Als je stil bent…..

….mag je met me mee wandelen… zei ik vanochtend tegen Kobus toen ik zelf de jas aan deed en hij hieperdepieper naast me stond te dartelen… ‘geen geouwehoer onderweg hoor…. gewoon piano aan… ben er niet voor in de stemming… heb geen zin in geklier….’

Na weer een nacht weinig tot geen slaap liep ik met een wattenhoofd en een evenzo wattig lijf rond op de automatische piloot. Zó geen zin in wat dan ook maar… nou ja, 1 ding natuurlijk, slapen, slapen en nog eens slapen en voorlopig niet meer wakker worden… dat is het enige dat ik op dit moment eigenlijk wil. Als ik toch maar eens dat stompzinnige knopje in mijn hoofd kon vinden waarmee ik zaken kon uitschakelen…grrrrrrr

Uiterst….zoals wij dat in ons dialect zeggen… “gramnietig in de pokkel” stiefelde ik dus het huis uit, voorgegaan door een, letterlijk en figuurlijk, uitgelaten 4-voeter. Altijd blij dat beest, hoezo hondenleven? Zo heel af en toe kan ik een steek van jaloezie dan ook niet ontkennen. Nooit een dip, altijd vrolijk en blij en des te dippiger ik ben, zo lijkt het, des te doller is het vee om me heen…

Amper het huis uit stond ik met mijn depressieve snufferd vol in de zon. Nadat ik enkele minuten eerder mijn jas dichtgeritst had en me tot aan mijn neus in de kraag verstopt had ritste ik het dus weer open om de zon vol in ontvangst te kunnen nemen.

Een blik naar boven, gevolg door een soort van schietgebedje, probeerde ik de frisse lucht op te snuiven en elke porie van mijn lijf zover mogelijk open te zetten zodat elke zonnestraal naar binnen kon dringen zodat de donkerte weggenomen zou worden.

Daar loop je dan op 8 december nota bene met een temperatuur die aanvoelt alsof de lente op punt van beginnen staat, alles fris en groen, op zompige grond alsof het zojuist geregend heeft.

Onderweg kwamen Kobus en ik wat 2- & 4-voeters tegen, korte babbeltjes en verder maar weer… wel met mijn gsm in aanslag want tja, in welke bui ik ook ben… dat ik toch wel in een heel mooi gebied woon ontgaat me niet.

Al verdween mijn zwarte bui niet, ik realiseerde me wel dat ik dankbaar mag zijn voor oa de plek waar ik woon maar ook dat ik in staat ben met de hond zo te kunnen wandelen en genieten van alles dat elke zintuig oppakt.
Ruim 3 kwartier later hobbelden we samen het huis weer in en namen we gezamenlijk een vochtige hap, hij uit de bak en ik uit de kraan…

10 thoughts on “Als je stil bent…..”

 1. rietepietz schreef:

  Ik ben het roerend met je eens , je woon écht in een prachtig gebied, hoe erg moet het niet zijn om, als je tóch al niet goed in je vel zit, te moeten moeten leven in een deprimerende omgeving!

  1. Melody schreef:

   ;-)
   Hoe raadt je precies mijn gedachte vanmorgen….

 2. Ferrara schreef:

  Ik heb achter mijn laptop genoten van de wandeling. Wat een prachtig gebied.
  ‘Gramnietig in de pokkel’ dat heb ik lang niet gehoord. Niet fijn.

  1. Melody schreef:

   Dat vind ik fijn te lezen Ferrara !
   Het Asser bos is inderdaad prachtig, en dit is maar een heel klein stukje ervan…

   Neuh… maar ehhh ben jij een Groningse ?

   1. Ferrara schreef:

    Nee, ik ben geen Groningse, maar ik heb jaren in de stad Groningen gewoond en gewerkt. Toen heetten de ziekhuizen nog AZG en RKZ.
    Er is een stukje van mijn hart daar gebleven. Maakte er vrienden voor het leven en raakte vertrouwd met het taaltje. Ik heb Sallands/Twentse roots, dialect is mij absoluut niet vreemd. Als ik in het Oosten des lands ben gaat de taalknop met het grootste gemak om. Zaterdag maakte Dwarsbongel mij helemaal blij met de link naar Mans Tierelier, dat was nog eens een brok jeugdsentiment.

    1. Melody schreef:

     In die tijd werkte ik ook in de stad, op de vismarkt…..
     Dat is mooi !!!
     Gelukkig heb ik dat ‘probleem’ ook nooit… taalgevoelig als ik ben…
     Daar kan ik me wel veel bij voorstellen…echt genieten. Van harte gegund!

 3. Liesbeth schreef:

  *knuf* schat x

  1. Melody schreef:

   Dank je wel lieverd!

 4. Trees schreef:

  Wat een mooie foto’s en van die zon word je vanzelf wel wat vrolijker hè… X

  1. Melody schreef:

   Dank je wel, ja dat wel gelukkig. xx

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: