Achter de foto – 5


Foto-Uitdaging

Gestart: 17 – 8 – 2017

4

Bijdrages van:   Joanne & Jou?

Deze foto werd genomen op 2 oktober 2015 in Theater De Speeldoos in Baarn. Eén van de voorstellingen in het jubileumseizoen van Jeans (Jeans 25)  waarin Edwin meedraaide als 1 van de vele oud-castleden die hun rondje deden, herinneringen ophalend aan hun Jeans-tijd.  Edwin was mijn maatje vanaf dag 1 dat ik bij Jeans binnenstapte. Hij deed uiteindelijk 7 seizoenen Jeans, 6 was zijn 1e en 12 was zijn laatste, de jubileumtoer niet mee geteld. Hij was ook degene die mij de naam Melody gaf. Begon ik in 2003 te bloggen, heb ik dus geen seconde na hoeven denken over welke naam ik zou gaan gebruiken.

Deze foto werd gemaakt nadat we enkele seconden eerder slap hadden gelegen van de lach omwille van het bakje cappuccino dat ik van een ober had gekregen. Die ober was in opleiding voor Barista en daar leren ze dus ook hoe ze met melkschuim mooie figuurtjes op de koffie kunnen leggen. Dat het figuurtje op mijn koffie niet zo uitviel als dat die ober graag had gewild zorgde voor veel hilariteit in de foyer. Een foto die mij ontzettend dierbaar is, mij waanzinnig veel vertelt maar bovenal talrijke prachtige, hilarische, ontroerende herinneringen oproept.

Edwin, die mij de naam Melody gaf… Edwin die mij in maart 1999 na de voorstelling bij zich riep en vertelde K. te hebben. Edwin die koste wat het koste de jubileumtour mee wilde draaien en zijn oncoloog ook de opdracht gaf dat mogelijk te maken. Edwin die als vanouds op het podium uit zijn dak ging, op en top genietend terwijl niemand kon zien, maar ik wist dat hij onder zijn kleding van top tot teen in het verband was ingepakt om te voorkomen dat de bloedingen de podiumvloer anders zouden kleuren. Edwin, die nog geen jaar later overleed op 21 september, vandaag over een week, een jaar geleden, op 54 jarige leeftijd, wiens afscheidplechtigheid mij kippenvel bezorgde, van diverse emoties tegelijk, onvergetelijk! Edwin, die ik nog steeds mis!!!

16 thoughts on “Achter de foto – 5”

 1. fietszwerver schreef:

  mogge Melod
  ik klikte niet op like , niet passend bij een zo’n vroege dood
  ik vind het een goed blog zo dat je deze man eert
  met deze foto vol goede herinnering

  geniet de dag

  1. Melody schreef:

   Goedemorgen Karel.

   Als je het wel had gedaan had ik ook niet ‘fout’ gevonden hoor, het gaat ook om het verhaal immers.

   Dank je wel. Ja Edwin was een heel bijzonder, uniek persoon die je onmogelijk ‘niet aardig’ kon vinden.

   Daar ben ik mee bezig… net thuis na 3 uur hard werken, nu weer lekker rustig aan tot plm 19.00 uur.

   JIj ook!

   1. fietszwerver schreef:

    geniet de rust

    1. Melody schreef:

     Ja dat doe ik… de vele extra fysieke inspanning van de laatste weken gaat me qua energie niet in de koude kleren zitten ;- )

     1. fietszwerver schreef:

      wens ik je veel rust in warme kleren
      fijne avond groet

      1. Melody schreef:

       :-) Dank je wel….

       nu nog snel ff hier checken en dan snel plat… morgenochtend rammelt de wekker weer vroeg…

       trusssssss

       1. fietszwerver schreef:

        sssssssssttttttttttttttttt

        1. Melody schreef:

         ;-) ;-) ;-)

 2. Marja schreef:

  Prachtige herinneringen, maar wat een triest einde.

  1. Melody schreef:

   Absoluut!!!
   Ik zal hem nooit vergeten!
   Zijn einde was inderdaad erg triest maar ook een verlossing, dubbel hè die emoties die daarmee gepaard gaan.

 3. Michel schreef:

  Ontroerend verhaal. Veel te jong. De herinneringen blijven gelukkig.

  1. Melody schreef:

   Dank je wel. Ik kan onmogelijk anders dan ontroerd over hem schrijven want elke herinnering roept die ontroering op. Hij heeft me vaak zo in tranen gebracht met zijn optredens maar ook door hoe ontzettend lief hij was. Ja inderdaad, gelukkig wel !!

 4. Rietepietz schreef:

  Maar hij leeft voort in jouw herinneringen !
  Een heel mooie foto is het, wat stond dat korte haar je fantastisch!

  1. Melody schreef:

   Absoluut!!! Totaal moeiteloos ook!

   Dank je wel. Ja dat hoor ik wel vaker… de meningen zijn verdeeld hierover ;-)
   Ik vind zelf het langere haar mooier… te meer omdat ik daar veel meer mee kan doen…

 5. Joanne schreef:

  Mooi verhaal bij een mooie foto. Wel een triest einde en zo jong. Maar voor altijd in je hart en gedachten.
  Kijk ook even bij mij. Ik kon mijn bijdrage niet plaatsen.

  http://fredriguswereld.blogspot.nl/2017/09/achter-de-foto.html

  Liefs Joanne

  1. Melody schreef:

   Dank je wel.

   Ja zeker weten.

   Ik kom er aan hoor, ik zal eerst even je link toevoegen.

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: