Bij-zon(dere)-dag

Nadat ik gisteren een ronde Nederland had gedaan heb ik gisterenavond niet veel meer gedaan.
Vanochtend al weer vroeg op…. en samen met Liesbeth op tijd de auto in om ons naar het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen te begeven om daar met gasten en patiënten, en natuurlijk veel andere vrijwilligers het kerstfeest te vieren.

kerst-wza-201215a

Voor Liesbeth was het iets nieuws… omdat zij het graag eens wilde meemaken had ik haar dus uitgenodigd. Gelukkig vond ze het de moeite waard, was de zondagmorgen goed besteed.

kerst-wza-201215b

Eenmaal weer thuis de nette kleding uit en een ‘daaglijks’ kloffie aan want tja in een nette jurk en op stiletto’s ga je natuurlijk niet de natuur in, of wel dan? En na wat koffie reed ik met Liesbeth en Daphne naar De Beeldentuin te Gees, alwaar ons een dubbele verrassing wachtte. We hoefden geen entreekaartje te kopen, konden zo doorlopen. Vandaag was de laatste dag dat ze open waren voor de wintersluiting en daarom was de entree gratis, hoe leuk is dat? De andere verrassing was dat er buiten geen beelden meer te bekijken waren, die waren al opgeruimd. Best jammer maar begrijpelijk. Na de koffie met verse krentenwegge wandelden we door de tuinen een aantal beelden vonden we toch nog. De expositieruimte onder dak bevatte wel veel kunstwerken van diverse soorten, zeer de moeite waard!

Daarna via een omweg terug naar Assen, Liesbeth genoot van al het moois dat ze onderweg zag en Daphne maakte vanaf de achterbank veel foto’s want de zon en de hemel waren prachtig. Op zeker moment zag ik iets staan dat mij gelijk aan Marion deed denken. En dus de auto aan de kant van de weg, uitstappen en vastleggen natuurlijk.

marion

Voordat ik op het kruispunt linksaf moest gaan besloot ik rechtsaf te gaan. Even langs de oliebollemkraam die bij Tuinland staat. Even later met een zak vol bollen op weg naar huis. Daarna de foto’s op Picasa gezet… zie HIER en dit logje gemaakt. De rest hangt om me heen op de bank en er wordt gezellig geklept. Ik luister wel maar praat niet echt mee, ben toch wel een ietsiepietsieieniemienie te moe, ik ben écht geen 20 meer, he Kakeltje glimlach

Nou ja…. het weekend was 1 groot feest en dat maakt het natuurlijk allemaal meer dan goed. Beter fysiek niet vooruit te branden en mentaal in de lift dan een lijf dat prima functioneert dat onder een hoofd hangt dat alleen maar zwart onweer ervaart. Heb nog wat andere dingen gedaan ook maar ik heb nog geen gelegenheid gehad om de zwijmelaars te bezoeken, dat ga ik heus nog doen hoor!

Fijne avond iedereen.

 

 

16 thoughts on “Bij-zon(dere)-dag”

 1. Grunningswichtje schreef:

  Kortom, een heerlijke dag, super!

  1. Melody schreef:

   Klopt as n zweernde vinger ;-)
   doin loiverd

 2. Edward McDunn schreef:

  Mooi dat het zo’n geslaagde en fijne dag is geweest Melody.

  1. Melody schreef:

   Dank je wel Edward, lief van je .

 3. Ferrara schreef:

  Superdag, daar moet je wel haast vleugels van krijgen. Morgen beetje rusten?? ;0))

  1. Melody schreef:

   Ja inderdaad…en gisteren ook al…. mentaal heb ik inderdaad vleugels nu…
   fysiek niet, maar dat hoop ik de komende nacht te herstellen
   nee integendeel…. om 8 uur het huis uit en er rond 3 pas weer in… vrijwilligerswerk, zo leuk maar niet vrijblijvend ;-)

 4. rietepietz schreef:

  Ik leid maar een duf saai leventje vergeleken bij jou;-) attelenooien wat een energie!

  1. Melody schreef:

   Haha wat een leuke uitspraak op het einde….
   Dit kost dan inderdaad wel energie maar levert mentaal energie op, en daar heb ik nou net veel behoefte aan ;-)
   Ach…. op sommige vlakken zou ik graag met je ruilen hoor, al wil ik daarmee uiteraard niet zeggen dat ik ontevreden ben ofzo, integendeel.

 5. Kakel schreef:

  Een weekend uit duizenden. En niet alleen voor jou ;-)
  Ik klikte op je picasso ;-) maar kreeg een error. Hè gats!
  Fijn dat Liesbeth de kerkdienst mooi vond!
  Dikke knuffel ♥

  1. Melody schreef:

   Ja zeker weten… zo heerlijk…..
   oeps…sorry, ik zal t gelijk bekijken en proberen te herstellen..
   (is hersteld, ik was vergeten het ‘delen’ te activeren, sorry)

   ja inderdaad ;-)

   -x-♥

 6. ria schreef:

  Fijn dat je een mooie dag hebt gehad Weer een dag met een gouden randje;-)
  Liefs, Ria

  1. Melody schreef:

   Zeker weten, dank je wel, lief van je.

   Liefs terug

 7. Hanny schreef:

  Jammer dat de buitenbeelden in Gees al weggehaald waren. Maar de ‘blikvanger’ mag er ook zijn. Kunstig gemaakt. Ik ben altijd wat jaloers op mensen die dit soort dingen kunnen bedenken en uitvoeren.

  1. Melody schreef:

   Ja best wel… maar gelukkig is het terrein evengoed ook in dit jaargetijde de moeite van het bekijken en rondwandelen waard…

   Ja nou daar zeg je wat. Elk blikje was schoon… en gestanst met figuurtjes / gaatjes… en aan elk blik hingen weer uitgesneden kerstfiguurtjes… elk zuchtje wind veroorzaakte geluidjes….
   Dat heb ik ook hoor ;-) je moet er maar op komen…

 8. Minoesjka schreef:

  Nou van zo’n dag zou ik ook hernieuwde energie krijgen ……. jij hebt genoten, fijn!

  1. Melody schreef:

   ;-) Jawel he?! Zul jij vast ook zo ervaren als je bijv. een concert hebt gespeeld en ziet (voelt) hoe blij dat mensen heeft gemaakt.
   Dank je wel xxx

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: