Dierenpark Emmen

Dierenpark Emmen

Vanochtend reed ik om even over elven het parkeerterrein van het treinstation in Emmen op alwaar ter zelfde minuut de trein kwam binnen rijden die RINEKE vanuit het zuiden naar het noorden had vervoerd. We reden naar de andere kant van het spoor alwaar we de auto gratis konden parkeren en liepen vervolgens naar DIERENPARK EMMEN. We troffen het met het weer, ondanks de kou was en bleef het heel de dag droog. We begonnen met koffie en thee en daarna gingen we aan de wandel.

Er was weer van alles te zien, ook veel jong spul, zo leuk maar ook wel erg vroeg in het jaar…. Bij de savanne liepen we bekenden tegen het lijf…. TON & TRUI liepen er, even gezellig gekletst en toen weer verder. We dronken weer koffie en thee bij de bavianen terwijl we naar de verzorgster luisterden. Daarna op naar de leeuwen want ik was wel nieuwsgierig naar hoe groot die inmiddels zouden zijn. Zowel vader Zulu als Moeder Tia en Tante Brandy lagen lui in het zand. Moeder Tia het meest alert want haar kroost was druk doende met van alles en nog wat. De geluiden van het publiek is kennelijk iets waaraan de jonge leeuwen nog niet helemaal gewend zijn, zeer alert en alles willen ziend hielden ze ons in de gaten. Daarbij was zoontje Timba het meest dapper want hij kwam naar het raam waarachter wij stonden. Zijn zusjes Dalila, Aisha en Lula hielden iets meer afstand. Moeder Tia had het er maar druk mee.
Toen terug naar de olifanten want hun voertijd was bijna aangebroken. Verzorger Dennis kwam weer van alles vertellen en de kinderen die bij hem stonden waren één en al oor, de volwassenen ook trouwens. Nadat het publiek was weggestroomd hebben we nog even met Dennis gepraat want we waren wel nieuwsgierig naar de vorming van de nieuwe kudde en ook Rineke had natuurlijk wel vragen mbt haar adoptiekinderen. Zij doet immers ook dit jaar weer mee met mijn adoptie-actie?! De kudde is al behoorlijk verkleind na het vertrek van bijna de helft van de groep naar Dierenrijk in Mierlo/Nuenen. En niet te vergeten het overlijden van Radza. Op dit moment zijn er nog 8 olifanten aanwezig. Eerdaags gaan er 2 weg. Bullen Ananda en Yoema zijn inmiddels op een leeftijd gekomen dat ze het de dames erg moeilijk maken en dus gaan die beide heren in de ochtend naar buiten en mag de rest van de kudde dat ‘s middags. Waar beide heren heengaan is nog niet bekend maar men hoopt dat wel op korte termijn te realiseren. Dan blijven er zes over…. 3 dames; Mingalar OO (’92) en Ma Ya Yee (’99), {zijn beiden drachtig en men hoopt nog voor de zomer 2 baby-olifantjes te mogen verwelkomen}, en Shwe Zin (’07). 3 mannen; Einga Tha (’10), Shwe Myarr (’11) en Ein She Min (’09). Bullen: Einga Tha; 9-3-2010, is een zoon van Htoo Kin Aye. Shwe Myarr 08-08-2011, is een zoon van Mingalar OO. Ein She Min 23-05-2009 is een zoon van Ma Ya Yee. Koeien: Shwe Zin 08-08-2007, Ma Ya Yee 02-05-1999 en Mingalar OO 01-03-1992, zijn alle drie dochters van Htoo Kin Aye die stierf op 11 juni 2012. Deze koe kwam in Emmen op 27 juni 1988 vanuit Yangon Zoo alwaar zij binnenkwam in 1988 nadat zij werd geboren in het wild in Myanmar op 01 april 1981.
De verzorger Dennis vertelde ook nog dat men op termijn een nieuwe bul in de kudde wil hebben om een schone bloedlijn te garanderen, het kan immers niet de bedoeling zijn dat de zonen die er nu zijn blijven en hun moeders of tantes of zussen bezwangeren… Dat is dus afwachten, eerst maar eens zien wat er geboren gaat worden uit beide drachtige koeien, het liefst natuurlijk meiden zodat die kunnen blijven ipv over een jaar of 4 a 5 weer te moeten verplaatsen.

Aan het eind van de middag warmden we ons tot slot weer op in de vlindertuin waarna we de straat overstaken om restaurant Markant aan te doen. Daar hebben we genoten van hete thee en koffie en lekker eten, we kozen voor een pannekoek en Thaise kip. Dat viel er zeer smakelijk in, zoals we van daar gewend zijn. Daarna liepen we naar de auto terug en zette ik weer even later Rineke bij het station af waar haar trein al stond te wachten, goed getimed dus. Daarna kon ik de nog een klein uurtje rijden om even voor half zeven het huis in te kunnen stappen. We kunnen terug kijken op een mooie en hele gezellige dag.

 

10 gedachten over “Dierenpark Emmen

 1. Een dagje dierentuin is voor jou altijd een mooie dag weet ik ondertussen;-)
  Ook in deze dierentuin ben ik ,zoals in zo vele, nog nooit geweest !
  Nou ja, dankzij jou is het toch maar gelukt Burges zoo van m’n “nog te doen”lijstje te schrappen;-)

  1. absoluut!!!
   Naast in een theater bij JEANS is dat wel mijn meest favo plek!

   hahaha ja, nou ik heb al weer plannen voor de komende herfst, dus eens kijken of het me nog een keer lukt iets van jouw ‘to do-list’ te schrappen ;-)

  1. Ja absoluut!

   haha ja, mijn eigen nieuwsgierigheid is daarbij dus wel prettig ;-)

   Ik ga een aparte pagina maken over de dieren in Emmen…en zal dat ook zo veel mogelijk bij gaan houden… ik wil dan de olifanten natuurlijk, maar mogelijk ook andere dieren in lijstjes gaan bijhouden.

  1. Dank je wel, ja dat was enorm leuk. Ondanks het formaat van het park kan je ze dan niet ontlopen en kom je ze op meerdere punten tegen, dat is dan weer extra leuk ;-)

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: