Code Rood

Code Rood

coderood(1)(1)

Nou ja !!

Openbaar Vervoer rijdt niet……
CBR laat rij-examens niet door gaan…
Scholen blijven dicht….
Gemeente haalt geen afval….

Dit al eens eerder voorgekomen. Ik heb ergens boven het ‘IJzelboek” staan, wij woonden toen nog in de flat. Het boek is gaat over een ijzelperiode in 1987 maar of het daarna nog eens is voorgekomen herinner ik me dan weer niet.

Bovenal is GodZijDank manlief veilig thuis gekomen na zijn nachtdienst…. heeft er de dubbele tijd over gedaan om van werk thuis te komen… Jij gaat toch zeker niet de deur uit he?

Ehhh nou ehhh  ik kan jeweetwelwie toch niet laten stikken? Nou oké dan, mompelde hij…  Via de tv stromen meldingen over het slechte weer binnen, adviezen om binnen te blijven zijn niet van de lucht… en dan krijg ik ineens een appje, ‘veiligheid voor alles, waag het er maar niet op’.. na nog wat berichten heen en weer besluit ik dan ook maar voor die veiligheid te kiezen en zo zit ik hier dan nu helemaal in mijn eentje met alleen de honden bij mij op de bank…
Manlief gaat slapen, jeugd slaapt nog. Zoonlief is (GodZijDank) vrij en mijn meisje moet pas vanmiddag later beginnen, mits ze niet afgezegd wordt vanwege dezelfde oorzaak natuurlijk…

De dag nog leeg voor me…. weer eens wat anders of niet dan?!

16 gedachten over “Code Rood

  1. Met wat je aan de telefoon zei nog in mijn achterhoofd….. probeer ik je te volgen al lukt dat niet helemaal door de omstandigheden zoals je weet. xxx

  1. Dat snap ik wel hoor…. maar toch….. en volgens het nieuws zijn veel scholen gesloten, veel activiteiten afgezegd, bussen etc rijden niet… men waarschuwt nog steeds dat je niet het huis uit moet tenzij je echt echt echt niet anders kunt …

   Gelukkig heb ik man – zoon – en schoon ook onder mijn dak dus daarover hoef ik me geen zorgen te maken.. en zij laten de honden wel uit want dat ga ik nu natuurlijk echt van ze never nooit niet doen

   liefs.

 1. Mijn school ook gesloten vandaag. gElukkig. Gisteravond veilig thuis gekomen, maar het was link. Op de A28 veel schuivende auto’s gezien. Vreemd genoeg was het op de kleine wegen beter. Blij dat ik thuis kan blijven. Er rijdt hier niets. Alleen de stoere melkman hoor ik toeteren. Deeg is spekglad. Zelfs de kinderen geven het na even glibberen op. iK heb zout gestrooid, maar dat doet niets….

  1. Gelukkig maar !

   Ja …en ik denk dat we nog niet alles gehad hebben….

   ik ga nu ook de deur niet uit hoor, met geld toe niet. En GodZijdank is de jeugd vrij dus thuis en tja manlief… moet wel de nachtdienst in, ik ben niet baas over hem maar als t aan mij lag….

 2. de wereld is dicht in het noorden en ergens een heel klein beetje stiekem toch baal ik dat hier niet een beetje ijzel zie niet een beetje winter zoals ik het het liefst zie. Hier een winter zoals elke januari grauw kaal om depri van te worden. En dan is het ook nog warm te warm. Ben blij dat je veilig thuis zit.
  Ik kan me nog herinneren dat ik eens schaatsend naar de sloot ben gegaan…en daar ik twee was in 87 moet het dus later geweest zijn.

  1. Klopt….. nou als ik kon, stuurde ik het gelijk naar jou…. maar dan wel zo dat anderen geen risico op schade zouden lopen natuurlijk…

   Dat zal vast wel, dat herinner ik me ook niet…

 3. Hier herkennen we niets van jullie problemen. Geen sneeuw, geen ijzel…een grauwe – bijna warme – dag. Niks aan eigenlijk.
  Veiligheid in het verkeer gaat voor alles. Als er iets gebeurt, kun je het nooit meer overdoen…
  Knuffel ♥

  1. Gelukkig maar!!

   Nee dat klopt, maar toch, ik zou graag ruilen.

   Precies en ook al vind ik het leven nu wel heel erg naar/zwaar, toch weet ik dat dat overgaat en ik teveel dingen/mensen heb die ik niet wil missen voorlopig.

   knuffel -x-♥

 4. Hier ook helemaal niéts van dat alles, dus ik kan niet beoordelen óf je er ook echt beter niet uit kunt gaan.
  Men wil nog wel eens paniek zaaien om niets bij de “codeinstellingen”. Maar jij kunt het daar natuurlijk wél goed inschatten dus doe voorál niets waar je geen goed gevoel bij hebt.
  Heel stiekem heb ik altijd wel lol in extreme weersomstandigheden maar ja, ik kan meesyal kiézen of ik wel of niet naar buiten ga.

  1. Gelukkig maar dat jij dat niet kunt ….
   Dat klopt… maar hier is nu geen sprake van paniekzaaierij, althans, vanmorgen niet… Inmiddels zijn de hoofdwegen iets schoner dus is het wel te doen maar in de wijken kan het echt niet. Er ligt zo’n laag ijs op het plein achter ons huis waar de auto’s staan, dat je niet eens normaal kunt wegrijden zonder kans op schade aan een andere geparkeerde auto…

   Dat mag hoor…. ik kan ook kiezen en al ben ik niet zo heel benauwd , ik neem geen onverantwoorde risico’s.

   Nu de honden uitlaten is dus iets dat ik NIET ga doen, veel te gevaarlijk voor mijn krakkemikkig lijf… gelukkig heb ik 3 mensen hier in huis die wel stabiel staan.

 5. Ja, hier in de randstad is het ook in 1979 voor gekomen, zoveel ijzel. Ik werkte toen in het ziekenhuis, nou, ik kon niet naar huis, maar dubbele diensten waren toen welkom ……… gelukkig slaat het westen deze ronde over.

  1. Jij werkte in het ziekenhuis, ik lag erin, en ander verschil is dat het 2 verschillende ziekenhuizen waren ;-)

   Ja dat geloof ik graag, zal nu wel niet anders zijn… hier in t noorden dan.

   Nog wel maar juich nog maar niet, Koning Winter is er nog…

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: