Bis vincit qui ce vincit

……Tweemaal overwinnaar is hij die bij een overwinning zichzelf overwint….
Zo ongeveer voel ik me wel op dit moment!

Inmiddels is manlief al weer 11 dagen thuis en (uiteraard) nog steeds aan de bank gekluisterd. Het enige dat hij kan is op en neer naar kamer 100 en wat oefeningen doen, zij het met de fysiotherapeut die langs komt, zij het in zijn uppie zelf doen. Hij slaapt ook beneden omdat hij boven de badkamer niet in kan vanwege de te hoge instap en omdat daar nog een normale wc-pot staat. Beneden hebben we een seniorenpot staan, zelf geplaatst een tijd terug vanwege mijn rug. Al sinds jaar en dag doe ik weinig in ons huishouden omdat mijn lijf dat niet toelaat. Maar…. in deze tijd heb ik geen andere keus dan mijn wilskracht een tandje hoger te zetten. Dat lukt, maar vraag niet hoe. Iets (boodschappen doen bedoel ik hiermee) waarvan ik normaal gesproken al bijna in de paniek schiet bij de gedachte eraan alleen al, moet ik nu toch echt doen, al hoe moeilijk me dat ook valt. Ik loop helaas nog regelmatig weg zodra ik voor de drempel van de super sta maar toch keer ik nu ook weer om en ga naar binnen… Elke keer weer nog steeds een enorme overwinnigg op mezelf. De vermoeidheid vergt ook emotioneel zijn tol en soms heb ik natte ogen, om het zo maar even te zeggen, als er dan onverwachts iets moois gebeurt. Zoals bijvoorbeeld afgelopen zaterdag toen er onaangekondigd (wat ik normaliter verafschuw maar nu ontzettend verwelkomde) een lieve blogster en haar even-lieve echtgenoot via de poortdeur de achtertuin in kwamen gewandeld. En vandaag kwam daar een heel lief kaartje bij van een anonieme afzender.

En gisteren kreeg ik een tip, eigenlijk een soort van herinnering, maar toch eentje die ik maar (weer) ga oppakken. Aangezien ik niet mijn lijf wil volstouwen met chemische troep van de apotheek maar ook wel heel erg sch..tziek wordt van hoe weinig energie mijn lijf heeft én wat dat emotioneel met mij doet…. besloot ik terug te keren naar de homeopathie. En dus ben ik gisterenmiddag gelijk begonnen met het beduidend minder koffie drinken, beduidend minder suikers tot mij te nemen én met kwalitatief goede homeopatische producten mijn magnesium-& zinkgehaltes aan te vullen, wat met name bij vrouwen van rond de 50 voor veel narigheid kan zorgen als er tekorten van zijn. Volgens mijn tipgeefster is zij zich snel beduidend beter gaan voelen nadat ze hiermee begon dus ik hoop dat dat voor mij ook gelden zal, wat dit betreft dus: wordt vervolgd.

En ja dan even iets van geheel andere orde….
Zoals jullie, vooral degenen die hier regelmatig komen, wel weten… wijzig ik regelmatig mijn layout en vind ik het een heerlijk tijdverdrijf eerst naar een mooi thema te zoeken en dan te puzzelen en sleutelen, nadat ik gekeken heb of het überhaupt op mijn blog kan, om het naar mijn zin te maken. Ik had al eerder een layout gezien zoals ik nu heb, daar zijn diverse van. ‘Grid-Style’ noemen ze dat. Dat wilde ik al een tijdje maar diverse thema’s werkten niet. Het thema dat ik nu gebruik, dus wel, maar…. elk logbericht wordt voorafgegaan door een ‘uitgelichte afbeelding’ en tja..die had ik nooit ingesteld, bij geen enkel logbericht. BTW, dit is logbericht nr. 1440… Heb even met mezelf overlegd of ik de moeite zou nemen om 1439 berichten te gaan aanpassen. Mijn 1e gedachte was… oef, weer blij dat ik 10 jaar loggeschiedenis verwijderd heb… anders waren het er nog veel meer geweest. Mijn 2e gedachte was…. hoe vaak kijk ik nou terug? En sterker nog, doen mijn bezoekers dat wel eens? Mijn 3e gedachte was niet zo zeer een gedachte als wel een stemmetje in mijn hoofd (ja daar heb ik er meerdere van *glimlach*) die mij wees op mijn eigenschap alles zo goed mogelijk te willen hebben, perfectionisme vind ik een rotwoord dus dat benoem ik niet naar mezelf…. dus tja…aan de slag maar. En toen dacht ik…. als je dan toch aan de slag gaat, zoek dan eerst ff een plugin die die klus in categorie-bulk kan klaren, (die zijn er wel maar werken geen van allen grrrrrr) en als je dan toch al bezig bent met de plugins download en installeer dan gelijk die ‘broken link checker’ even want dan kun je dat, als je het tegenkomt ook gelijk herstellen, zo gezegd zo gedaan. Al met al een megaklus die ik toch maar ‘ff’ geklaard heb. *rondedansje vanwege kort slaappatroon*. En zo zat ik dus tussen alle klussen in huis, verzin het maar, wat ook maar, de meeste vrije minuten te bloggen al zagen jullie dat niet. Een uurtje geleden ongeveer kon ik met een gejuich benoemen dat ik de laatste post ook gedaan had, toen nog een controle en ja hoor, nergens nog een missende ‘uitgelichte afbeelding’.

Kortom…. gevoelsmatig heb ik mezelf overwonnen en meer dan eens, dus ik geef mezelf maar ff een schouderkloppie: “goed gedaan wijffie!” *grinnik*

10 thoughts on “Bis vincit qui ce vincit”

 1. Kakel schreef:

  Het is dat je gestel het niet toestaat, anders zou ik zeggen: neem er een flinke borrel op. Maar wat is eigenlijk de meerwaarde van alcohol? Je overwinning is in niets uit te drukken. Ik wens jullie allebei goede moed en vertrouwen toe. Soms lijkt volhouden niet genoeg…
  Liefs en een knuffel xxx

  1. Melody schreef:

   *grinnik* gelukkig ben ik nooit gewend geraakt aan die troep en kan ik er dus prima zonder! Een goed gevoel over mezelf is meer waard dan welke borrel ook ;-)

   Dank je wel schatje, komt goed hoor, we gaan ‘gewoon’ door…

   Knuffels terug -x-♥

 2. rietepietz schreef:

  Je krijgt dan van mij natuurlijk ook een schouderklopje zodat je weer recht loopt;-)
  Geen idee wat je allemaal uitgespookt hebt op je site maar als jij blij bent ben ik het ook.
  Ik kom bij mezelf soms ook nog oude logjes tegen waaraan een,foto of filmpje ontbreekt óf nog een oude web-loglink gelinkt staat . Dat verander ik dan wanneer ik het terug kan vinden, zo niet heb ik er vrede mee want ik denk dat ik inderdaad zélf de enge ben die regelmatig terug bladert !

  1. Melody schreef:

   hihi daar zat ik op te wachten, he he …scheef lopen is best vermoeiend als je het ‘lang’ moet doen ;-)

   Ik denk dat iedereen wel een ‘gebroken link’ heeft zo her en der….zeker zij die van weblog af komen…

 3. Meer dan mamma schreef:

  Ik vind het super dat je steeds verder je grenzen legt en zo de ene na de andere overwinning haalt. Jammer dat het moet omdat je man aan het herstellen is.. maar anders was het misschien nooit gebeurd.
  Ik wens jullie heel veel sterkte met het herstel en met je volgende overwinningen. Ik hoop dat je dat ook een beetje viert.

  Goh, tien jaar weblog, ik was aan het rekenen hoelang ik nu log… en ik kom ook uit op ruim tien jaar. Ooit begonnen op weblog.nl.
  Gefeliciteerd en je blog ziet er erg mooi uit.. wel even wennen, maar dat komt vast wel goed.

  Liefs,
  Nathalie

  1. Melody schreef:

   Dank je wel. Ja daar heb je, denk ik, wel gelijk in. Het boodschappen doen is al eeuwen een drama maar het gaat al makkelijker….

   Dank je wel, het komt wel goed, mettertijd.

   Weet je nog welke weblog je had? Er waren er heel veel toentertijd hë? Was wel een mooie tijd, die begintijd.

   Dank je wel (ik val in herhalingen maar zijn oprecht gemeend hoor) …. er is helaas 1 ding aan dit thema dat ik graag anders zou zijn…. de blogpost worden nu verticaal op rij gezet ipv horizontaal. Heb me al suf gezocht naar oplossingen maar helaas nog niet gevonden en een mail naar de themabouwer heeft helaas ook niets opgeleverd.

   Liefs terug.

   1. Meer dan mamma schreef:

    Ik ben begonnen met darojaca.weblog.nl en dat had ik per ongeluk gewist (had een nieuw lay out en wilde de oude verwijderen, maar had toen mijn hele weblog verwijderd). Ik ben daarna met assist.weblog verder gegaan (annie en alie had ik later er ook bij samen met annie) en ben toen overgegaan naar blogspot, omdat weblog er een zooitje van had gemaakt. Darojaca ben ik begonnen in 2004 of 2005. Het was wel anders toen hoor, ook door de WOW die er toen was en een andere blogger had ook een forum op haar weblog waardoor we een heel grote weblogkring kregen. De overgang naar blogspot heeft veel “blogvrienden” gekost.

    1. Melody schreef:

     De namen die je noemt doen wel belletjes rinkelen, met name annie en alie natuurlijk.. al herinner ik me niet alles meer natuurlijk. Weblog heeft veel mensen bloed zweet en tranen gekost … zo ontzettend jammer, was zo onnodig, als men maar bereid was geweest meer te luisteren naar de gebruikers ipv het ‘grote geld’

     ‘blogvrienden’ zijn inderdaad deels vluchtig, aan de ene kant jammer, aan de andere kant niet… de goeden blijven over….

     Maar goed, al met al maken wij wel deel uit van een groep mensen die het webloggen op de kaart hebben gezet.

     Aanhouders winnen…. waaronder jij en ik ;-)

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: