“De 3 Gezusters”

;-) Neehee, natuurlijk niet de kroeg in Groningen-stad ;-)!

25062014zuidlaren125062014zuidlaren225062014zuidlaren325062014zuidlaren425062014zuidlaren5

Een dag waar ik al een aantal weken naar uitkeek was vanochtend dan daar…. Nadat ik eerst de logeehond weer bij zijn eigen thuis had afgeleverd reed ik door naar de andere kant van de stad om Anita (Kloine Grode Zus) op te pikken, daarna reden we door naar de Pekela’s. Een route die ik op zich wel kan dromen en blindelings kan rijden mits alles normaal is. Nou gaat een groot deel van de route over de N33, en laten ze nou net daar al een ‘eeuwigheid’ met de weg bezig zijn. Er komen ‘Joost mag weten..’hoeveel afritten bij, bestaande verdwijnen of wijzigen…. en dus miste ik de afslag die ik moest hebben en zo reed ik vele kilometers om voordat we bij Grode Kloine Zus het erf op reden. Vrij snel stapten we weer de auto in en reden naar Zuidlaren. In de Prins Bernard Hoeve loopt momenteel (sinds mei tot ergens in september) de tentoonstelling van zandsculpturen. Uiteraard begonnen we met koffie en gebak, en die viel er zeer smakelijk in, daarna de tentoonstellingshal in waar we ons vergaapten aan het ene nog mooier ‘bouwwerk’ van zand dan het andere.
De foto’s hebben helaas niet een al te mooie kleur, (ik wide pertinent niet flitsen) de belichting was minimaal en op dusdanige wijze afgesteld dat de kunstwerken een rare gloed over zich heen hadden liggen…Best heel jammer maar ja onder het mom van beter iets dan niets..gingen we toch aan de slag. “Grappig” maar niet heus, is dan wel dat je iedereen over de belichting hoort klagen en je veel mensen ziet stoeien met hun camera’s omdat ze het niet goed voor elkaar kregen, we hebben meermalen met vreemde mensen staan te praten en elkaar de foto’s laten zien. Enkele van die mensen lieten wat foto’s zien waarbij zij geflitst hadden, dat zag er dus ook niet uit helaas waardoor wel duidelijk werd dat flitsen dus ook niet de oplossing zou zijn.
Nadat we klaar waren was het nog redelijk vroeg in de dag. We waren expres op tijd vertrokken om ‘woensdagmiddag-geen-school-‘-kinderen-drukte te vermijden mede ook omdat op de tentoonstelling aan die kinderen volop de gelegenheid geboden wordt om zelf met zand aan de slag te gaan. Toen we weer buiten stonden zijn we de provincie in gereden en hebben een mooie route gereden met een heerlijke lunch in een theehuis in het bos van Norg. Daarna reden we door naar Veenhuizen om daar bij de bierbrouwerij te kijken en ook even langs de gevangenis en diens omgeving te rijden. Het gevangenismuseum van Veenhuizen is zeker een bezoek waard maar dat bewwaren we voor een volgend uitje om er dan uitgebreid de tijd voor te kunnen nemen. Omdat de dag omgevlogen was reden we naar Assen terug, daar hebben we nog even heerlijk op een terras gezeten bij mijn favoriet stekje om te genieten van heerlijkste koffie met appelgebak. Toen nog even een klein rondje door het centrum gelopen om iets van de TT-drukte, die al volop gaande is, op te pikken, we hebben genoeg ontvangen dus het de komende dagen kunnen we echt wel zonder ;-)
Uiteindelijk terug naar de Pekela’s om daar Geesje thuis af te leveren, we dronken nog wat, kletsten nog wat, hadden we niet genoeg gedaan vandaag hahaha, en daarna vertrokken Anita en ik weer naar Assen, na het haar thuis afgeleverd te hebben stapte ik om 19.30 mijn eigen huis weer binnen waar ik door de honden begroet werd omdat de rest naar boogschieten is. Een lange dag was het maar wat hebben we gelachen, het plezier maakt de inspanning en het verlies van energie uiteraard meer dan goed. Dit was echt een uitje met een gouden randje die ik me nog lang zal heugen en waar ik nog lang met heel veel plezier en een glimlach om mijn mond aan terug zal denken.
Ohja…foto’s natuurlijk niet vergeten….. klik HIER.

16 gedachten over ““De 3 Gezusters”

 1. Binnenkort ga ik daar naar toe met dochter (en misschien kleindochter) Had gehoopt mooie foto’s te kunnen maken, maar als ik jouw prenten zie, denk ik, dat ik mijn camera net zo goed kan thuis laten, en gewoon alleen maar genieten van de bouwwerken. Jullie hadden een gezellige dag, maar wat gaat er in een paar dagen veel koffie met gebak bij je door. Ha, ha,.

  • Aha, leuk! Is echt de moeite waard hoor, al vonden wij de entreeprijs wel aan de hoge kant gezien het aantal sculpturen dat er staat. Al zijn ze wel heel mooi en zeer gedetailleerd gemaakt.

   Jah… kan me dat wel voorstellen maar ja je weet maar nooit, wie weet lukt het jou wel!

   Haha ja, als er iets leuks is dan moet dat gevierd worden toch, en wat is nou een viering zonder gebak? Gelukkig ben ik geen ‘lijn’-vrouw ;-)

 2. Ook al is de belichting dan niet optimaal, je krijgt toch een mooie indruk van de sculpturen. Ik vind dat altijd zo knap om van korreltjes dit soort bouwwerken te maken.

  PS Je had wat kunnen experimenteren met de witbalans. De camera instellen op binnenverlichting bijvoorbeeld. Maar ik weet niet of die functie op je camera zit.

  • Dat is waar. Ja zeker weten, het was verboden ze aan te raken helaas….

   Dat heb ik gedaan, helaas leverde dat ook geen winst op ;-(

 3. Buiten aan zee hadden de sculpturen er nog mooier uitgezien, maar een mens kan niet álles hebben :-) Dat mensen dit kunnen maken…ik kan het niet eens tekenen!
  Liefs en tot heel gauw <3

 4. Goh, en ik vond vroeger de kunstwerken van mijn kinderen in de zandbak al geweldig.:-)
  Fijn, dat jullie zo’n geslaagde dag hadden en je hebt helemaal gelijk, een gebakje gaat er altijd wel in.

 5. Wauw wat prachtig! Knap he dat ze dat zo kunnen maken.
  Ik heb wel eens gehoord dat ze speciaal zand gebruiken, goed plakzand haha.

  • Ja inderdaad, ik doe het ze niet na hoor!

   Ja ook dat klopt, heb t gisteren gelezen maar ehhh ben ‘t ook weer vergeten, sorry.

  • Jah ik ook!. Jaren geleden zag ik er een aantal bezig op het strand van Scheveningen. En ook daar stonden prachtige bouwsels.

   Oh vast wel, Ik heb echter niet dat soort programma’s omdat ik mijn foto’s niet mooier wil maken dan dat ze zijn. Puur natuur, nep er is al genoeg immers ;-)

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫