Ere wie ere toekomt

help-reddendeengel

<

div align=”justfy”>Ondanks dat ik nog niet klaar ben met het herstellen van mijn blog wil ik nu even de tijd vrij maken om mijn ‘reddende engel’ te benoemen én bedanken! Waar ik hem vond? Nou dat is wel een verhaal op zich. Was ik een tijd terug zo ontzettend ‘…..(lelijk woord)…..’ zat van Twitter en Facebook dat ik het afschafte, kwam daar op een gegeven moment verandering in omdat ik toen constateerde dat ik nieuwtjes rondom Jeans dan ook niet binnen kreeg. Niets veranderlijker dan het weer én de mens dus startte ik Facebook weer op. Ga er nu op een heel andere wijze mee om en zoals ik het nu doe bevalt het me prima, althans merendeel van de tijd. Dat Facebook mijn blog-redding zou zijn kon ik natuurlijk niet bevroeden. Op FB zijn talrijke groepen actief, van de meest uiteenlopende onderwerpen, waar je al dan niet besloten, lid van kunt worden. Ruim een week geleden zag ik dat Reismeermin lid was geworden van een groep waar je openbaar lid van kunt worden en die volledig gewijd is aan het beantwoorden van vragen rondom WordPress. Nou weet ik daar zelf veel van maar ook niet alles dus kon het alleszins zinvol zijn om daar lid van te worden. Ik hoopte op antwoorden op vragen waar ik tegenaan zou lopen maar ook dat ik anderen dan kon helpen met wat ik weet. Win-win-situatie toch?

Hoezeer het een win-win-situatie voor mij zou worden bleek afgelopen weekend. Na een zoveelste storing bij mijn provider had ik het helemaal gehad en besloot ik te verhuizen. Met nog herinneringen van jullie-weten-wel-welk-blogdrama in mijn achterhoofd zag ik toch wel beren op de weg. Maar toch… ik was het zo spuugzat dat ik mezelf maar in die leeuwenkuil gooide. Ik vond een provider met mooie beloften en ging er een paar van op de proef stellen, ik werd niet teleurgesteld dus besloot ik verder geen tijd te verspillen en de overstap te wagen. Een zelf gehost blog verhuizen kent wat haken en ogen en één daarvan is FTP, laat ik daar nou net nog steeds niet genoeg kaas van gegeten hebben… en dus liep ik vast. Ik plaatst een noodkreet in die groep op FB en in no time kreeg ik reacties van diverse leden aldaar. Eéntje daarvan is Charles en al snel zaten wij in een privégesprek en gooide hij zijn agenda om om mij te helpen. Waar vind je dat nog tegenwoordig? Iemand die belangeloos a la minute voor je klaar staat, iemand die jij niet kent, die jou niet kent en toch alle zeilen bijzet en zijn best voor jou doet?
Nadat ik van de oude host uiteindelijk de benodigde bestanden had gekregen en aan Charles had doorgegeven ging hij verder om die bestanden terug te plaatsen. Helaas zat het hem, buiten zijn schuld om, ook tegen en zag het er even naar uit dat ik toch alles kwijt zou zijn maar hij gaf niet op en puzzelde verder. Uiteindelijk klaarde hij de klus en kon bijna alles terugplaatsen. De log-berichten van afgelopen zaterdag zijn verloren gegaan, dat is niet erg. En in eerste instantie dacht ik; “dan maar weer van 0 af weer opbouwen”, maar ja mijn Jeans-pagina’s dan? Jeetje daar zat al zoveel werk in… en dat kwijt zijn deed toch wel een beetje zeer dus ik hoopte maar dat alles goed zou komen. En dat deed het gelukkig. Behalve dan de afbeeldingen. Nou is dat wel een hele klus maar ik weet waarvoor ik het doe. Over enige tijd kan ik zeggen dat mijn blog weer helemaal oké is, van voor naar achter en terug, nergens nog een dode link, nergens nog een missende afbeelding. Heerlijk vooruitzicht! En naast het werk dat Charles voor me deed gaf hij mij ook een gouden tip; hij installeerde een plug-in in mijn blog waarmee ik back-ups kan maken. En dat doe ik nu dagelijks, meermalen per dag zelfs want die herstelwerkzaamheden wil ik natuurlijk niet voor Jan met de korte achternaam doen!
Zoals ik HIER al schreef ben ik over de helft met het herstellen, de rest komt ook wel goed, betekent alleen dat ik wat minder dan gebruikelijk bij jullie zal binnenwippen maar dat maak ik weer helemaal goed zodra mijn blog weer tiptop in orde is.

dankcharles

Een dankwoord aan Charles is dus meer dan terecht op zijn plek en dat doe ik bij deze! Mocht jij dus onverhoopt tegen een probleem aanlopen en hulp nodig hebben, hulp die je kunt vertrouwen? (ja dat kan, én dat uit mijn mond *glimlach*) Trek dan maar even aan de bel bij mij dan breng ik je met hem in contact.

6 thoughts on “Ere wie ere toekomt”

 1. Kakel schreef:

  Echt een topper, die man. Maar wat dacht je van jezelf? Niet als man maar als behulpzame vrouw? Precies!
  Fijn dat je geholpen bent. Kleine moeite…groot plezier :-)
  Liefs en een knuffel

  1. Melody schreef:

   ;-)) -x-♥

   Zo dragen er meer een steentje bij aan het welzijn van een ander ;-)

 2. Harrij Smit schreef:

  Een mens die geeft krijgt altijd terug, dat blijkt hier ook weer. Fijn dat het je allemaal weer gaat lukken. Goed – maar wel heel belangrijk is – dat je zo volhardend bent dat je de juiste hulp ook weet te vinden.

  1. Melody schreef:

   ;-)

   In sommige gevallen lijk ik op een terriër ;-)

 3. Minoesjka schreef:

  Wat fijn zeg, die hulp, je kunt immers niet alles zelf weten. En ja, voor zulk soort dingen is dat FB echt fijn. :-)

  1. Melody schreef:

   Absoluut, zeker weten !!

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: