Aquazoo Leeuwarden

Na eerder verontrustende berichten over een dreigend faillissement van Aqua-Zoo Leeuwarden kwamen gelukkig de berichten van een doorstart. In de media had ik de laatste tijd berichten voorbij zien komen van allerlei verbeteringen aan het park op zich maar ook met betrekking tot uitbreiding van de aanwezige diersoorten. Prachtig nieuws want dat zo’n park verloren zou gaan is natuurlijk een doodzonde. Vanochtend reed ik naar Anita en ruim een uur later parkeerde ik de auto voor de ingang. We zagen gelijk al de gevolgen van die doorstart, de entree was vernieuwd.

Uiteraard begonnen we met koffie en wat lekkers, heerlijk in de schaduw onder een parasol want de zon was al behoorlijk heet. En daarna gingen we aan de wandel. Het park ligt er echt schitterend bij, een enorme oppervlakte aan mooi natuurgebied met veel natuurlijke waterpartijen waarin waterdieren zich helemaal kunnen uitleven. Ook de verblijven zijn mooi aangelegd, lijken bijna door Moeder Natuur zelf gevormd. Ieder diersoort heeft veel ruimte, heerlijk om dat te kunnen constateren.

Nadat we ‘klaar’ waren met het buitengedeelte kropen we met wat te drinken weer op het terras, wederom onder een parasol want het was nog heter dan eerder in de ochtend. Daarna het binnengedeelte bekeken, ook hier volop zichtbaar dat men er mee bezig was. Het deed ons goed te zien dat er zo hard gewerkt wordt om het park nog mooier en bezoekwaardiger te maken dan dat het al was. Halverwege de middag stapten we weer in de auto en reden we een toeristische route terug, we houden beiden niet van snelweg-rijden namelijk. Thuis werden we door manlief verwelkomd met koffie en weer even later stapten we nogmaals de auto zodat ik Anita kon thuisbrengen.

Een heerlijke dag, oa lekker buiten genoten van het prachtige weer en we hebben onze ogen goed de kost gegeven. Wat een prachtig park is het toch! Eenmaal weer thuis kon ik vele mooie foto’s, of beter gezegd, waarover ik zelf tevreden ben, op mijn Picasa zetten zodat jullie ze ook kunnen bekijken indien jullie dat willen. Dat kan HIER

12 gedachten over “Aquazoo Leeuwarden

  • Dank je wel lieverd.

   Ja nou, ik heb ff met de handen gevoeld, heerlijk koel….de verleiding was groot ondanks dat ik een hekel heb aan een nat lijf ;-)

   -x-♥

 1. Is dat het park waar alleen bij de ingang toiletten zijn? Daar zijn we één keer geweest, maar kwamen niet ver, omdat we regelmatig terug moesten om van dat toilet gebruik te maken.

  • Ja klopt….. nog wel…. ze zijn erg druk bezig met verbetering, verfraaiing en aanvulling op divers niveau.

 2. Mooie foto’s zitten er weer tussen. Wat zeg ik: tussen? Als een foto die ik neem er eentje is met de minste kwaliteit van jou, is het voor mij een toppertje :-)

  • *bloos* dank je wel hoor!
   En ja deze keer ben ik zelf ook erg tevreden over het merendeel van de foto’s.

   -x-♥

   PS… jij bent een topper, dat is op de gevoelige plaat onmogelijk vast te leggen, al zou ik graag een poging ondernemen.

 3. Mooie foto’s weer Melody!! En ja, wat goed dat dit park toch een doorstart kan maken, en dan met name goed voor alle dieren die daar al wonen, die gaan alleen maar meer baat er bij krijgen zo te horen.

  • Dank je wel meis.
   Ja daar ben ik heel erg blij mee!

   Haha ja wij waren er zaterdag en maandag werd een alpaca-baby geboren.

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.