Eerlijk duurt het langs…

….ehhhh is dat zo???

Mei 2016 kreeg ik e.i.n.d.e.l.i.j.k. het mobieltje waar ik al een heel lange tijd van gedroomd had. Het toestel voldeed boven verwachting en ik was er dus ook heel erg blij mee.

Afgelopen zondagochtend stap ik bij mijn maandagmeneer uit de auto en blijf ik haken achter de veiligheidsgordel, ik weet me nog maar net staande te houden en zucht van opluchting, die zucht wordt onderbroken door een raar geluid, met een zeer angstig voorgevoel kijk ik naar beneden en zie mijn gsm aan mijn voeten liggen. Die is dus bij die capriolen uit mijn jaszak gegleden. Gelijk zakt mijn stemming ver onder 0 want hij is kaduuk, het glas aan de voorkant vertoont scheuren en barsten, alsof het een craquelee-huidje heeft gekregen.

Ik heb dit toestel al langer dan een jaar dus garantie is zo wie zo pleite… Volgens een vriendin die later die ochtend een bakkie komt doen, kan ik de schade declareren bij de verzekering van ons huis, het schijnt onder de inboedelverzekering te vallen. Mijn humeur klaart ietsjes op maar niet al te zeer want ‘zulk geluk is nooit aan onze zijde dus zal nu ook wel niet, maar heej niet geschoten is altijd mis dus ik ga ‘t proberen’, zeg ik nog tegen haar met een grinnik.

Ik mail keurig naar onze verzekeringsmaatschappij, vertel eerlijk (ja hallo hoe anders?) wat er gebeurd is en vraag of het onder de verzekering valt en zo ja of ik er dan gebruik van kan maken… Het wachten op antwoord begint.
Die mail komt dan ook de volgende dag binnen, gisterenmiddag dus.
Het antwoord is, precies zoals ik al bevroedde, nee helaas want mijn gsm viel op straat, BUITEN ons huis… als het nou IN huis was gebeurd dan was het een ander verhaal geweest.

Grmblbrrrmgrmblll… jullie snappen wel, ik heb de smoor, en niet zo’n klein beetje ook!!!
Dat ik dit nu pas blog is al een teken aan de wand van hoezeer ik hiervan baal!!

PS…op het internet zag ik talrijke berichten dat deze gsm niet te repareren valt in zo’n geval, dus ik moet nog uitzoeken hoe nu verder *snikkkkkk*

30 thoughts on “Eerlijk duurt het langs…”

 1. Das mooi k**. Kan er geen nieuw ruitje op? Familie van me liet eens een Ipad op de tegels kletteren en het ‘glas’ was stuk, maar dat kon gerepareerd worden. Misschien moet je even bij de winkel langs, of indien een internetwinkel even met klantenservice mailen of bellen?

  1. Melody schreef:

   Ja dat klopt as n zweernde vinger!

   Dat kan inderdaad… maar juist bij de gsm die ik heb schijnt dat nagenoeg onmogelijk te zijn… vele reviews meldden dat dat niet lukt….

   Zodra ik even de tijd heb en genoeg rust in mijn hoofd om ‘gezeur van winkelpersoneel’ op een fatsoenlijke manier aan te kunnen ga ik de stad wel ff in om navraag te doen.
   Ik wil ook gaan zoeken naar een 2e handse, bij een erkende leverancier uiteraard want via makrtplaats ofzo vind ik het veel te eng…

  1. Melody schreef:

   Ja nou en of !!!

 2. AnneMarie schreef:

  Je hebt wel pech zeg. Heb Je alle contacten weer verzameld valt ie stuk. Balen zeg.

  1. Melody schreef:

   Ja best wel grmbl… en dat terwijl ik juist altijd zo voorzichtig en zuinig ben op zulke dingen.

 3. Michel schreef:

  Vette pech en weer een bewijs dat je vaak niet verzekert ben tegen wat je overkomt.

  1. Melody schreef:

   nou inderdaad…. en weer 1 van de vele voorbeelden die bewijst dat ‘eerlijk zijn’ niet per definitie loont….

 4. Joanne schreef:

  Vreselijk balen! Verzekeren is noodzakelijk, maar uitkeren doen ze niet. Oudste had een keer de afstandsbediening stuk gemaakt bij mijn schoonouders. Ze paste op en wij waren er niet bij. Ik ben WA verzekerd, dus…. Nou nooit niet!!
  Omdat wij er niet bij waren droegen wij de verantwoording over op mijn schoonouders, volgens de verzekering. Niks vergoed. Sinds die tijd weet ik gewoon dat ik moet zeggen dat ik er bij ben. Als er wat zou gebeuren.

  Stormschade nog zoiets. Mijn ouders waren er voor verzekerd. Hun schutting waaide om. Op de auto’s van anderen. Niks vergoed. “Als uw planten voor het raam wegwaaien dan belt U maar”, werd er gezegd.

  Je vraagt je af of je wel eerlijk moet blijven.

  Sterkte met je telefoon.

  Liefs Joanne

  1. Melody schreef:

   Ja precies….. toen onze dochter een baby was en mijn schoonouders oppasten ging de bril van schoonvader stuk omdat dochterlief ermee ging spelen in een onbewaakt ogenblik…

   niet vergoed want ‘als opa en oma kun je op voorhand bedenken dat iets kapot gaat in kinderhanden’….

   Nou inderdaad…. is toch niet te filmen deze ellende.

   Dank je wel, xxx

 5. ria schreef:

  Waarom denk je dat die verzekeringen zo rijk zijn???
  Liefs

  1. Melody schreef:

   Omdat ze mensen misbruiken…. snikkk

   xxxx

 6. fietszwerver schreef:

  mogge Melody
  ja dat is balen en dat is dan zachtjes uitgedrukt

  stormachtige groet

  1. Melody schreef:

   Je slaat de spijker op zijn kop….. .ik baal als een stekker

   ja nou hè? ‘t Is maar goed dat ons velletje goed vast zit en gesloten is want anders zou je eruit waaien.

   1. fietszwerver schreef:

    rustig laten zakken die woede , slecht voor de ademhaling
    op de wind na is het best lekker weer

    zonnige groet

    1. Melody schreef:

     Ja hoor, komt goed.

     Hier niet… of het giet het hoosbuien (zoals nu) of het waait knoerthard zoals zopas.. kreeg de buurvrouw al aan de deur met het verzoek mijn auto te verplaatsen omdat ze bevreesde dat haar schutting het zou begeven en mijn auto dan schade op zou lopen….

     stortende groet terug dan maar ;-)

     1. fietszwerver schreef:

      rustige avond groet terug
      en mijn link zal in de naam zitten als al is wel grijnzzzz

      1. Melody schreef:

       Dat lukte even niet maar het zij zo ;-) Vanavond maar in de herkansing.

       Haha die hoef ik niet op te zoeken, weet ik uit mijn hoofd.

        1. Melody schreef:

         Zwaai zwaaii

 7. Trees schreef:

  Dat is wel heel erg balen zeg… Succes met keuze maken, want dat zal nu weer moeten gebeuren hè…

  Maar een welgemeende tip… koop voor je volgende een beetje degelijke hoes. Ik heb een mapje in boekvorm (kan ook mijn rijbewijs en bankpas erin kwijt). Met dat ding eromheen is die Samsung van mij is al zo vaak gevallen, ook op een stenen vloer, maar echt nog geen enkele schade of vervelende dingen in het binnenwerk meegemaakt. Misschien niet zo kek, maar wel veel veiliger.
  Liefs XXX

  1. Melody schreef:

   Ja behoorlijk, als ik er aan denk ben ik gelijk weer pissig. Juist ook omdat ik altijd zo zuinig ben op mijn foon.
   Ja ik moet nog zoeken maar het zal waarschijnlijk een 2e handse worden want nieuw zijn ze erg duur en die centjes heb ik niet.

   Ja klopt… ik had er al een rubberen hoes om maar kennelijk was dat deze keer niet goed genoeg..

   xxx

 8. Edward McDunn schreef:

  Dat is vette pech Melody! Ik wens je veel sterkte met dit verlies.

  1. Melody schreef:

   ja behoorlijk…. dank je wel..

 9. Mensen denken dat ik een dikke buik heb.
  Maar daar zit een kussen met mijn GSM in.
  Bovendien heb ik hem ook nog in een hoesje. Mocht ie daar toch nog uitvallen, opent zich een parachute, die voor een zachte landing zorgt.
  Ik hoop toch echt dat zij hem repareren kunnen, hoewel ik ook gelezen heb dat er geen onderdelen voor verkrijgbaar zijn.

  1. Melody schreef:

   ;-) Precies…. jij vat ‘m.

   ik ga zoeken naar een 2e handse want centjes voor nieuw heb ik echt niet helaas.
   Ja klopt, dat maakt de pech dubbel zo groot.

 10. Rietepietz schreef:

  Dat is inderdaad balen maar ja, natuurlijk is eerlijk blijven de beste optie. De verzekeringen worden steeds duurder juist omdar er veel misbruik van gemaakt wordt. Verzekeringen moet je eigenlijk alleen afsluiten voor calamiteiten die héél veel geld kunnen kosten en dan nóg de kleine lettertjes goed lezen. Maar het blijft heel vervelend voor je.

  1. Melody schreef:

   Ja zeker weten…

   Ohja hoor…. en dat kost me ook totaal geen moeite. Ik heb bijna 25 jaar volgemaakt bij een bank… heb genoeg oneerlijkheid gezien….en daarbuiten natuurlijk ook…
   Gelukkig is dat deel van de opvoeding wel goed binnengekomen bij mij.

   Ik overleef ‘t wel hoor ;-)

 11. minoesjka2 schreef:

  Hé verdorie, dat is balen zeg!!!

  1. Melody schreef:

   Ja nou en of !!!

   Maar goed, ik red me er wel mee tot ik de kans krijg een nieuwe aan te schaffen.

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: