Een onzalig plan

Schrijfveren Thema van woensdag 16 mei 2018.
Daaronder kun je natuurlijk van alles en nog wat verstaan. Bovendien verschilt het al snel omdat wat door de één als ‘onzalig’ geïnterpreteerd wordt, wordt dat door de ander als geheel iets anders uitgelegd.
Mijn definitie van onzalig is… tja… wat eigenlijk? (Vraag ik me nu af terwijl ik dit aan het tikken ben)
“Onzalig” betekende in mijn geval heel veel, was zo goed als alles omvattend eigenlijk want mijn ziektes beperkten me veel meer dan ik mezelf ooit, of wie dan ook, toe wilde geven. Sterker nog, ik ontkende het veelal ook nog, wetende dat dat een leugen was maar het toch niet als leugen voelen. Er lagen uiteraard andere motivaties aan ten grondslag.
Nu… zoals ik me tegenwoordig voel… de vrijheid die ik heb… en alles dat is weggevallen als ook ontstaan, is een wereld van verschil. Mijn huidige definitie van onzalig is dus geheel anders dan dat het voorheen was. Even zien of ik nog een rijtje kan maken met dingen die wat mij betreft nog steeds thuishoren in het rijtje Onzalige Plannen…

1) Uit het leven stappen
Stond jarenlang met stip op 1 als Zalig Plan. Nu staat het met stip op 1 als Onzalig Plan.
2) Van oorverdovende festivals etc wegblijven.
Ja dat geldt nog steeds
3)  Chemische (psychische) medicatie-dosissen uitbreiden / verhogen
Dát hoop ik met heel mijn ♥ nooit meer te hoeven!!
4) Bij iemand met alcohol achter diens kiezen in de auto stappen
Nee, nee en nog eens nee…dat heb ik altijd geweigerd, als klein kind al, en dat blijft ook zo.

….. ettelijke minuten later….. staar ik nog steeds naar nr. 5 terwijl ik mijn heksenketel over en over en over de kop kantel, er komt niets meer boven drijven…
Nog geen jaar geleden zou dat rijtje vele, vele, vele malen langer geweest zijn…

Tja… hoe vaak moet ik mezelf nog knijpen, bewijzen in blog opschrijven voor ik écht durf geloven dat dit nieuwe leven, mijn wedergeboorte, echt is en niet slechts een droom???  En dan allemaal door 3 druppeltjes olie per dag???

8 thoughts on “Een onzalig plan”

 1. fietszwerver schreef:

  mogge Melody
  ja dat zijn onzalige gedachten stuk voor stuk
  niet te vaak en te hard knijpen hoor , krijg je blauwe plekken van :)
  geniet de dag

  1. Melody schreef:

   Goedemorgen Karel

   Ja toch..

   haha nee ik zal voorzichtig doen

   Mee bezig, jij ook hoop ik

   1. fietszwerver schreef:

    ja ik genoot een fijne wandeling :)

    1. Melody schreef:

     mooiiiiii

 2. Ferrara schreef:

  Mooi toch dat je niet verder komt dan 4. Stoppen met die druppels, dat zou een super onzalig plan zijn.

  1. Melody schreef:

   Ja enorrummmmm ;-)

   Hahaha ja inderdaad…dat is nu dus nr. 5 grijnssss

 3. Kakel schreef:

  Het is een deksel mirakels wonder! Je leven wordt weer van jou…
  Liefs en een knuffel ♥

  1. Melody schreef:

   ;-) Helemaal waar…. ja hoor, elke dag een stukje meer…

   {{{knuffel}}}x♥x♥x♥

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: