Aanvallen in Arnhem

aanvallen

Met beiden de behoefte, (fluisterend… hoge nood) om te vluchten in een andere wereld, al is het maar voor een paar uur… stapten Anita en ik vanochtend om half negen de auto in om naar Burgers Zoo in Arnhem te rijden. Hoewel we in eerste instantie naar Dierenpark Amersfoort zouden rijden kozen we toch voor Arnhem omdat daar zowel de entreeprijzen als de parkeerkosten veel lager liggen aangezien we beiden beschikken over een abonnement van het Noorder Dierenpark Emmen. Onderweg vermaakten we ons met een heel interessant deel van Anita haar studie, het deel Psychopatologie, iets dat ons beiden heel erg interesseert. De tijd van de reis vloog dus om. Ook de voorspellingen van het weer kwamen (weer eens) niet uit, het werd veel mooier weer dan ons beloofd was, daarover dus geen klagen ;-)
Tussen de middag genoten van een heerlijke, vers klaargemaakte, lunch waarna we verder op stap gingen, het park is immers groot genoeg? Het was dan wel vaderdag maar volgens Anita en mij was het al snel dochter-dag. Niet dat we nou last hadden van de hoeveelheid bezoekers ofzo maar waar we ook keken, we zagen overal vaders met dochters, grappig was dat ons wel opviel dat veel moeders met lege wandelwagens liepen omdat vaders de dochters of op de armen of op de schouders hadden ;-)
Aan het eind van de middag zakten we vermoeid, mede door de warmte natuurlijk, weer neer op het terras waar we ‘s ochtends waren begonnen met cappuccino en gebak. Bij het doen van die bestelling hadden we al gezien dat men ook wafels met warme kersen / poffertjes met aardbeien op het menu had staan, we beloofden de dame achter de bar dus dat ze ons later die dag terug zou zien. En zo zaten we dus even later watertandend te smullen van overheerlijke zaken. Daarna hebben we de auto weer opgezocht en begaven we ons weer op de grote weg terwijl de studieboeken weer op schoot kwamen en we de volgende pagina’s doornamen. Ruim anderhalf uur later stond ik voor het huis van Niels en Anita en reed ik na een afscheidsgebaar naar mijn eigen huis toe waar Joop me al met de koffie opwachtte. Wat heerlijk toch zulke dagen, daar heb je toch nooit genoeg van?!
Ohja, foto’s….natuurlijk heb ik die gemaakt, én weer op Picasa gezet, kijk maar HIER

20 gedachten over “Aanvallen in Arnhem

  • Absoluut!
   Nou…..Niels was naar Amsterdam om daar de dag met 1 van zijn zoons en diens 2 zoontjes door te brengen
   en Joop kwam uit de nachtdienst dus die was blij dat het stil in huis zou blijven ;-)

 1. Dit soort uitstapjes houdt het leven leuk, haha! Ik wens jullie er nog heel veel toe.
  Leuk, die tapir in het water :D Nooit geweten dat die dieren dol op water zijn. Kun je nagaan hoe weinig je (ik) eigenlijk van dieren weet.
  Liefs Kakel

  • So nou eggies wel….dank je wel hoor!
   Ja gaaf he, ze hadden zo’n lol daar met elkaar. Er is veel te leren in een dierentuin ;-)
   -x-♥

  • Heerlijk inderdaad……. mwah niet zoveel moeite mee na een hele dag op de benen, zeker in Arnhem niet, heuveltje op, heuveltje af. De inhoud van de bordjes hadden we snel genoeg op, de bordjes hebben we keurig teruggebracht, goed van ons he ;-)

 2. Prachtig weer, al die foto’s. Vooral bij de laatste loopt het water me al in de mond :-). En in de Arnhemse dierentuin is het altijd genieten.

  • Dank je wel!
   Haha ja kan ik me goed voorstellen, dat hadden wij ook, al vanaf die ochtend zelfs.
   Klopt, is 1 van de mooiste dierentuinen in Nederland vind ik zelf.

 3. Inderdaad is het een mooie dierentuin. Zag je ook die grote mata boven je hoofd scheren? prachtig.
  Door jou foto’s kwamen vele herinneringen naar boven.Verleden vrijdag mocht een vriendin met haar dochter mee om achter de schermen te kijken (dochter is daar i.v.m.opleiding dierenverzorging) ook zij had zo’n schattige foto’s gemaakt tijdens het voeren van de de jongen.
  Ik zit hier gewoon te genieten, bedankt.
  Lieve groetjes, Ria xxx

  • Nee heb ik niet gezien helaas. Het is daar altijd prachtig, elke keer weer anders. Zo’n rondleiding is ook heel bijzonder hoor, als ik tig jaren jonger zou zijn geweest zou ik ook voor zo’n soort opleiding kiezen.
   Fijn meis, graag gedaan, liefs terug.

 4. Schitterende foto’s!
  Altijd leuk een bezoekje aan de dierentuin.
  Wij zijn pas in Gaya-Park geweest, daar gaat mijn laatste logje over. Op bezoek bij oudste.

  • Dank je wel Petr@!
   Nou zeker weten, ik wil dat wel elke week hoor!
   Die staat nog op mijn lijstje…al lang ook, is een btje ver weg helaas.
   Ik kom wel bij je lezen nog, hoop in ieder geval dat je het leuk hebt gehad.

  • Helemaal waar!
   Ja klopt hoor, we hadden het beiden ‘even’ erg nodig en dan is zo’n lekkernij een extra fijne traktatie.

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.