FF Checken

Met 2 Dikhuiden-dames hoogzwanger wil ik natuurlijk proberen kans te maken aanwezig te zijn op het moment dat een bevalling echt begint… kleine kans maar heej, niet geschoten is altijd mis toch?
Kortom, vandaag besloot mijn rug mij iets meer bewegingsruimte te gunnen en dus toog ik vanochtend na het afronden van mijn ‘verplicht nummertje’ naar Emmen. Zoals altijd tegenwoordig parkeerde ik de auto bij Herman en Daniëlle, is iets verder weg dan de parkeergarage maar wel gratis, en liepen/rolden we gedrieën even later het park in.


Eenmaal achterin Jungola bij de olifantenvallei zagen we de dames met jongelingen en dame Tante genoeglijk gezamenlijk knabbelen aan vers groen dus was er nog geen sprake van een begonnen bevalling. Hop naar binnen, op naar koffie met een broodje, jassen uiteraard uit al bij de ingang want in de grote Rimbula-Kas is het altijd erg warm, ook door de hoge luchtvochtigheid die de laatste dagen wel erg hoog is, gevoelsmatig althans.
Het ‘meerdere-dieren-verblijf’ bij de steigers van waaraf je de Rimbula-bootjes in kunt stappen is al weken gesloten vanwege werkzaamheden. Het houtwerk rot weg en moet vervangen. De Rode Bosmieren laten zich door niets weer houden en lopen dus overal rond, geheid dat velen dat niet overleven…

Zoals altijd op zoek naar de Anolis, en ja hoor na (best wel lang eigenlijk) enig zoekwerk vonden we hem dan ook. Hetzelfde gold voor de muskaatduiven, we vonden er maar eentje.  Na een paar gezellige uurtjes vonden we het welletjes, krak en mik met rammelende gewrichten, niet meer de piep-ers-jong, togen dus naar de uitgang. Enkele minuten later zat ik in de auto op weg naar huis.

Weer een aantal mooie foto’s rijker, klein mapje maaar hoor, nog geen 50, HIER. Wel weer de nodige dier-plezier-a-mientjes opgedaan en daarvan kan je nooit genoeg hebben grijnnsss
En wat de drachtige dames betreft… ik heb ze maar ff toegesproken en verteld dat het mij onmogelijk is dagelijks te komen checken en of ze alsjeblieft zo vriendelijk willen zijn te gaan bevallen als ik er weer ben glimlach

10 thoughts on “FF Checken”

 1. AnneMarie schreef:

  Die laatste foto vind ik erg mooi. Super

  1. Melody schreef:

   Dank je wel. Ben zelf niet zo heel tevreden maar ja met een lijf dat niet meewerkt moet je tevreden zijn met ‘iets is altijd nog beter dan niets’.

 2. Kakel schreef:

  Je laatste foto is een TOPpertje. Die van de rode mier vind ik ook mooi. Iets kleins heeft in de natuur vaak een grote betekenis.
  Kus!

  1. Melody schreef:

   ;-) Dank je wel schat. Ja nou en of, het is heel bijzonder toe te kijken en te zien wat hen lukt…

   smaakkkkkkk

 3. fietszwerver schreef:

  ik vind die van dat kleine krokodilletje het liefst :)

  1. Melody schreef:

   ;-) zo op de foto zijn ze dat ook wel ;-)

   1. fietszwerver schreef:

    houd ze maar op afstand ja :)

    1. Melody schreef:

     zolang er tussen hen en mij cm’s dik glas zet durf ik heel dichtbij ;-)

      1. Melody schreef:

       Goedemorgen zwaaaiiiii

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: