Dat was ff schrikken

Zo zit je aan het begin van de avond samen op bank, waarbij de ene zich voorbereid op een rustig avondje voor de buis in der eentje en de andere zich mentaal voorbereid op weer een nachtdienst. Eén minuut voor acht is alles nog oké, één minuut na acht niet. ‘Zomaar ineens’ kan hij niet op zijn voeten staan zonder te wankelen alsof hij zich een ‘enorm stuk in de kraag heeft gezopen’. En dan ineens komt de mededeling: ‘ik wordt niet goed…bel mijn werkgever maar, ik ben ziek’…. Huh? Wat?? Moet ik je ziek melden???
Ik was al wel ietwat bezorgd maar toen ontstond die bezorging pas echt. Als (v)echtgenoot mij de opdracht geeft zijn werkgever te bellen om hem ziek te melden dan is het echt niet oké. Hij is namelijk het type man dat zich nooit ziek meldt. Wij zeggen wel eens gekscherend, ‘arrogant als de sodemieter want hij denkt dat het bedrijf niet draait zonder hem’.
En zo kwam het dus voor dat ik gisterenavond de baas moest bellen om man ziek te melden. Afgezien van zijn knie- & oogoperaties was dit de 2e keer in 33 jaar dat ik hem moest ziek melden. De 1e keer was, jaren terug, toen hij na het sporten thuis kwam en zoveel pijn had dat hij geen stap meer kon verzetten en een gescheurde spier in zijn rug bleek te hebben.

En zo had ik na 2 telefoontjes, met een collega met wie hij carpoolt en zijn leidinggevende, nog 1 telefoontje te plegen. De huisarts, na doorgeschakeld te zijn naar de huisartsenpost in het ziekenhuis hier in de stad kregen we de vraag of we gelijk konden komen. En zo zaten we enkele minuten later in de wachtkamer van het ziekenhuis. Amper onze jeweetwellen op een stoel geplant, kwam er al een arts door de deur om ons te halen. Enkele onderzoeken later, waarbij hij ook totaal over zijn nek ging en de arts met een bak vol het andere jeweetwel ‘cadeau’ gaf, kwam uiteindelijk de melding dat hij hoogstwaarschijnlijk Labyrintitis had óf Neuritis vestibularis. 2 enorm op elkaar gelijke mankementen aan het evenwichtsorgaan. Zoals de arts het benoemde: “In je gehoorbuisjes, je hebt er 3, bevinden zich steentjes die de balans handhaven. Elk buisje heeft zijn eigen steentjes. Bij jou is 1 van die steentjes gaan zwerven en die reist door alle drie de buisjes heen en weer.” Er blijken geen medicaties voor te bestaan. Het is een infectie aan het evenwichtsorgaan welke met rust moet genezen. We konden dus gelukkig weer naar huis, zij het dan met een zakje vol zetpillen om de misselijkheid een beetje onder controle te houden. De arts zei nog wel dat je je er plusminus een week ‘hondsberoerd’ door zult voelen. Rusten en ook in beweging blijven, was het advies dat we meekregen, alsmede goed op te blijven letten en bij verandering van de klachten direct weer contact op te nemen.

Eenmaal thuis wilden we eigenlijk wel naar bed maar aangezien (v)echtgenoot niet kan liggen zonder daarbij acuut over zijn nek te gaan maakte hij het zich gemakkelijk op de bank in een diagonale positie en zo heeft hij de nacht doorgebracht. Op dit moment is hij nog steeds slap en zodra hij op de voeten komt is hij erg duizelig en dus onstabiel op de voeten alsof hij door alcohol benevelt wankelt. ‘Leuk he, niet drinken en toch dronken’ grapt hij… Tja… ik vind er niks grappigs aan! Manlief ziek, is toch wel even iets dat ik niet ken en waar ik dus echt niet blij van wordt. Hopelijk is dit het enige en blijft het hierbij!! Er kan nog van alles achter weg komen, zei de arts, dus we hopen er maar op dat dat niet gebeurt!

24 thoughts on “Dat was ff schrikken”

 1. Ria schreef:

  Wat een narigheid. Bij mij is het evenwichtogaan verstoord door de bestralingen en chemo.Nu heb ik eindelijk de knoop doorgehakt. Loop alleen zo met de 2 hondjes, niet te ver ,wel 4 keer per dag. Wil ik verder ga ik alleen met de rollator. Dan heb ik wat steun.Telkens door de enkels gaan is ook geen pretje. Ouderdom komt met gebreken en ja meestal boven de 50.
  Sterkte voor allebei.
  liefs, Ria

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja best wel.

   Oeps dat is veel erger, dat van Joop gaat weer over als het goed is, dat van jou niet vermoedelijk?

   En ja ouder worden…. dat gaat letterlijk en figuurlijk met vallen en opstaan…. oftewel, dingen loslaten en accepteren.

   Dank je wel, jij ook, liefs terug

 2. Rietepietz schreef:

  Nou dát is niet lollig., ik snap je je te pletter schrok en ik hoop dat de pilletjes een beetje helpen tegen de misselijkheid. Héél veel beterschap en vertroetel hem maar een beetje!

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Nee idd!

   Dank je wel hoor, zal ik doen (waar hij dat toelaat ;-) )

 3. Minoesjka schreef:

  Zo, dat is inderdaad schrikken zeg!! Nou, gelukkig gaat het weer over, had ook zomaar een TIA kunnen zijn.
  Verwen hem maar lekker :-)

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja nou, dat was ook 1 van de vele gedachten die ik had.
   Ga ik doen ;-)

 4. Mirjam Kakelbont schreef:

  Jemig! Ik zou me ook de blaren geschrokken zijn. Ben zo blij
  dat het over gaat. Niet dat Joop op dit moment veel aan dat
  goede nieuws heeft. Heel de dag misselijk zijn, lijkt me een
  hel! Arme man. Ik wens hem van harte beterschap en veel
  sterkte <3
  Liefs en een knuffel tegen de schrik
  Kakel xxx

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Inmiddels voelt hij zich gelukkig al weer veel beter dan 24 uur geleden..

   Dank je wel, knuffel terug. -x-♥

 5. Frederique schreef:

  jeetje Melody…. hier schrik ik van. Gelukkig gaat het over, maar voorlopig is hij er behoorlijk ziek van. Heel veel beterschap en een dikke knuffel.

  Liefs Frederique

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja meis, ik ook hoor.
   Dank je wel, knuffel terug.

 6. Rebelse Huisvrouw schreef:

  Oei, dat is akelig. Ik hoop dat er gauw weer wat verbetering optreedt want dit is echt niet leuk. Veel sterkte man (v)echtgenoot!

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja behoorlijk. Dank je wel hoor, hoop ik ook!

   Dank je wel!!

 7. Hanny schreef:

  Ajakkes. Dat heeft mijn zwager ook gehad. Super vervelend. Het positieve is dat mijn zwager inmiddels genezen is. Maar een ontsteking bij je gehoorbeentjes is beslist geen ‘kattenpis’. Heel veel sterkte voor je (v)echtgenoot.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja inderdaad.
   Joop voelt zich inmiddels al wel weer veel beter dan donderdagavond maar zodra hij iets teveel beweegt is het weer mis…

   Dank je wel.

 8. corryr schreef:

  Oei, wat zul je geschrokken zijn. En helaas ken ik het gevoel en alles wat erbij hoort. Alleen was ik toen niet thuis maar souvenirs aan het kopen in de drukste straat van Lillehammer. Ben met loeiende sirenes naar ziekenhuis gebracht, alweer de conclusie, na veel onderzoeken enzo, was, dat ik “problems with the balance system” had. Moest in ziekenhuis blijven, maar gelukki g was ik 4 dagen later wel weer zover hersteld, dat ik naar Oslo kon om daar de boot richting huis te nemen. Kan Joop dus vertellen, dat het over gaat, want als dat bij mij lukt, moet dat bij hem helemaal goed komen, toch?

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja nogal ja.
   Inmiddels gaat het al wel wat beter mits hij zich maar rustig blijft houden.

   Officieel zou hij woensdag weer aan het werk moeten maar hij gaf eerder vanmiddag al aan dat dat niet zou gaan lukken…. dat zegt genoeg.
   Ik was me mentaal al aan het voorbereiden op een discussie van ‘hij wil gaan werken’ en ‘ik vind dat geen goed idee’… die hoefde ik dus niet te voeren ;-)

   En dat het goed komt, daar vertrouw ik wel op hoor.

   1. CorryR schreef:

    Is, hoe dan ook. een rare ervaring. Maar kan er over meepraten. Heeft een beetje met de ziekte van Meuniere te maken. Maar dat gaat niet ovcer
    Maar 1 zo’n aanval wel. Gelukkig maar

    1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

     Ja zeker weten, ben me rot geschrokken.

     De arts benoemde dat inderdaad ook… maar zei ook gelijk dat dit het bij Joop niet was.

     Ja precies, gelukkig maar.

 9. Ferrara schreef:

  Nog meer beterschap gewenst voor echtgenoot, ik begrijp dat het al wat beter gaat.
  Mogelijk kost het wat moeite, maar ik zou hem nog maar even aan de ketting leggen, dit soort dingen hakt er hoe dan ook in.

  Wat een schattig mannetje hier rechtsonder, hou die maar een poosje.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Dank je wel hoor, ja gelukkig wel maar zijn lijf remt hem nog behoorlijk, zodra hij zich even te druk maakt gaat het ‘alarm’ af.

   haha die ketting…. dat zou wat zijn…. moet het wel een hele sterke zijn want hij heeft nogal wat kracht in zich. Hij gooit mij (85kg) met gemak over zijn schouder om met me weg te lopen dus ik bedoel maar…

   Ja lief he?! De herfst duurt nog wel ff ;-)

 10. Trees schreef:

  Pfff dat is heftig zeg. Sowieso is wat voor evenwichtsstoornis dan ook heel erg naar! Je wordt vooral onzeker en vaak misselijk.
  Ik heb er ook last van, zelfs als ik in bed me omdraai, dan heb ik het gevoel dat ik me vast moet houden omdat ik denk dat ik val.
  Er zijn dan een soort kristallen bij het evenwichtsorgaan in de war en die moeten met een bepaalde oefening weer op hun plek worden ‘geschud’.
  Helaas komt dit bij mij regelmatig terug en dat al jaren…
  Lastig hoor, hopelijk duurt het niet te lang en voelt hij zich inmiddels weer wat beter!

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   He bah wat vervelend zeg!

   Ik hoop dat dat Joop bespaard blijft…. momenteel gaat het aardig, mits hij zich maar rustig houdt…

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: