Artis

Zo af en toe heb je een dagje, ‘even weg van alles’ echt zó nodig. Daphne en ik waren al weer enige tijd aan zo’n daggie toe en we hadden ervoor gekozen naar Artis te gaan, zij was daar nog nooit geweest. We zouden vorige week al maar het weer zoals dat toen voorspeld was maakte dat we besloten het een week op te schuiven. Dit bleek achteraf een strak plan want eind vorige week kreeg ik een aantal vrijkaarten kado, nooit verkeerd of wel dan? En zo stapten we vanochtend rond 8-en de auto in. De weersvoorspellingen beloofden in ieder geval droog weer en ook zou ‘Loie Evert’ (de zon dus) zich regelmatig vertonen, zo beloofde Piet Paulusma gisterenavond. Onderweg kwam de zon er al bij en die is met tussenpozen ook veel bij ons geweest. Het zou wel frisjes worden maar daar kun je je tegen kleden, kortom, we gingen.
Klokslag 10 uur reden we het parkeerterrein op en even later liepen we de ingang van de dierentuin door. We begonnen uiteraard met koffie en thee en daarna gingen we op pad. Het was een heerlijke dag en we genoten volop van al het moois dat er te zien was, ondanks dat ook veel dieren toch nog wel onderdak zaten, waarschijnlijk vanwege de kou. Ook constateerde ik tot mijn plezier dat men nog steeds bezig is het park te verbouwen en vooral verbeteren qua leefruimte voor de dieren. Het park ziet er toch al stukken beter uit dan voorgaande jaren. Fijn te zien dat er kennelijk toch de nodige middelen zijn gekomen! Bij de ingang deden we met liefde nog een extra duit in het zakje voor het spaarpotje dat men momenteel open heeft staan om het olifantenverblijf te vergroten.
Rond half vijf stapten we weer de auto in en om even na zeven stapten we het huis binnen. Samen et zo’n 1000 foto’s thuis gekomen, kropen we met de laptop op de bank om de foto’s te bekijken. Met elkaar erover praten ook natuurlijk want dat we nog lang niet professioneel genoemd kunnen worden is wel een feit. Is niet erg, nog alle tijd om bij te leren en daar voegen we in april samen weer een stuk bij als we een cursusdag hebben.
Na het wissen van enkele foto’s bleven er aan mijn kant 415 over…. Daphne gaat haar serie nog even opschonen en zal later een link naar haar map op Picasa bekend maken. Ze zijn niet echt geweldig vind ik zelf maar ja soms zit het mee en soms niet. Een volgende keer dan maar beter of niet dan? Wellicht maandag als ik met Rineke dierenpark Emmen weer onveilig ga maken ;-)

10 thoughts on “Artis”

 1. Mirjam Kakelbont schreef:

  Ik heb weer zitten genieten van je foto’s. Soms zou ik toch zweren dat ik er een bekend mensengezicht in zie…
  Leuke foto;s van je logees heb je gemaakt!

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Dank je wel lieverd! \Eh ja laat ik dat nou ook hebben maar ehhh die namen noemen we maar niet op weblog he?

   dank je wel. xxx

 2. rietepietz schreef:

  De Amsterdamse Artis heeft zéker niet mijn voorkeur als ik een dagje dierentuin wil doen. De laatste keer dat ik er was regende het óók nog eens de hele dag pijpenstelen;-)
  maar voor fotografen is het natuurlijk altijd een uitdaging!

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Nee de mijne ook niet, deze dierentuin staat niet in mijn top-5 ;-)
   Maarrr daphne kende het nog niet en dat maakt het dan wel weer een stuk leuker en uitdagender om er toch heen te gaan, zeker als je vrijkaartjes hebt.

 3. minoesjka2 schreef:

  Ik ben inderdaad ook al heel lang niet meer in Artis geweest, maar als ik het zo zie zit die tuin echt helemaal ingebouwd.
  Mooie foto’s heb je trouwens weer gemaakt.

 4. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

  Ja dat klopt, aan alle kanten zie je bewoning van de Amsterdammers….zowel stenen huizen als appartementen als woonarken… \

  dank je wel.

 5. cornma schreef:

  Artis vind ik toch echt wel leuk hoor, al ligt het midden in de stad.
  Misschien komen we elkaar maandag wel tegen, want ook wij hebben die plannen voor maandag.:-)

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Artis is leuk genoeg voor 1x per zoveel jaar….voor mij dan…..
   smaken verschillen en dat mag gelukkig.

   Er zijn andere dierentuinen waar ik veel vaker (en ook veel liever) kom…

   en ja maandag, nou wie weet komen we elkaar tegen, zou leuk zijn samen bakkie te doen! (ons plan is eten bij Markant, dat herinner je je vast nog wel, toch?)

 6. Truus schreef:

  Artis is een stuk mooier en diervriendelijker geworden dan in mijn jeugdjaren.
  Mijn bijdrage voor Knap-Lelijk heb ik in Artis genomen.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja zeker weten, ze zijn goed bezig daar, ik heb veel verbeteringen gezien sinds mijn laatste bezoek daar vorig jaar….

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: