Epileren ?!

Voor alles is een eerste keer zegt men…. nou dat gaat vandaag voor mij op! Ik heb nog nooit op mijn blog iets over huidverzorging – make up – mode etc geschreven maar vandaag is dan de eerste keer dat ik dat wel doe. Over huidverzorging dan wel te verstaan, concreter gezegd, het verwijderen van haar op plaatsen waar ik het niet wil zien. Al sinds mijn jeugd heb ik last van haargroei op kin en bovenlip. Scheren is wel lekker snel maar niet handig want dat stimuleert de haargroei alleen maar. Waxen kan ook maar a) is niet goedkoop en b) zelf doen is zo’n geklieder. De laatste jaren zit ik elke 2e avond met een pincet te plukken, is ook gevoelig maar dat went op een gegeven moment wel. ‘Wie mooi wil zijn moet pijn lijden’ schiet dan regelmatig door mijn gedachten. Vorige week kreeg ik een tip van @Greet.Ziens, zij had een epileer-veer aangeschaft en vertelde me dat dat niet alléén erg handig is maar ook reuzesnel. Ik zoeken op het internet, schrok wel van de prijzen die ik tegenkwam, van een paar tientjes tot een paar euro. De goedkoopste vond ik op Epileer-Veer, die dus besteld en inmiddels heb ik de veer al een paar dagen in huis. Het epileren van kin, hals en bovenlip is niet minder gevoelig met de veer ten opzichte van een pincet maar het gaat wel vele malen sneller. Kortom, een beauty-tip die ik graag met jullie deel want ik zal vast niet de enige vrouw zijn die last heeft van haargroei op ongewenste plekken. Op de link eerder in dit bericht kost de epileer-veer €.4.75 incl. portokosten dus je kan je er geen breuk aan vallen maar wel jezelf belonen met een haarloze huid op je gezicht. Ik vind deze veer de uitvinding van de eeuw ;-)

34 thoughts on “Epileren ?!”

 1. Ferry & Jacqueline schreef:

  Hoi,

  Wat doet zeer zeg. Brrr… Ik heb dat ding nooit gezien. Gelukkig heb ik geen last van. Er zijn wel vrouwen die wel last van hebben. Handig tips voor de mensen. Dat ding kost niet zo duur.

  Fijne zonnige dagen gewenst.
  Geniet maar van.

  Gr. van Jacqueline & Ferry.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Eh ja gevoelig is het zeker wel… mijn medicatie stimuleert de haargroei en de kleur is dan zwart en dat wil ik dus niet, ”

   Dank je wel, jullie ook, groeten terug.

 2. Ikanmas schreef:

  ha ha ook herkenbaar al heb ik er geen last van. ik ben eerder haarloos geen okselhaar geen haar op mijn benen of armen en dun haar op mijn hoofd.mijn wenkbrouwen worden ook al minder .maar laatst dacht ik wat voel ik toch in de wind kriebeleneen haar wel 5cm lang . nou die heb ik verwijderddus ook geen haar op mn wang meer .

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Aha ook wel prettig, geen haar op zulke plekken te hebben, maar helaas is het bij mij niet zo.

 3. Reismeermin schreef:

  Dank voor deze tip. Ik denk dat ik er ook wel iets aan heb..

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Graag gedaan hoor…. ik hoor / lees graag wat je er van vindt!

 4. Emmelinda schreef:

  Maareuh, pakt ie dan een paar haartjes tegelijk? Of wat is dan het voordeel ten opzichte van een pincet? Fijn joh, dat je iets gevonden hebt waar je iets aan hebt! Zeker als het niet eenmalig is is het gewoon irri als je steeds wéér aan de gang moet gaan ;-)

  1. Melody schreef:

   Het voordel tov een pincet is dat dit veel gemakkelijker en sneller gaat omdat er meerdere haartjes tegelijk worden gepakt, ook die die te kort zijn voor de pincet.

   1. Emmelinda schreef:

    Ah zie je, zat ik toch een beetje goed ;-)

    1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

     jessssssssssssssssssssssssss

 5. Trees schreef:

  Je staat er wel opeens van te kijken inderdaad als er zomaar een haar ergens uit je wang groeit… ;-).Als je ouder wordt kom je er bijna niet meer onderuit om af en toe ongewenste haren te lijf te gaan. Maar dit lijkt me toch ook heel pijnlijk, ik kan het nog wel met mijn pincetje redden!

  1. Melody schreef:

   Dit is net zo gevoelig als met de pincet, behalve dan dat dit meerdere haartjes in 1x pakt, ik vind het veel idealer dan de pincet omdat ook de te korte haartjes voor een pincet wel worden meegenomen en de tijdwinst uiteraard

 6. rietepietz schreef:

  Ik ken deze veer niet ,ik weet wel dat vrouwen in Oosterse landen het vaak met een lange draad doen .Dat moet een handigheidje zijn en kost natuurlijk vrijwel niets .
  Ik heb zelf de erfelijke vorm van mannelijke haargroei bij vrouwen , hirsultisme ,
  Een tante van me had een baard groei waar menig man jaloers op was en schoor zich dagelijks.
  Zover heb ik het niet laten komen en al járen geleden begonnen met elektrisch ontharen .Ondertussen doe ik er zelf niets meer aan en is het goed onder controle als ik een paar keer per jaar nog een half uurtje laat “prikken” Niet pijnloos en héél veel geld maar wél resultaat !

  1. Melody schreef:

   Ik heb van mijn z10e tot mijn 28e hormonen moeten slikken dus extra haargroei, grrrrr Dus ja voor mij is dit een geweldige vondst. Ja dat draadjestrucje ken ik, vaak geprobeerd maar lukte mij niet…

   Ik heb het geld niet ( en er niet voor over ook) om het anders te laten doen, dus ja dit is ook wat dat betreft een uitkomst voor mij

   1. rietepietz schreef:

    Dat zou ik natuurlijk ook niet gedaan hebben als het niet broodnodig was ,het was destijds onbeheersbaar ,nu gelukkig wel .Het ziekenfonds betaald wel iets als je de erfelijke vorm hebt maar dat is maar twee jaar ,en ik ben minsten 15 jaar bezig geweest maar het is het me waard geweest nu het er altijd netjes uit ziet zonder dat ik er iets aan hoef te doen .. Vooral in de winter kan ik wel drie/vier maanden zonder een half uurtje behandeling ,dat was in het begin wel anders met aanvankelijk iedere week een uur !

    1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

     Erg vervelend allemaal, begrijp ik. Fijn dat er een oplossing voor je was, daarbij vergeleken
     moet ik niet klagen dus ;-)

 7. Petr@ schreef:

  O wat een goeie tip, ik ga hem ook bestellen.
  Ik heb een elektrische epileerder maar ik heb het idee dat hij de haartjes breekt.
  (ik zit ook altijd te pikken hoor haha)
  Zo te lezen meerdere mensen.

  1. Melody schreef:

   Ik lees graag jouw ervaringen mit deze veer dan

 8. Sandra schreef:

  Grappig om bij jou een beuaty tip te lezen !! Ken deze veren wel, werken op zich wel goed. Wel belangrijk om het op een schone huid te doen en veer ook schoon te houden begreep ik van de verkoper die ik op een beurd hierover sprak.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   ;-) Ik hoopte al dat jij dit zou zien ;-)

   Ik doe nooit iets met mijn huid, behalve spoelen met water…
   de veer spoel ik ook af….

 9. IK GA ‘M METEEN BESTELLEN !

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ik hoor dan graag hoe jij het vindt!

 10. Mirjam Kakelbont schreef:

  Bij mij zie je amper haar. Niet bij mijn wenkbrauwen, niet op mijn lip, mijn benen…ik begin steeds meer door te krijgen dat ik op mijn manier ook mazzel heb ;-) Ik wist het alleen nog niet. Bedankt! En tot heel, héél gauw xxx

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ik zal het niet een drama noemen maar ik heb er al die jaren wel veel last van gehad, heb nogal een blanke huid en zwarte haren vallen altijd op (gek eigenlijk want mijn haarkleur was normaliter peper-zout) tja….
   Tel je zegeningen he schat! ;-)
   -x-♥

 11. Voetje schreef:

  Ik heb dat nog nooit gedaan epileren, vooral omdat mij dat zo pijnlijk lijkt. Ik hoop dat het voor jou dat het makkelijker is nu je die epileer-veer hebt.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Als dat ook niet nodig is dan ook lekker niet doen ;-)

   Echt prettig voelt het niet, maar echt heel zeer doet het ook niet, je went er ook aan. Ik moet het wel doen want anders zie ik (en anderen ook) zwarte haren op mijn bovenlip en kin, en tja dat ziet er niet uit. Scheren is dan wel een optie maar scheren stimuleert de haargroei juist terwijl epileren dat niet doet, het duurt lang maar je maakt daarmee uiteindelijk de haarzakjes moe dus de nieuwe aangroei vertraagt en verdwijnt dan op den duur.

 12. Petr@ schreef:

  Hoi Melody
  Ik zie de link niet waar je hem kan bestellen??
  Kijk ik met m’n neus?

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Staat er in het bruin tussen ;-)

   1. Petr@ schreef:

    Ja, al het haar hing voor mijn ogen haha, daarom zag ik het niet.

    Helaas, dit produkt is niet meer leverbaar!

    Toch bedankt Melody, ik ga kijken of ik hem ergens anders kan bestellen!

    Gr. petr@

    1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

     Ahh dat spijt me nou, gisteren stond dat er nog niet bij….

     1. Petr@ schreef:

      Hoi Melody
      Via de Marktplaats heb ik er een besteld voor het bedrag van 3,58!
      Wordt vervolgd!

      1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

       Hoi Petr@, aha dat is prachtig meis, ik kijk naar je volgend bericht uit ;-)

 13. platoonline schreef:

  De epileerveer mag van mij woord van 2013 worden :-)

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Nou nog even afwachten dan maar he, wie weet wordt je wens vervuld ;-)

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: