Achter-de-foto-31

Foto-&-Schrijf-Uitdaging ~ Gestart: 17 – 8 – 2017 / 30 / 8 – 15 maart 2018

Bijdrages van:


 

7 September 2016… een dagje naar Bremerhaven. Vanaf Assen een kleine 2,5 uur rijden.

Ik vind het leuk dierentuinen te bezoeken, vooral die die ik nog niet ken, dus deze stond al een tijdje op mijn lijstje; Zoo am Meer in Bremerhaven.  Toen ik hoorde dat de 4e ijsbeer-dame die Wildlands rijker was geworden daar geboren was wilde ik er nog liever naar toe natuurlijk.

Nela kwam uit de zoo van München, Lale & Noordje kwamen al eerder ook uit Bremerhaven, in het oude park van Emmen nog, in juni 2015.  Nela kwam naar het nieuwe park in februari 2016 en Lilly kwam in mei 2017.

Anita en ik togen dus naar Bremerhaven op een zonnige dag in september. Ik blogde er HIER over.  (foto-album staat HIER) Wat mij nu nog steeds bijstaat zijn de beelden op mijn netvlies en de bijbehorende verbazing over het feit hoe men het voor elkaar heeft gekregen een heel leuk, en dus bezoekwaardig, dierenpark te bouwen op zo weinig 4-kante meters, letterlijk en figuurlijk aan de kust. Men heeft heel slim niet zo zeer in de breedte als wel in de hoogte gewerkt en dat maakt het park toch zeker heel bijzonder.

Onze 4 ijsberendames in Emmen hebben het prima naar hun zin en ik sla ze dan ook maar zelden over. Het verblijf is enorm groot en dusdanig opgezet dat de 4 dames elkaar niet in de weg lopen en niet tegen hoeven te komen als ze dat niet willen. Altijd weer een feestje dat kwartet te bezoeken. Mooi weer? Zet mij maar op een stoeltje bij dat verblijf en haal me dan aan het eind van de dag maar weer op glimlach.

Vage geruchten, nog niet bevestigd gekregen… maar wellicht ook aangevuld met ‘de wens is de vader van de gedachte’… hoop ik in de toekomst te kunnen vertellen dat er een mannelijke witte reus naar Emmen is gehaald om voor nageslacht te zorgen. Het zou toch fantastisch zijn zo’n klein hummeltje door het verblijf te zien dollen…

18 thoughts on “Achter-de-foto-31”

 1. Kakel schreef:

  De enige dierentuin die ik in het buitenland bezocht heb, is Antwerpen. Met de trein en dan door die prachtige hal van het station lopen. Ooit ben ik met school eens naar Artis geweest maar als 010 vonden we dat niet zo geslaagd (-:
  Liefs XOXOXOX

  1. Melody schreef:

   Die is ook niet verkeerd hoor…. ooit als je kunt reis dan ietsje verder, naar Brugelette, wat je daar dan zult zien doet al je weten verbleken ;-)

   Haha dat zij je vergeven hoor… door 0592 in ieder geval

   x♥x♥x♥

   1. fietszwerver schreef:

    lang leve 020 :)

    1. Melody schreef:

     Dát mag ik vast wel met je oneens zijn toch hë

     1. fietszwerver schreef:

      ja hoor :)

      1. Melody schreef:

       gelukkig maar dan ;-)

        1. Melody schreef:

         *zwaaaaiii*

   2. Kakel schreef:

    Brugelette moest ik even opzoeken op Google (-: “Ietsje verder” noem jij dat. Haha!
    Er zijn veel dingen waar ik me zorgen om maak, maar nooit om jouw vriendschap voor mij. Een dikke dankjewel ♥

    1. Melody schreef:

     Ja iets verder ;-) Maar ZOOOOOOO de moeite waard!! Mooiste dierentuin die ik ken.

     Deel 2 van je 1 na laatste zin is super!! Het 1e deel…helaas minder maar daar kan ik, bevrees ik, weinig aan doen.

     knuffel xxx♥♥♥

 2. rietepietz schreef:

  Een kleine oppervlakte en dan tóch voldoende ruimte voor de dieren, als ik aan Artis in Amsterdam denk is dat eigenlijk niet mogelijk.

  1. Melody schreef:

   Ja klinkt raar maar toch is het zo….ze hebben namelijk in de hoogte gewerkt en ruimte benut
   Is niet met artis te vergelijken, geenszins…

 3. fietszwerver schreef:

  mooi dat die foto zoveel mooie herinneringen op haalt
  wie weet komt het er ooit van , en kan je in Emmen jonge IJSbeertjes bezoeken
  fijne avond groet

  1. Melody schreef:

   Daar zijn foto’s voor toch?

   We kunnen niets anders dan dat afwachten…

   eh ja dat is niet gelukt door zeer slecht nieuws maar ja… ook dat hoort er bij (zegt men)

   1. fietszwerver schreef:

    ja ik geniet altijd ook van mooie herinneringen bij oude foto’s
    slecht nieuws , ik hoop dat je ondanks dan straks toch goed slaapt

    1. Melody schreef:

     Ik geloof je gelijk.

     jawel hoor, wel onrustige dromen maar verder oke

      1. Melody schreef:

       **zzwwaaiii**

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: