3-werf ….. nee!!!

Hoe belangrijk is het dat je tóch in staat bent, ook al moet je elk moment héél bewust het ‘genieten-knopje’ aanzetten, de mooie dingen van het leven te zien??

De afgelopen maanden waren om diverse redenen niet echt feestelijk te noemen. GodZijDank had ik meerdere uitjes op mijn agenda, en nog, die mij door de donkerte heen sleepten, en nog moeten gaan heen slepen. Nog meer dan het al was is die agenda nu belangrijk!!

Weet ik al geruime tijd dat 2 mensen uit mijn nabije kring de strijd tegen kanker aan het verliezen zijn… heb ik de afgelopen tijd ‘net’ iets vaker dan mij lief is aan het graf gestaan… kwam daar gisteren een vreselijk bericht bij. Een lieve vriendin, die ik al heel mijn leven ken, mijn buurmeisje die slechts een paar jaar ouder is dan ik, vertelde me gisteren dat zij longkanker heeft en de vooruitzichten slecht zijn. Nadat zij 16,5 jaar geleden haar man aan kanker verloor, toen met 4 kleine kinderen achterbleef, daarna nog heel veel ellende op haar bordje kreeg, nu dus dit afschuwelijk bericht er nog eens bovenop.

Daar sta je dan… stom geslagen, met de mond vol tanden, compleet sprakeloos, want al wat je verwachtte, dit natuurlijk niet.

Geen weldenkend mens gunt zijn medemens een overbeladen rugzak uiteraard maar waarom nou zij? En ja ik weet met mijn ratio heus wel te verklaren dat ik dit niet hoef te begrijpen, niet moet willen begrijpen, en dus ook niet mezelf moet tergen met de waarom-vragen, al hoe menselijk dat ook is. Deze onrechtvaardigheid kan ik echter niet zo maar los laten, het leven is soms gewoonweg te verrot voor woorden!!

20 thoughts on “3-werf ….. nee!!!”

 1. Liesbeth schreef:

  Pffff *knuffel* x

  1. Melody schreef:

   Dank je wel lieverd { knuffel } terug

 2. Edward McDunn schreef:

  Dat is inderdaad heftig Melody, soms kan het leven zo onbegrijpelijk zijn. Sterkte hiermee hoor.

  1. Melody schreef:

   …… zucht…… ja behoorlijk !

   Dank je wel Edward.

 3. Vonnieb schreef:

  Sterkte meis
  Liefssssss -X-

  1. Melody schreef:

   Dank je wel skattie liefsss terug -x-♥

 4. Marja schreef:

  Vreselijk. Sterkte.

  1. Melody schreef:

   Jah! Dank je wel!!

 5. Frederique schreef:

  Wat een vreselijk bericht. Daar schrik je van.
  Middelste schoondochter vertelde vanavond dat een collega van haar naar de dokter ging met hoestklachten.
  Uitslag: longkanker, fase 4. Niets meer aan te doen, 36 jaar jong.
  Wij waren allemaal stil, nog steeds eigenlijk. Ik vind het zo erg.

  Ik wens je alle sterkte, heel veel liefs en een dikke knufff.

  Liefs Frederique

  1. Melody schreef:

   Inderdaad vreselijk….

   Dank je wel lieverd, jullie ook, dikke knuffel terug -x-♥

 6. Plato schreef:

  Ja, zo is het wel. Als je denkt dat je al zoveel hebt losgelaten eist het leven dat je nog veel meer loslaat. Je zou bijna besluiten dan maar nooit meer iets vast te pakken en er alleen maar naar te kijken om jezelf de pijn te besparen.
  Sterkte met al die schier ondraaglijke dingen.

  1. Melody schreef:

   klopt…. maar ik besef ook dat ik …als ik daarvoor zou kiezen…. de ander, en dus ook mezelf, tekort zou doen…. en dat mag niet!

   Dank je wel.

 7. cornma schreef:

  Het leven zit vreemd in elkaar en lijkt vaak oneerlijk, want waarom lijkt de ene mens zonder enig probleem door het leven te fladderen en krijgt de ander klap na klap? Het valt gewoon niet uit te leggen.
  Ik wens jou en je vriendin heel veel sterkte.

  1. Melody schreef:

   Precies meis…..

   Dank je wel, ik zal het doorgeven, zal ze fijn vinden!

 8. rietepietz schreef:

  ja helaas, het waarom is eigenlijk nooit duidelijk, en zij we uit moeten gaan van het feit”dat de beste het eest gaan” maar dat maakt het misschien wel nóg ondraaglijker, sterkte!

  1. Melody schreef:

   Er zijn ‘gewoon’ geen woorden voor deze ‘ongewone’ gemeenheid…

   Dank je wel.

 9. Truus schreef:

  Triest… Heel veel sterkte gewenst voor jou en allen die het nodig hebben.
  *knuffel*

  1. Melody schreef:

   Inderdaad geen woorden voor….

   Dank je wel, {knuffel} terug xxx

 10. Minoesjka schreef:

  Ja, meis, dit zijn van die oneerlijke dingen in het leven, en niemand kan ze tegen houden, ze ontlopen ………… :-(
  En door doodzieke mensen niet te ontlopen (zoals sommige wel doen) en ze juist misschien wat meer aandacht en warmte te schenken, raakt het ook meer, doet het meer pijn en is het verlies extra hard.
  Sterkte, maar ik weet zeker dat ook deze dame weer heel blij zal zijn (qua aandacht van jou) dat je jou mag kennen.

  1. Melody schreef:

   Ontlopen doe ik nooit iets…zeker mensen in nood niet, dus al helemaal niet als het mijn vrienden betreft…

   Ja gelukkig kennen we elkaar lang genoeg (ruim 50 jaar inmiddels) om te weten wat we aan elkaar hebben..

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: