Amersfoort

amersfoort1amersfoort2

Vanochtend werd ik ruim voor de wekker aan wakker, me verheugend op weer een dagje dierentuin in goed gezelschap maakte dat ik die wekker dus niet nodig had om te voorkomen dat ik me zou verslapen. Even na negenen stapte ik de auto in en na haar van enig voedsel voorzien te hebben vertrok ik op weg naar Amersfoort met als eerste stopplaats het station aldaar. In tegenstelling tot de terugreis verliep de heenreis voorspoedig en was ik eerder dan mijn gezelschap op plek van bestemming, wel zo prettig dat niemand op mij hoeft te wachten toch? Na enkele minuten kwam Vonnie-B aanlopen. Ze stapte in en een ruime kilometer verderop stapten we weer uit nadat we de auto in de schaduw geparkeerd hadden. Op naar de koffie, met gebak natuurlijk. Dat viel er heerlijk in en daarna gingen we op pad. Het was prachtig weer en het was er niet druk ondanks de aanwezigheid van enkele schoolklassen die op schoolreisje waren. Geruime tijd later lieten we ons de lunch heerlijk smaken en gingen we verder, toen maar op zoek naar Saar en Sunanda, moeder en dochter neushoorn, die we samen hadden gevolgd via de webcam toen Saar van Sunanda moest bevallen. We zagen Saar wel maar Sunanda niet, ‘ach, ligt misschien achter moeder verstopt ofzo…’ dachten wij. Dus niet, we troffen enkele verzorgsters en die vertelden ons dat Sunanda al enige tijd in een dierentuin in Londen woont…..zucht, grinnik, dat stukje info hadden we dus overduidelijk niet meegekregen in het nieuws. Dat dat niet het enige was bleek enige tijd later toen we naarstig op zoek gingen naar de ijsberen en maar niet konden vinden dus wederom een verzorgster aanklampten… die met een glimlach, en even later een beetje medelijden met onze beteuterde snoetjes, ons vertelde dat Dierenpark Amersfoort die dus niet heeft. Nou ik was… op zijn zachtst gezegd… flabbergasted! Hoe kon ik dat nou niet weten? Nu, enkele uren later snap ik dat nog steeds niet, alhoewel ik wel moet toegeven dat het een toch wel vreemde dag was omdat ik zelfs de route in het park niet meer wist, mijn geheugen liet me duidelijk in de steek vandaag. En dat was niet het enige, ook mijn fotografiekunsten waren vandaag ver beneden peil. Dat had ik in het park al bemerkt, ik kreeg de instellingen maar niet naar tevredenheid ingesteld, écht zo raar! Maar goed…verder was het TOP-dag. We hebben ons prima vermaakt in het zonnetje met veel moois om ons heen, zoals de ettelijke baby’s van vele dierensoorten bijvoorbeeld. Ook onze magen hadden niets te klagen die werden op gezette tijdstippen van diverse lekkernijen, zowel vast als vloeibaar, voorzien. Van de foto’s die ik maakte zijn er niet veel overgebleven, en ja Von, die ene is ook gewist dus je kan gerust alles bekijken *grijns*. Ze zijn niet half zo mooi als anders dus ik waarschuw maar vast, mocht je ze toch willen bekijken klik dan HIER.

12 thoughts on “Amersfoort”

 1. minoesjka2 schreef:

  Ach, jij bezoekt ook zoveel dierentuinen, ik vind het niet gek dat je het af en toe door elkaar gaat halen :-) Belangrijker dat je schrijft dat jullie een top dag gehad hebben. Waarschijnlijk gewoon te veel lopen kletsen en nu dus weer lekker bij gepraat ………. ook belangrijk hoor!!

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Daar heb jij helemaal gelijk in ;-))

 2. vnnb schreef:

  Het was een TOP dag met ontzettend mooi weer :-D
  Gelukkig is de foto gewist ghehehe ;-)

  Gelukkig was ik op tijd thuis om de wedstrijd te zien :-D

  Fijne avond
  Liefssssssssssssss -X-

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Absoluut ;-) Heb genoten hoor, maar dat wist je al wel ;-)

   ja net op tijd he? Hopelijk heb je daar ook van genoten, al twijfel ik daar niet aan eigenlijk ;-)

   Nu uitrusten hoor!!

   joetoe -x-♥

 3. Frederique schreef:

  Ahhh… bekend terrein. Ik weet de weg blindelings te vinden, Husband heeft nog steeds een Tomtom nodig in diererentuin;-). Verdwaalt nog steeds.
  Gezellig park hè? En lekker gebak! Fijn dat het zo geslaagd was.

  Liefs Frederique

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ik normaliter dus ook …maar vandaag was ik ‘letterlijk’ de weg kwijt in het park… dat gebeurt me nooit…maar ja voor alles is een 1e keer he?

   Ja hoor, met het park is niets mis en met het gebak ook niet….

   dank je wel lieffie, knuffel terug.

 4. Hanny schreef:

  Ondanks dat je niet tevreden was, heb je toch mooie foto’s kunnen maken.
  Zou leeftijd een rol kunnen gaan spelen bij het niet meer de weg kunnen vinden? ;-)

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   dank je wel Hanny, lief van je.
   Je zal wel snappen (denk ik zomaar) wat ik bedoel met ‘kritisch kijken naar eigen foto’s’…

   Eh nou dat mag ik toch niet hopen, ben nog maar 51 …. denk eerder dat mijn hoofd te vol zit….

 5. Trees schreef:

  Daar kun je dus mooi op terugkijken en die dag pakt niemand je meer af! Leuk!

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Dat is mooi aan zulke dagen, en gelukkig kan ik wat dat betreft nog steeds wel goed op mijn geheugen vertrouwen ;-)

 6. Rietepietz schreef:

  Nou ja, we hebben allemaal wel eens onze dag niet….. of misschien wel alleen maar het gevoel dat we onze dag niet hebben en meestal merkt een ander er niets van;-)

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Het laatste denk ik voornamelijk ;-)

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: