Bijna klaar…

trap

Dat manlief heel lang last van zijn knieën heeft gehad was ons, zijn huisgenoten, uiteraard niet ontgaan. Het huis zelf echter ook niet, de achterstallige onderhoud was dan wel nog niet dramatisch maar toch werd het meer en meer zichtbaar.  In de afgelopen maanden liepen meerdere fysiotherapeuten hier nog net niet de deur plat maar ik heb me met regelmaat geschaamd voor hoe alles eruit zag, mijn excuses ook gemaakt, die weg werden gewuifd maar toch…

Nadat hij na de operatie in de afgelopen zomer weer opknapte ging hij op een gegeven moment weer aan het werk en amper een paar weken daarna kwam zijn chef bij hem met de mededeling dat hij nog een ‘paar’ snipperdagen moest opmaken voor 1 januari omdat ze anders zouden komen te vervallen. Een ‘paar’ bleek een behoorlijk aantal te zijn en zo kwam hij begin november thuis met de mededeling dat hij tot aan 3 januari vrij zou zijn.

Oeps…. slik….  was ik net weer blij dat ik hij weer af en toe weg was en ik mijn ‘alleen-tijd’ weer kon benutten zag ik dat gelijk weer als sneeuw voor de zon verdwijnen.  Begrijp me niet verkeerd maar zo af en toe vind ik het toch wel heel erg lekker alleen thuis te zijn en dat was al een hele tijd niet meer voorgekomen dus ik baalde wel een beetje. “Ik ga het wel met je goedmaken hoor” zei hij heel begripvol… ‘Oh ja? hoe dan?’ was mijn wedervraag. “Nou met alle vrije tijd nu voor me en het feit dat ik weer goed uit de voeten kan, kan ik het achterstallige werk wegwerken, of vind je dat geen goed idee?”. Natuurlijk vond ik dat een goed idee waarbij ik hem wel gelijk waarschuwde het niet gelijk te overdrijven omdat hij nog steeds niet helemaal genezen is van de operatie, dat beloofde hij me dan ook volmondig.

En zo ging hij aan de slag, gestadig aan, steeds meer klusjes van de lijst afstrepend. De woonkamer kreeg weer een schoon plafond, schoon en fris geverfde en behangen muren en deuren. De keuken idem. Kamer 100 ook en toen was onze 1e trap aan de beurt. Vandaag is die op 1 klein dingetje na ook klaar gekomen. Ik wilde graag meer licht op de trap want ik ben de laatste tijd iets vaker sneller dan gepland naar beneden gekomen en dat vindt mijn lijf niet de meest ideale manier glimlach. De trap heeft een nieuwe kleur en nieuwe matten en ook de leuningen hebben een grote beurt gehad. Ik wilde wel graag lambrisering tussen de leuningen en de trap zelf maar dat is nogal kostbaar dus kozen we voor een alternatief dat optisch hetzelfde effect geeft. Langs de plint een lint met led-verlichting dat nu in 1 kleur vastgezet staat. Er zit een afstandsbediening bij waarop tal van kleuren te kiezen zijn, indien gewenst kan het zelfs flikkerend in tig kleuren tegelijk aangezet worden, wat voor mij natuurlijk niet hoeft dus kozen we voor 1 kleur en die vastgezet. Er mist nog een sierlijstje tussen de nep-lambrisering en de leuningen maar die is manlief nu aan het halen dus die zit er ook nog op voor we vanavond het bed induiken.

De beneden-etage is nu klaar. Joepieeeee
Op de 1e etage wachten nog 3 deuren op een nieuw jasje en dan is dat ook klaar. De slaapkamers en badkamer zijn al klaar. De trap inclusief de opgang naar de ‘woon-etage’ van de jeugd staan figuurlijk in de steigers, een begin is al gemaakt, het moet alleen nog afgemaakt worden. Manlief heeft nog 11 vrije dagen voor de boeg dus qua tijd moet het ruim kunnen gaan lukken.

Als al die klussen geklaard zijn is het een kwestie van dingen opruimen die nu niet op hun eigen plek staan maar dat is het ergste niet, dat komt gauw genoeg. Ik ben blij dat beneden alles weer prima toonbaar is en vooral met de nieuwe look van de trap natuurlijk, in het paars met mooie nep-lambrisering en mooi licht zodat ik een heel stuk veiliger en vertrouwder vooral, de trap op en af kan. Heb al menige zucht van opluchting geslaakt de afgelopen weken maar zopas toen manlief mij riep om de trap te bekijken kon ik zo’n zucht natuurlijk niet tegenhouden!

16 thoughts on “Bijna klaar…”

 1. Grunningswichtje schreef:

  Zo kloar bist der mit, Joop thuus en alles weer mooi, verwen hem mor goud mit de feestdoagn. In Januari of Februari hier eem stamppot snieboon eten en doarnoa potje kloaverjassen? Ik overleg nog eem mit Hemmo veur oin doatum.

  1. Melody schreef:

   Binoah wel loiverd…. altied houd, da woist wel ja

 2. ria schreef:

  Belicht en verlicht het nieuwe jaar in ;-)
  Liefs, Ria

  1. Melody schreef:

   Preciessssss

 3. Minoesjka schreef:

  Zo, maar dat is lekker!! Die trap ziet er trouwens schitterend uit zeg, zou zo in een woontijdschrift kunnen :-)
  Geniet er maar lekker, dus ……. rustig aan de trap op, maar vooral af ;-)

  1. Melody schreef:

   echt wel

   hihi ja vind ik zelf ook wel eigenlijk, zo handig een man te hebben met 2 rechterhanden

   doen we hoor… en ja dat zeker

 4. rietepietz schreef:

  Gaaf hoor die trap, die vakantiedagen zijn dus wel héél goed besteed!

  1. Melody schreef:

   Dank je wel.
   Ja zeker weten….. ben er heel blij mee dat alles onderhand weer keurig in de verf, behang etc zit…

 5. Liesbeth schreef:

  whoa, das hip! Had het me zo helemaal niet voorgesteld very nice!

  1. Melody schreef:

   Jaaaaa mooi he?!
   We zijn er blij mee natuurlijk.

 6. cornma schreef:

  Zo hé, dat ziet er goed uit. Handig hoor, een man met twee rechterhanden.

  1. Melody schreef:

   Ja gaaf he…. echt wel ;-)

 7. Frederique schreef:

  Nu even in het Nederlands, hahahaha……..
  Wat is je trap prachtig geworden. Een Melody trap (paars natuurlijk). Wat zul jij nu genieten van je mooie huis deze feestdagen. Geef Joop maar een knuffel, dat heeft hij zeker verdiend. Mooi geworden!

  Liefs Frederique

  1. Melody schreef:

   ;-)

   Dank je wel…. de laatste foto staat op facebook… vanaf boven genomen….
   Dat doe ik zeker, ben zo blij met alle inmiddels afgestreepte klussen… een paar dingetjes nog en de boel is weer klaar….
   als dan straks ook alle kerstzooi weer op zolder ligt ben ik helemaal tevreden want nu staan boven overal dozen van de kerstspullen …

   Dank je wel hoor, zal ik doen, -x-♥

 8. Hanny schreef:

  En heeft zijn knie zich goed gehouden onder al dit geweld?

  1. Melody schreef:

   Ja hoor prima zelfs…. het enige waar hij op moet letten is de regelmaat van rust nemen…

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: