Dansen in de regen

Zoals ieder voorjaar rond april mei kwam ook dit jaar weer het plan om Beeldentuin DeHullu te Gees te bezoeken, benieuwd als we zijn naar de nieuwe collectie. Het was er nog niet van gekomen maar vandaag lukte het wel. En weer werden we verrast door de samenstelling van kunstwerken. En ja het is, en blijft, een kwestie van smaak natuurlijk, bij het ene beeld zeg je ‘oh’ van verwondering omdat je het mooi vindt en bij een ander kunstwerk zeg je ‘ieuw’ met een duidelijke andere reden. Om nog maar te zwijgen van de geluiden die wij gedrieën maken als we een kunstwerk zien waarbij we niet gelijk weten wat we nou wel of niet zouden moeten zien vanuit de visie van de kunstenaar…

Het weer leek ons gunstig gezind al wisten we dat er regen voorspeld was. Wisselend in bewolking en zon, droog en nat, draaiden Niels en ik me suf aan de instellingen van onze camera’s om het wisselende, wel prachtig overigens, licht goed te kunnen pakken. In het Gees-Foto-Album op mijn Picasa vind je een collectie van zowel Niels’ foto’s als de mijne.

We werden inderdaad af en toe een beetje bedruppeld, soms iets meer soms iets minder, maar dat drukte onze pret niet. Nu heb je daar de (gratis) mogelijkheid om een paraplu te lenen en vele andere gasten deden dat ook maar wij natuurlijk niet, hoe fotografeer je als je een plu vast moet houden? En bovendien vinden wij zo’n doop van boven geen enkel probleem. De tuinen lagen er weer, zoals we gewend zijn, schitterend bij. De kunstcollecties wisselend langer en korter bekeken, al naar gelang onze smaak dus. Onderweg hebben we bij stalletjes langs de weg, zonder bediening want de eigenaar vertrouwt er gewoon op dat je het verschuldigde bedrag in een bakje gooit, verse aardbeien gekocht die we ‘en route’ heerlijk hebben opgepeuzeld met zijn drietjes, en ook een paar bossen pioenrozen die inmiddels op een vaas staan en waarvan ik uiteraard hoop dat ze heel mooi zullen open komen. Eenmaal thuis werden we verwelkomd met een lekker bakkie leut en daarna een maaltijd van hachee. Joop ging niet mee, ten eerste vindt hij de beeldentuin niet zo zijn ding en ten tweede kan hij door zijn knieën noch amper goed uit de voeten. Hij bleef bovendien ook thuis om broden te bakken van het meel dat ik gisteren bij Stichtig AAP had gekocht en natuurlijk om de hachee te maken. Hij heeft zich prima vermaakt en wij ook, dansend in de regen door een beeldentuin, heerlijk!!

12 thoughts on “Dansen in de regen”

 1. gewoonhanny schreef:

  Ik kan me heel goed voorstellen dat jullie ondanks de regen genoten hebben in de beeldentuin. Er is daar zoveel te zien.

  1. Melody schreef:

   ;-) Absoluut, en altijd weer de moeite waard.

 2. Harrij Smit schreef:

  We zijn hier een paar jaar geleden ook geweest en hebben er genoten van deze prachtige plek, van de beelden en niet op de minste plaats de prachtige tuinen. Jouw blog is een wakkermakertje voor ons om er weer eens een middag door te brengen.

  1. Melody schreef:

   Dan mag het dus wel weer eens, je zal verrast staan,…. ik ga er even vanuit dat jij verder kunt kijken dan je neus lang is ;-)

 3. rietepietz schreef:

  Volgens mij is allen de tuin het bezoekje al meer dan waard. Maar ik zag bij de foto’s ook wel beelden die de moeite waard zijn. ja ik snap wel dat je genoten hebt.

  1. Melody schreef:

   Absoluut waar !!! Dat klopt ook nog eens… de entree valt reuzemee en de koffie (evt met krentenwegge) is er heerlijk en ook prima betaalbaar….. en dan noem ik niet eens de italiaanse ijssalon die er vlak bij staat ;-)

   1. rietepietz schreef:

    Ga me hier even jaloers zitten maken, lijkt me heerlijk allemaal, maar ja, die lnge rit houdt me toch tegen.

    1. rietepietz schreef:

     ps. net even gekeken 214 km maar liefst, gaat m’niet worden!

     1. Melody schreef:

      Voorstellen:

      1) Ik rij naar jou toe en haal jullie op en neem jullie er mee naar toe…. uiteraard breng ik jullie ook weer thuis

      2) Jullie boeken via https://classic.bedandbreakfast.nl/ een B&B in Assen (zijn er meerdere) en dan reizen jullie met de trein. Ik zorg voor vervoer van station naar B&B en terug, en neem jullie dan mee naar Gees

      Ik jou jullie met liefde bij ons willen laten overnachten maar ik heb helaas geen plek, tenzij jullie de nacht willen doorbrengen in de woonkamer op de banken die er staan tussen de honden….
      dat mag ook hoor!!!

    2. Melody schreef:

     Dat is absoluut niet mijn bedoeling hoor!
     Eh ja dat snap ik dan weer wel vanuit jouw visie

 4. Kakel schreef:

  Wat een beauties staan er tussen. De mammoet en de haas vind ik het meest bijzonder. Misschien een zwak voor de laatste.. Weer een mooie dag om te herinneren!
  Liefs en een knuffel

  1. Melody schreef:

   Ja he? zowel in de positieve zin als in de negatieve zin ;-)
   Absoluut!
   -x-♥

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: