ook jaren en jaren en jaren….. inmiddels is mijn haar volledig grijs, diverse tinten van wit naar donker. De (te) snelle uitgroei en het vele werk dat ik er van had deed mij mede besluiten ermee te stoppen… de hoofdreden was dat ik geen betaalbare verfsoort kon vinden die en lang bleef zitten en mijn haar niet in slechtere conditie bracht.

       1. Emmelinda schreef:

        Ah ja, dan begrijp ik dat je met de handen in het haar zat ;-). Maar, zo op de foto’s te zien heb je mazzel met de tinten. Als ik straks helemaal grijs ben wens ik me ook zoiets hihi :D. Lijkt me trouwens heerlijk, niet meer dat gedoe met die verf hihi. Daarbij, als ik helemaal tevreden ben over een bepaalde kleur halen ze ‘m uit het assortiment. Het is vaak maar een tint lichter of donkerder wat er voor in de plaats komt maar toch is het dat net niet ;-)

        1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

         Haha ja letterlijk…….. ik had voorheen (nu 2 jaar geleden) een hele lang bos…. dus met 1 doosje redde ik het niet…. ik heb ook veel haar en dik haar, dus ja zat vaak letterlijk met de handen in het haar…. de handen verkleurden eerder dan het haar, ook zo iets.

         Haha ja ook dat herken ik natuurlijk… maar meis, ik kan het je aanbevelen, stoppen met die hap… scheelt een hoop geld en gedoe. EN als je dan overstapt op zilvershampoo verzorg je het goed en blijft de kleur mooier.

         1. Emmelinda schreef:

          Hihi ja dat met die doosjes en de lengte van het haar herken ik. Daarom vind ik het zo gek dat ik met mijn huidige merk altijd overhoud. Ik heb net zo’n lang haar als voorheen en toch mik ik een boel weg. Snap er maar eens wat van. Tot nu toe ben ik nog tevreden. Als ik het echt spuugzat ben hou ik er meteen mee op ;-).

          1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

           Ach zie het gewoon als Geluk…. en dat hoef je niet te begrijpen, daar mag je alleen maar van Genieten met de grote G! ;-)

 7. Nanda schreef:

  Wat heerlijk onverwacht leuk!

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja nou inderdaad ;-) -x-

 8. rietepietz schreef:

  Ik heb al van meer mensen gehoord dat de film héél goed gelukt is . Zo’n onverwacht mooie uitstap is een cadeautje toch?

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ik sluit me inderdaad bij de goede recensies aan…. alhoewel enkele negatieve ook mijn aansluiting hebben
   Ja zeker weten!

 9. V☺nnieb schreef:

  Fijn dat je het zo leuk heb gehad
  Liefsssssssssssssss -X-

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   jaaaa ;-)

   -x-♥

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: