Achter-de-foto-48

Schrijf-UitdagingFoto-UitdagingAchter de Foto Foto-&-Schrijf-Uitdaging ~
48 ~ Gestart: 17-8-2017 ~  10 juli 2018

Bijdrages van:

(Foto met dank aan Karel, 30 juni 2018 Avifauna)

 

Deze foto is nog niet zo oud, nog geen 14 dagen zelfs glimlach.
De geplande Weblog-Meeting in Avifauna zei ik niet af ondanks dat slechts 1 andere blogger erbij was. Het was een heerlijke dag en we hebben we ons prima vermaakt met zijn 5-en, zoals ik HIER beschreef en waarvan ik dus deze foto kreeg die Karel maakte zonder dat ik dat heb opgemerkt overigens.

Alhoewel ik niet iemand ben die iets, wat dan ook, met de Franse slag doet, ben ik tegelijkertijd wel iemand die weigert iets moeilijk te doen als het makkelijk kan. Een voorbeeld daarvan zie je op de foto. We kwamen op zeker moment bij een soort van stroompje dat ons van het ene verblijf naar een andere zou leiden. Een echte brug was er niet en eigenlijk hadden we moeten omkeren om om te lopen. Er lag echter een stuk boomstam en daar kon ik wel overheen dacht ik. Gezien mijn instabiliteit en ik geen knuffelpartij met de grond voor ogen had en evenmin een nat pak wilde ondanks dat het een warme dag was en ik mijn zoon achter me wist, greep ik me aan hem vast en hielp hij me oversteken.

Mijn zoon… een kopie van zijn vader. Kan uren kletsen maar vertelt je niks. Kan krom uit de hoek komen waarbij je dan je wenkbrauwen gaat fronsen. Is een einzelganger in de ware zin des woords, heeft dus ook niets noch niemand nodig. De enige personen met wie hij een band heeft zijn Daphne en wij. Je moet verrekte veel moeite doen wil je hem tegen je krijgen maar als je dat eenmaal voor elkaar hebt dan is dat ook definitief, dan gaat er een deur dicht die nooit meer open kan.
In zekere zin is hij ook wel een kopie van mij want de depressieve inslag en veel moeite met het vertrouwen van andere mensen zijn ook eigenschappen van hem. Feestdagen, verjaardagen etc vergeet hij, als het hem niet verteld wordt ontgaan die hem altijd compleet dus op vader-moeder-verjaar-dagen etc hoeven we ook niet op een cadeautje te rekenen, gelukkig zijn wij ook niet zo dus storen we ons daar niet aan maar dat even terzijde. Tegelijkertijd is hij wel zo dat hij zijn laatste broodkorst weg zou geven aan de 1e de beste die aangeeft honger te hebben. In de tijd dat wij het financieel echt verre van breed hadden begaven binnen een paar dagen mijn wasmachine en vaatwasser het, zo snel als het kon was ik voorzien van nieuwe apparatuur want hij weet als geen ander hoe zo’n schurfthekel ik heb aan afwassen en met mijn rugproblemen alle was van 4 personen op de hand wassen is natuurlijk ook geen optie.

Eergistermiddag schoot mijn rug in het slot. Om 14.30 in de middag om precies te zijn. Manlief had middagdienst dus zou pas om 22.45 thuis zijn. Daphne was aan het werk en zou rond 20.00 uur thuis zijn. Zoon is normaliter om 16.30 thuis dus ik keek halsreikend uit naar zijn thuiskomst omdat hij mij kan strekken. Kreeg ik een appje: “ik werk over tot 20.00 uur”. zuchttttttt Toen het eenmaal 20.30 was en hij het huis inkwam zag hij gelijk hoe laat het was en strekte me, wat me weliswaar niet echt los maakte maar wel de pijn deed afnemen.

Ik kan nog heel veel meer vertellen maar daar gaat het niet echt om… het verhaal achter deze foto is ook zonder uitleg wel duidelijk dacht ik zo… Mijn zoon, een Godsgeschenk want dat hij de zwangerschap overleefde is volledig een wonder geweest, moeilijk als hij kan zijn, is hij wel altijd 1 van mijn mannelijke steunen/toeverlaten en dat is wat deze foto ook toont.
Al wist ik niet dat deze foto gemaakt werd, ik werd er wel heel blij van toen ik zag dat hij gemaakt was.

 

 

10 thoughts on “Achter-de-foto-48”

 1. fietszwerver schreef:

  mogge Melody
  ja ik kon het niet laten :) zo’n mooi moment vast te leggen
  maar dat er zoveel achter deze foto zou zitten , had ik niet geweten
  ja het is een hele rustige jongen , dat had ik al snel in de gaten , en ik vind het tof dat hij er zo is voor zijn moeder tijdens lastige momenten , of dat nu hulp bij het beekje is of helpen de pijn in de rug te verminderen
  een mooie ode aan je zoon dus , en wel verdiend

  hier wat HH aangezegd en verder niks , ik ben lui :)
  geniet de dag

  1. Melody schreef:

   Goedemorgen Karel, dat jij dat niet kon laten… daar ben ik blij mee ;-)

   De bagage die hij mee moet dragen heeft in die zin iets positiefs dat wij elkaar begrijpen zonder in tekst iets te moeten uitleggen. En ja heus… af en toe kan ik hem wel achter het behang plakken hoor, maar dat zal iedere moeder wel eens over haar kroost zeggen… maar verder heb ik een zoon uit 1000-en.

   Ik heb HH elders gedaan, de mijne blijft vandaag wat het is… jeweetwelwaarom… misschien morgen of anders overmorgen, we zien het wel…straks eerst weer fysio.. genieten, mwah, wat moet dat moet in dit geval dus ik maak er het beste van en daar geniet ik dan wel van.

   Wens jou een heel fijne dag toe.

   1. fietszwerver schreef:

    ja dat zal elke moeder wel zeggen hihi , zo van nu moet je stoppen anders plak ik je achter het behang :)
    of ze het dan ook altijd menen betwijfel ik
    jij nu in de ruststand , ik moet nog beginnen
    mazzel

    1. Melody schreef:

     Nu net thuis van fysio, dus ja nu R U S T ;-)

 2. AnneMarie schreef:

  Leuke kennismaking met je zoon. Hij heeft duidelijk iets van pa en van ma meegekregen. Fijne knul lijkt hij me. De foto straalt het uit dat hier een fijne band is tussen moeder en zoon.

  1. Melody schreef:

   ;-) Ja wel he. Is het ook.

   ja dat zag ik zelf ook zo…daarom vind ik deze foto ook zo mooi

 3. Edward McDunn schreef:

  Een hele fraaie foto met toch een boodschap Melody, aan kinderen kun je dus ook steun hebben.

  1. Melody schreef:

   Dank je wel Edward.
   Is geen definitie helaas maar gelukkig bof ik wel met zijn zoon en schoon ;-)

 4. Matroos Beek schreef:

  Wat fijn dat je deze mooie foto nu hebt. Ik vind hem ook zo mooi, maar voor jou dus van heel bijzondere waarde!

  1. Melody schreef:

   Ja nou en of… ongemerkt gemaakte foto’s zijn de moeite waard ;-)

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: