Blij in België

belgie1

Het is dinsdagavond rond de klok van 11…. Aan het eind van de middag kwamen Daphne en ik thuis van onze 3-daagse trip in het land van onze zuiderburen, en om maar gelijk met de deur in huis te vallen, met (samen) over de 4000 foto’s. Tja… dat leverde al gelijk een groot en tijdrovend probleem op want… mijn foto-kaartje was bij een vorige tripje kapot gegaan dus moest ik me deze dagen redden met mijn ‘nood-kaartjes’. Ergens, zonder dat ik het gemerkt heb, is bovendien de instelling van de telling gewijzigd en had ik dus veel foto’s met dezelfde nummers. De afgelopen uren heb ik dus veel werk gehad aan het selecteren, samenvoegen en omnummeren van foto’s. Daarna heb ik ze gesplitst, zoveel mogelijk althans, over de 3 dagen, wat 4 mappen op mijn Picasa opleverde. Als jullie in die mappen gaan bladeren zul je merken dat ze niet op volgorde staan en dat er wellicht ook nog dubbelen tussen zitten…..

Terug naar het begin… 520 Foto’s dag 1
Wij vertrokken zondagochtend rond de klok van 6.30 en tot aan de grens heeft Daphne gereden, vlak voor de grens nam ik het stuur van haar over en even voor elven parkeerden we de auto op de parkeerplaats van Pairi Daiza, een dierentuin in Brugelette, een dik half uur ten zuidoosten van Brussel. Mensenkinderen wat een S.C.H.I.T.T.E.R.E.N.D.E. dierentuin is dat zeg! We keken letterlijk onze ogen uit en wisten niet waar we het eerst of het laatst moesten kijken. Met een afmeting van ruim 5 hectare een megagroot gebied ook nog. Het Chinese deel is echt helemaal geweldig. Dat ik voor deze dierentuin had gekozen was om 1 reden, de Chinede panda’s. Helaas waren die niet buiten maar wel binnen te bezichtigen. We waren de rest van de dag zoet en even voor sluitingstijd liepen we het park weer uit. Via Brussel terug naar Antwerpen naar het hotel want we wilden een bezoek aan het Atomium natuurlijk niet overslaan. Tegen 20.30 waren we in het hotel en een half uur later zaten we aan een heerlijk diner. Toen maar het bed in want onze wekker zou de volgende dag weer vroeg gaan.

belgie2

Dag 2… 135 Foto’s dag 2 deel 1 & 690 Foto’s dag 2 deel 2
Vroeg op dus en de stad in. Op ons agenda stond eerst het Centraal Station omdat het Aquatopia pas om 10.00 de deuren zou openen. Dat is een soort van dierentuin maar dan alleen voor onderwaterdieren en reptielen. En ja ook dat is zonder meer een bezoek waard als was het wel kleiner dan wij vermoed hadden. Tegen het middaguur waren we weer buiten. We staken de weg over en namen plaats op een terras voor koffie/thee met wat lekkers, Belgische wafels (natuurlijk). Daarna staken we het plein over en stonden we voor de ingang van de Zoo Antwerpen, waar we ook net voor sluitingstijd weer uitliepen. Eveneens een prachtige dierentuin maar heel anders dan die in Brugelette. Wat hier weer mooi aan was is het feit dat de entreeprijs fors lager was dan gebruikelijk omdat men daar seizoenstarieven hanteert. We konden er met najaarstarief in. Weer het plein over de parkeergarage in en toen nog een ‘rondje’ gereden, inclusief wat boodschappen bij de A.H. Tegen 21.00 waren we in het hotel en doken we vermoeid het bed in. Samen in 1 bed op dat moment met de tablet van Daphne onder onze neuzen om samen nog 2 afleveringen van CSI (Vegas-versie) te bekijken. Daarna sliepen we gelijk in.

Dag 3… 375 Foto’s dag 3
Wederom vroeg op. We wilden de Onze Lieve Vrouwe Kathedraal gaan bezoeken. Net als de Domkerk in Berlijn is ook deze kathedraal enorm indrukwekkend, al was het alleen al vanwege de Gregoriaanse muziek die door de kerk galmt. We constateerden overigens elke morgen weer hoe ‘slim’ het is vroeg te zijn want dan heb je eerst veel rust, niet al te veel mensen. We hebben eerst op een terrasje koffie/thee gedronken omdat we te vroeg waren, zo vervelend grinnik. Inmiddels had ik contact gelegd met een heel lieve Ex-Jeans die in Antwerpen woont sinds vele jaren inmiddels en na onze bezoek aan de kathedraal troffen we hem. We hebben uitgebreid bij gekletst terwijl we op een (ander) terrasje zaten in een ander deel van de stap waar het ook schitterend was. Dat was écht even genieten! Soort van kers op de België-taart zal ik maar zeggen. Halverwege de middag namen we afscheid van elkaar met een afspraak op zak elkaar gauw weer te ontmoeten want hij speelt in een voorstelling die reizende is en eerdaags Groningen aandoet. Heerlijk vooruitzicht hem dan weer te ontmoeten maar ook weer te mogen genieten van zijn talenten! Met nog wat ‘seit-sieing’ door Antwerpen reed ik via een omweg de stad uit en zocht uiteindelijk de grote weg op om richting Nederland te reizen. Die reis verliep voorspoedig gelukkig. Ik had al voor de grens het stuur weer aan Daphne over gegeven zodat ik heerlijk kon ontspannen op de bijrijdersstoel en om even over vijven werden we nog net niet ondersteboven gelopen door 2 dolle honden waarvan er eentje meermalen een poging deed mij om mijn hals te vliegen, wat een heerlijk welkom glimlach.

Lang verhaal, veel, heel veel, foto’s en een schat aan fijne herinneringen rijker. Hoe heerlijk is het dat zoiets ‘gewoon’ kan!!! Nadat we vorig jaar al heel veel plezier in Berlijn hadden gehad met een actie van de Blokker mochten we nu weer van een zelfde actie genieten in Antwerpen. De hotelkamers zijn dan wel niet super de luxe maar dat hoeft immers niet als je er alleen maar bent om te slapen?! En dan via internet ‘goedkopere’ entreekaartjes scoren… pluhusssss wat ik helemaal geweldig vond, het tanken in het buitenland. In België heb ik kunnen tanken voor 128.4 .. kom daarin Nederlands eens om, en ook nog eens benzine waar mijn toettoet het heel goed op doet, stukken zuiniger is, geweldig toch?!

Wat ons ook is opgevallen aan België zijn wel de bijzondere verkeersborden. Bijvoorbeeld dat de Belgische files via een website ‘verheven’ moeten worden tot werelderfgoed… Of een sarcastische opmerking over wat voor soort voetganger jij wel of niet bent… hilarisch!! Wat ik zelf heel goede borden vond waren die langs de snelweg, waarop aangegeven wordt hoeveel zicht je hebt bij mist in combinatie met v-vormige tekens op de weg en dan de adviessnelheid per teken. Heel slim !!! Dat zou men in Nederland ook moeten invoeren vind ik. Wat ik minder prettig vond was de snelheid waarmee veel verkeer om ons heen vloog, letterlijk links en rechts inhalend. Sommige auto’s reden zelfs zo idioot snel dat ze al toeterend ons van achteren benaderden om mij maar te laten opmerken dat ze in aantocht waren en ik het niet in mijn hoofd moest halen om van rijbaan te verwisselen… bizar!

De foto’s staan verdeeld over 4 mappen… map 1 voor dag 1, 2 mappen voor dag 2 en 1 map voor dag 3… tezamen 1720… De linkjes naar de afzonderlijke mappen staan erbij met het aantal foto’s dat er in zo’n mapje zit. Mochten de links niet werken kun je ze ook oproepen door naar mijn Picasa te gaan en dat kan HIER. Ik wens je veel kijkplezier!!

18 thoughts on “Blij in België”

 1. ria schreef:

  Fijn dat jullie zo hebben genoten en je treft het hier nu ook de komende dagen met het nazomerweer. Kan niet op maar is van harte gegund.

  Liefs, Ria

  1. Melody schreef:

   Ja inderdaad meis, we hebben enorm genoten en geboft ook met het weer!

   Lief van je, dank je wel !

   Veel liefs terug.

 2. Frederique schreef:

  Wat fijn dat jullie het zo heerlijk hebben gehad! En zoveel gezien. Voor dierentuinliefhebbers het summum, volgens mij.
  Morgen ga ik op mijn gemak de foto’s bekijken. Vandaag de hele dag Ezra gehad en middelste en schoondochter bleven eten.

  Liefs Frederique

  1. Melody schreef:

   Ja hè? Klopt hoor, daar hoeven wij nooit over te discussiëren ;-)
   Elke stad is in principe goed als er maar een dierentuin is en we ons kunnen uitleven met onze camera’s. We praten dan ook het merendeel alleen maar over wat we zien… en welke instellingen we willen gebruiken en adviseren elkaar.

   Doe maar meis, alles op zijn tijd hoor.
   Dat is ook fijn toch?! Zou ik ook wel willen ;-)

   -x-♥

 3. corry schreef:

  Fijn dat jullie zo genoten hebben. Hoop morgen je foto’s te gaan bekijken. Wordt nu een beetje laat. Dus eerst maar: welterusten!

  1. Melody schreef:

   Ja inderdaad, het was geweldig!!

   Dat is goed joh, doe maar rustig aan ;-)

   Slaap lekker en droom moois! -x- Welterusten.

 4. Trees schreef:

  Een geslaagd uitje waar je met veel plezier op terug kunt kijken!
  Mijn hemel wat een foto’s hebben jullie gemaakt zeg! :)

  1. Melody schreef:

   Absoluut ! Al neem ik dan de ‘zooi’ in mijn hoofd uiteraard mee terug toch heeft het me heel goed gedaan en voel ik me nu veel beter.

   Ja enorm hè? En nog heb ik heel veel foto’s weggegooid ook.

   -x-

 5. Kakel schreef:

  Ik heb je foto’s van het station van Antwerpen bekeken: wat blijft dat een schitterend gebouw! In mijn herinnering was het al mooi, maar nu… Zal de leeftijd wel zijn. Fijn dat ze in België hun erfgoed koesteren en niet overal zoals in Nederland de sloopkogel tegenaan gooien.
  De Maria-kaarsjes in de kerk vind ik ook mooi :-) En het luie nijlpaard!
  Voltreffers, Mel. En drie heerlijke dagen: ze zijn jullie méér dan gegund <3
  Een enorme pakkerd

  1. Melody schreef:

   Ja klopt, enorm indrukwekkend!!
   We hebben inderdaad veel ‘erfgoed’ gezien maar ook veel nieuwbouw, het was al jaren geleden dat ik daar was en volgens mij was er toen nog niet zoveel nieuwbouw…
   De kerk en de dierentuinen waren eveneens geweldig.

   Dank je wel schat, -x-♥ { knuffels }

 6. Edward McDunn schreef:

  Fijn dat je het zo naar je zin hebt gehad hoor, daar heb je de batterijen mee kunnen opladen.

  1. Melody schreef:

   Dank je wel, zo is het inderdaad ;-)

 7. cornma schreef:

  Zo hé, dit uitje levert toch maar weer een heleboel mooie foto’s en herinneringen op. Goed gedaan, meis!

  1. Melody schreef:

   ;-) Inderdaad….. en mochten de herinneringen vervagen ….scherpen we ze met de foto’s weer terug aan *glimlach*

   Dank je wel -x-

 8. Minoesjka schreef:

  Wat hebben jullie zo te lezen heerlijke dagen gehad zeg!! En volgens mijn heb je of wat je rug betreft heel erg op je tanden beten, of het gaat een stukje beter :-) Hoop het laatste.
  Heb weer genoten van jullie foto’s.

  1. Melody schreef:

   Klopt hoor ;-)

   Lief van je. Je hoop is half uitgekomen. Het gaat inderdaad al wel beter maar ook heb ik op mijn tanden moeten bijten, gelukkig had ik voldoende morfine mee en dat zorgde voor de rest ;-)

   Dank je wel, wij toen we ze maakten ;-)

 9. Meer dan mamma schreef:

  Wat fijne dagen hebben jullie gehad, en wat een mazzel met het weer. Mooie foto’s hoor, heb ze samen met mijn dochter bekeken (ook zo’n dierentuin en foto liefhebber). Ik wens je een heel fijn weekeinde!!!

  1. Melody schreef:

   Ja zeker weten !

   Dank je wel. Wat leuk! Misschien moeten we maar eens afspreken met zijn 4-tjes dan ;-)

   Dát wens ik jou ook van harte toe!! Liefs.

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: