Cadeautje !!

JurgenSteinDinsdag 8 september, terwijl Daphne en ik enkele dagen en het Belgische vertoefden, troffen we Jurgen Stein op een terras in Antwerpen en kletsen we uitgebreid bij. Er waren inmiddels ‘enkele’ jaren verstreken nadat we elkaar gezien hadden maar dat was niet merkbaar. We hadden al die jaren contact gehouden nadat ik ontmoette hem in Jeans-7, waarna hij onder andere ging spelen in Rent, Elisabeth, Sound of Music, Soldaat van Oranje en vele, vele andere producties. De laatste jaren met name in producties van zijn echtgenoot Tijl. Hij vertelde in Antwerpen wat hij op stapel had staan en noemde dat hij ‘binnenkort’ dicht bij mij in de buurt zou zijn. In Martini Plaza te Groningen om precies te zijn met “Wickie de Musical”. Hij nodigde ons gelijk uit die voorstelling te komen bezoeken en beloofde ons kaartjes bij de kassa neer te laten leggen voor ons.

castWickiemetJurgen

En zo…stapten Daphne en ik om 12.uur de auto in en reden we naar Groningen. Eenmaal binnen de kaartjes afgehaald, de jassen laten opbergen in de garderobe, nog ff een snelle pitsstop en de zaal in. Precies in het midden op rij 16 hadden we perfect zicht. Het is een kindervoorstelling dus alleen maar kleine koppies voor ons, de meesten amper of net niet boven de rugleuning van de stoel uitstekend… met her en der een vader, moeder, opa, oma of wat dan ook maar voor volwassene als begeleiding maar niet recht voor ons. Daar Jurgen had gezegd dat ik wel verrast zou zijn over de rol die hij zou gaan spelen en verder niets had verteld daarover, had ik mezelf weerhouden van het gaan zoeken naar ‘spoilers’ op het net. Daphne daarentegen wist het wel en op het moment dat hij het toneel opkwam zei ze, daar is tie… , nou ik had hem niet herkend! Ik heb dan wel een goed geheugen voor stemmen etc maar als iemand in een rol een andere stem moet gebruiken en ik best wel ver af zit is dat dus wel andere koek. Al snel nadat Daphne het had gezegd herkende ik hem uiteraard wel, ik heb een ‘makke’ voor hoe iemand beweegt en zijn bewegingen toonden onmiskenbaar de Jurgen die ik ken en me herinner uit de Jeansshows. En wat heeft hij een prachtige rol, kan niet anders zeggen dan dat het een feest was om ernaar te kijken. Je ziet een heel andere kant van iemand dan naar buiten komen.

Alsof de verrassingen van de middag al niet compleet waren kwam er nog eentje bij. De dame die de moeder van Wickie speelde herkende ik op afstand niet maar toen zij haar mond opende en begon te zingen wist ik het acuut. Nee toch? Zal toch niet? Dat kan niet? Of toch wel? Ja dus! Staat daar Marleen van de Loo. (ex-)Castlid van Jeans; shows 3-2 en 4 maar bovenal mijn favoriete Elisabeth-vertolkster. Haar rol in de musical Ciske de Rat staat ook nog op mijn netvlies…. toentertijd was ze zwanger en kreeg een dochter in november 2008, Liene Teuntje, ik herinner me nog dat ik haar een kraamcadeautje stuurde en er een log aan wijdde toen. Tijd vliegt, dat meiske wordt volgende maand al weer 7. Maar goed….Marleen zingt nog net zo mooi als toen…. en dus ook vanmiddag wist ze mijn hart feilloos te raken!

De musical Wickie is dan wel een kindervoorstelling maar als je Wickie van tv kent, of het je herinnert en het toen leuk vond, kan ik je deze musical van harte aanbevelen. Wil je alvast een voorproefje? Bekijk dan het filmpje hieronder:

(Jurgen is in beeld op dit filmje maar ik denk dat niemand hem er zal kunnen uitpikken ;-))

Na de voorstelling hebben we Jurgen nog even in de foyer getroffen en gesproken en ik was blij aan zijn reactie te merken dat mijn herinneringen over zijn favoriete chocolade van 18 jaar geleden, mij niet in de steek hebben gelaten en die ‘liefde’ nog steeds actueel is. Hij zal zich er wel mee vermaken in de bus op de lange weg terug naar huis. We hebben genoten!!

8 thoughts on “Cadeautje !!”

 1. Hanny schreef:

  Wicky heb ik nooit gezien. Hartstikke goed dat je kaartjes kreeg en zo hebt genoten.

  1. Melody schreef:

   Ohh oke…

   ja lief he, het was ook echt heel erg leuk!

 2. rietepietz schreef:

  Lijkt me een leuk spektakel voor kinderen, zelf heb ik helemaal niets met musical maar voor een kind zou ik het natuurlijk wel uitzitten;-)

  1. Melody schreef:

   Dat is het ook…. en weet je…. normaliter mijdt ik grote groepen mensen, zeker kinderen, maar gisteren had ik die ‘vluchtbehoefte’ niet… al die ontelbare kinderen in de (toch wel heel) grote zaal hadden ontzettend veel plezier en daar genoot ik extra van.

   Ik denk dat jij als oma enorm zou meegenieten als je ‘ziet’ hoe jouw kleinkind zit te genieten

 3. Kakel schreef:

  Wickie ken ik nog van de tv alhoewel ik me er niet veel meer van kan herinneren. Blijkbaar hoorde hij niet bij mijn favorieten.
  Een kinderhand is snel gevuld, Mel ;-)
  Liefs xxx

  1. Melody schreef:

   Geeft toch niks?!

   Ja in dit geval zeker wel ;-)

   -x-♥

 4. Minoesjka schreef:

  Wat leuk hé zulke cadeautjes …… zeker in dit jaargetijde ;-)

  1. Melody schreef:

   Jij snapt ‘m ! ;-)

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: