Feest!

Al weken verheugde me op vandaag… een afspraak om ‘iets’ leuks te gaan doen met iemand die inmiddels heel diep in mijn hart zit vastgeklonken. Dat is ook wederzijds want inmiddels heeft zij mij al geadopteerd als zus, hoe fijn en bijzonder is dat?!

Vanochtend even voor half elf stapte ik bij haar binnen en na een allerhartelijkste begroeting gingen we een bakkie doen, even kletsen en een peukie erbij. Daarna namen we afscheid van haar lief en togen we de grens over, Duitsland in. We hebben wat winkels afgestruind en een paar lekkere en leuke dingen gescoord, die je in Nederland of niet kunt kopen of tegen een veel hogere prijs.

Daarna stapten we de auto weer in en reden naar Boertange. Het was immers prachtig weer en daar wilden we een bakkie op een terrasje gaan pikken. Aangekomen in Boertange zagen we tot onze verbijstering een grote hoop auto’s…zou er iets te doen zijn, vroegen we ons af…. Nou echt wel! We zagen mensen in de gekste uitdossingen, het vermoeden ontstond al snel dat het iets met Halloween te maken zou hebben. Dat bleek later ook… in het centrum van Boertange, zonder iets extra’s al een hele bijzondere vestingstad die het bezoeken zeker waard is…., zagen we overal kraampjes en mensen in kostuums uit de riddertijd. En jemig zeg wat liepen er figuren rond, we keken onze onze uit!!! De kers op de taart noemde ik het op een gegeven moment want dit hadden we natuurlijk niet verwacht, zo’n extra kadootje op een toch al hele leuke dag.

Na uitgebreid rondgewandeld en gekeken te hebben waren onze lijven wel toe aan een vochtige en droge versnapering. We ploften op een terras neer en al snel hadden we veel lekkers voor ons staan, terwijl we daarvan genoten bleven we onze ogen uitkijken en met groot plezier genieten van wat er zich voor ons en om ons heen afspeelde.

Enkele uren later stapten we de auto weer in en togen terug naar GEESJES huis. Daar dronken we nog wat en kletsen nog wat na, waarna ik afscheid nam en met een volgeladen auto huiswaarts keerde om daar nog even een uurtje in het gezelschap van (v)echtgenoot door te brengen voordat hij, met tegenzin, de nachtdienst inging… tegenzin, niet vanwege het werk maar wel vanwege het uur extra dat hij en zijn ploeg deze nacht moeten draaien ivm het verzetten van de zomertijd naar de wintertijd.

Mensenkinderen, wat weer een leuke dag…en deze week was al zo leuk! Ik heb weer tot op het bot genoten!

18 thoughts on “Feest!”

 1. Hanny schreef:

  Een aantal jaren zijn wij ook in Bourtange geweest. We stonden daar in de buurt op een camping. Het was bloedheet. Er werden toen veldslagen nagespeeld. Bijzonder leuk om te zien. Vooral ook het fanatisme dat de spelers ten toon spreidden. Een heel mooi vestingstadje. Prachtige gerestaureerd. Zeker een bezoek waard.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Nou inderdaad….ik was er vorig zomer en de zomer daarvoor ook al met activiteiten… enig!!!

 2. Hanny schreef:

  Dit is beter te lezen. ;-)

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   jah sorry, html-foutje…. is gevonden en hersteld inmiddels

 3. Mirjam Kakelbont schreef:

  Maar je hebt het ook zo nódig! Fijn dat jullie zo’n gezellige dag hebben gehad.
  Idd balen om een extra uur te werken. Heeft hij in maart ook geprofiteerd van het uur korter? Dan zou het nog overkomelijk zijn. Fijne zondag, Mel, en wat hadden we een geweldige nacht vannacht :D

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Eh ja dat moet ik ook wel toegeven eigenlijk als ik eerlijk ben ;-)
   Dank je wel lieverd!

   Nee…die nacht had hij vrij omdat hij de dag erop heel vroeg weg moest voor boogschietwedstrijden….

   Dank je wel hoor, komt helemaal goed, ik ga naar een rommelmarkt en naar een allerheiligen-bijeenkomst.

   Jahaaaaa goed he? Dat hebben we toch maar even fijn voor elkaar gebokst met dat ‘vroege’ gesprek ;-)

   -x-♥

 4. corryjohan schreef:

  Hoi Koba,
  Ik reageer niet (meer) op elke bericht van jou, maar reken maar dat ik je volg. Vooral je uitje met “maandagmeneer” en ook deze boeit mij. Wat zal je idd genoten hebben. In Bourtange waren wij een paar jaar geleden toen een veldslag werd nagespeeld. Kleindochter Jeanine speelde toen op de euphonium mee in een gelegenheidsorkestje. Hartstikke leuk. En wat een mooie vesting, he?

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   …niet (meer)….
   Je reageert…als je zin hebt…. en dat is het enige dat voor mij telt.
   Elke reactie gegeven uit spontaniteit waardeer ik net zo veel als dat ik reacties gegeven uit een gevoel van verplichting verafschuw ;-)))

   Ja ik vind het er prachtig…. en vandaag was het bezoekje de moeite dubbel en dwars waard!

   Wat leuk joh! Die re-enactment-spelen zijn inderdaad heel erg leuk om eens mee te maken, als bezoeker dan he, meedoen zou niets voor mij zijn.

 5. rietepietz schreef:

  Dat lijkt me inderdaad een leuke toegift zo’n feest! Jij zorgt deze week wel weer dat de staatsruif weer lekker bijgevuld wordt met de benzineaccijns , namens man en kinderen dank daarvoor ;-)

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Was het ook zondermeer!

   Eh ja dat is een bijkomstigheid die mijn beurs niet fijn vindt noch mijn girorekening maar mijn lijf en ziel vinden het de moeite/kosten meer dan waard en zolang het kan zal ik die 2 altijd de voorrang geven ;-)

 6. platoonline schreef:

  Wat een leuk verslag, Mel. En wat fijn dat jullie het zo goed hadden. Dus jullie zijn nu geadopteerde zussen. Geweldig nieuws.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Dank je wel.

   Jaha sinds zij het op Facebook meldde mag ik het hier ook melden ;-))
   Absoluut…. ik ben compleet op het zussenniveau ;-)

 7. Trees schreef:

  Lekker samen je eigen feestje creëren, gelijk hebben jullie!

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja haha zoiets dachten wij inderdaad ook….. dank je wel.

 8. Rebelse Huisvrouw schreef:

  Leuk, een zus erbij! Ik heb geen zus maar ik wil eigenlijk ook een zus adopteren dus dat is een goed idee :-D Bourtange, daar ben ik nog nooit geweest maar dat moet ik beslist eens doen, hoor die naam wel vaker vallen.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja nou echt wel! Ik had er ook geen hoor….. nu heb ik er 2…. jaren geleden al een vriendin en nu nog eentje. Een grote kleine zus en een kleine grote zus… de ene is iets ouder dan ik en de andere iets jonger; Fantastisch! Ik kan het je van harte aanbevelen!!

   Vestingstad Bourtange is volgens mij absoluut de moeite waard…al was het alleen al om daar te gaan lunchen want ze serveren er de lekkerste dingen ;-)

 9. cornma schreef:

  Je kunt je geen leukere zus wensen! Ik ben blij dat jullie zo’n fijne dag gehad hebben. En dan die leuke extra toegift, die maakt de dag helemaal af.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Nou inderdaad! Ik ben dan ook nog in de gezegende positie dat ik er 2 heb!!

   Dank je wel hoor!!

   X

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: