Een avondje met Dorus

Even voor half vijf vertrok ik thuis en haalde ik Grode Kloine Zus Anita op waarna we doorreden naar Theater De Meenthe in Steenwijk. Sinds het verbouwd is, en een prachtig theater is geworden, hebben ze ook een restaurantfaciliteit. Bij mijn bezoek aan Jeans met Kloine Grode Zus Geesje op 8 januari, had ik al ontdekt dat je daar heerlijk en prima betaalbaar kunt eten. Lag er bij het opstaan een dik pak sneeuw, hadden we daar weinig tot geen last van door de zon die ‘s middags heerlijk scheen en de sneeuw letterlijk wegsmolt. We waren keurig op tijd in het restaurant aanwezig en hebben heerlijk gegeten en ons op de voorstelling voorbereid.
Deze voorstelling gaat over Dorus, wie kent hem niet, zou ik bijna willen zeggen. Anita en ik zijn van 63 en 62 dus ja Dorus is wel deel van onze jongste jeugd. Dat Diederick er ook een rol in speelt, naast Henk Poort, was voor mij de beslissende factor om deze voorstelling te gaan bezoeken. Ga je dan met verwachtingen naar zo’n voorstelling? Ja en nee, totaal blanco kun je natuurlijk niet zijn als je heel verschillende reacties hebt gehoord van mensen die al geweest zijn. Dat ik weet wat Henk Poort in huis heeft, maar ook Diederick, kleurt dan natuurlijk mijn verwachtingspatroon toch wel, ook al wil ik dat liever niet.
De voorstelling was geweldig, we hebben de hele avond zo goed als op het puntje van onze stoelen gezeten. Henk Poort schittert, zoals wel verwacht, met verve speelt hij de rol van Tom Manders. En dan ‘ons aller’ Diederick. Geweldig! Waar ik het meest van genoot waren de pretlichtjes in zijn ogen, wat ontzettend heerlijk om te zien met hoeveel plezier hij zijn taak in deze voorstelling vervult. Ohja, muzikaal is hij natuurlijk, dat had ik al wel eens verteld… maar hoe? Dat bleek vanavond weer eens te meer, een snelle telling (als ik het me goed herinner) leverde me 8 op! Wat Anita en ik ook bijzonder fijn vonden was dat we Marco Braam weer mochten zien en horen spelen. We kennen hem van Purper en ook voor hem is in deze voorstelling een indrukwekkende plaats weggelegd die hij met verve invult, zo leuk!!! De andere 3 castleden laten zich uiteraard ook niet onbetuigd in dit spektakel, te weten Johnny Kraaijkamp jr. Loïs van de Ven en Barbera van der Kaay.

Kortom….
Van de generatie Dorus, dan ‘moet’ je deze voorstelling niet missen!

8 thoughts on “Een avondje met Dorus”

 1. kakel schreef:

  Jullie ogen zullen ook wel pretlichtjes vertoond hebben!
  Diederick heeft heel wat in zij mars, daar horen we vast nog meer van.
  Wat ik mooi vind aan de foto zijn de ronde “hoeken.”
  Liefs xxx

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Echt wel…..we zaten te gloeien als spaarlampjes ;-)
   Ja dat is een feit….

   de ronde hoeken? Kan jij ook hoor, is heel simpel in te voegen….

   -x-♥

   1. kakel schreef:

    Dat is lief van je. Ik hou het in gedachten <3

    1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

     Ik kan wel lief zijn………….;-)

     –x–♥

 2. rietepietz schreef:

  Ik heb destijds niet eens álles van Dorus gezien…… we hadden nog geen TV in zijn begintijd! Gelukkig was het iet héél ver uit de buurt voor je met dat slechte weer.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ik heb ook geen herinneringen aan toen hoor….. het meeste dat ik ken, ken ik via internet, gelukkig.

   Steenwijk is toch nog een uur hier vandaan…..

 3. minoesjka2 schreef:

  Wat leuk zeg, wist niet dat er een voorstelling over het leven van Dorus was. Fijn dat jullie zo genoten hebben.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja he?
   Ik kan het je van harte aanbevelen. Mocht je lid zijn van omroep Max kijk dan even op hun website…. er wordt in jouw woonplaats een speciale voorstelling gespeeld alleen voor MAX-leden…

   Dank je wel.

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: