3 vliegen in 1 klap

Mijn schoonmeisje is de komende week jarig… in tegenstelling tot haar schoonmoeder heeft zij nooit een verlanglijstje… dus tja wat geef je dan als verjaardagscadeau? We overlegden en ik stelde voor een dierentuin te pakken op mijn kosten en dan met name eentje die op ons lijstje stond die we nog niet kenden…
Google vertelde ons dat het een klein dierenpark is met zo’n 70 diersoorten, oftewel, zo concludeerden wij, daar ben je in een paar uur wel doorheen. Google, wederom, vertelde ons dat een ander, ook niet zo groot, dierenpark een kwartier verderop lag… en dus, als we vroeg zouden vertrekken, zouden we beiden kunnen doen op 1 dag, ook iets ‘nieuws’ voor ons.
Zo gezegd, zo besloten, zo gedaan. Vanochtend in alle vroegte, toen ik terug kwam van mijn ander ‘thuis’, stapte Daphne in mijn auto achter het wiel en tufte met mij naast zich naar het noord-westen.
Om even over tienen kwamen we aan en al snel bleek het park groter dan verwacht en ook leuker dan verwacht, mooie verrassing dus. De zon liet veelvuldig verstek gaan maar het weer was verder prima. Rond 13.00 liepen we dat park weer uit en togen naar park nr. 2.
Rond vijven zaten we weer in de auto en na zowel de maag van mijn auto als de onze van inhoud voorzien te hebben reden we huiswaarts en om even na zevenen stapte ik op mijn ander ‘thuis’ weer binnen, na daar de noodzakelijke dingen gedaan te hebben, tuften we een paar km’s terug noordwaarts om daar enkele minuten later ontvangen te worden met hete koffie en thee en niet te vergeten de onstuimige, zoals altijd, begroetingen van onze veestapel.

Toen begon de grote klus… foto’s op de pc, en bekijken en selecteren… ik had er bijna 500 en Daphne had er ruim 700. Iets minder kritisch dan normaal wiste ik een fors aantal vanwege of bewogen, of verkeerd licht, of vanwege het te dubbel hebben maar toch bleven er nog zo’n 975 over. (Helaas gebruikt men in beide parken heel veel gaas… de reguliere, in staalkleur, de kleur dit licht vasthoudt en weerkaatst en dus de foto’s zeer slecht maakt… kortom, een deel van de foto’s in de map zijn gsm-foto’s… ik heb vaak gewenst vandaag dat dierenparken toch wat meer rekening zouden houden met fotografen en het gaas een kleurtje geven, hetzij zwart of donkergroen… )
Wil je de mijne (390) bekijken dan ben je H I E R natuurlijk van harte welkom,
en die van Daphne (500) staan H I E R
Ga er dus maar even rustig voor zitten *glimlach*.

Welke parken we bezochten? Ohja, dat had ik natuurlijk nog niet benoemd… Het 1e park was Blanckendaell-park  in Tuitjenhorn (vlak bij Alkmaar-Schagen) en het 2e was Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna, dat plm 25 minuten noordelijker ligt. De laatste kenden we al van 7 april 2017  maar Blanckendaell dus nog niet en we waren aangenaam verrast. Het park is mooi aangelegd, de verblijven zijn dan weliswaar niet al te groot maar per verblijf zijn er slechts een paar dieren zodat elk dier ruimte zat heeft. Ook de combinaties van sommige dieren in een verblijf verraste ons een aantal keren, samenlevingen zijn prima mogelijk, zo bleek ook hier weer.

Beide parken zijn wat mij betreft een bezoek zeker waard.. voor de kosten hoef je het niet te laten, entree bij beiden is 12 euro en bij de 1e kost het parkeren 2.50 en bij de 2e zelfs helemaal niets. Ook de horeca is op beide locatie prima betaalbaar.

14 thoughts on “3 vliegen in 1 klap”

 1. fietszwerver schreef:

  alvast een felicitatie voor Daphne
  en ook voor de mooie foto reportages
  was zo te zien een schitterende dag
  rust voor eerst maar goed uit
  slaap wel groet

  1. Melody schreef:

   Dank je wel, mede namens haar.
   Ja was het ook hoor… niet al te warm dus perfect…
   Dat ga ik morgen doen, vandaag kwam het er niet van .

   Dank je wel, jij ook.

   1. fietszwerver schreef:

    ik pak morgen op wat HH na ook een rustdag , vandaag was ik fietsen en zondag wil ik weer wandelen
    fijne avond groet

    1. Melody schreef:

     Alles op zijn tijd hoor ;-)

     Veeeeeeel plezier, pas op jezelf.

     1. fietszwerver schreef:

      doe ik :)
      geen klok kijken deze dag :)
      alles zonder tijd

      1. Melody schreef:

       Helemaal groot gelijk….dat verschaft veel plezier en daarvan hebben we nooit genoeg of wel dan

 2. Marja schreef:

  Alvast gefeliciteerd met haar verjaardag.

  1. Melody schreef:

   Dank je wel, ik geef het door.

 3. AnneMarie schreef:

  Mooie dag geweest zo te zien. Nooit geweten dat er zoveel dierentuinen in Nederland alleen al zijn. Leuk.
  Ook gehoord dat erstropers door leeuwen opgegeten zijn in Zuid-Afrika? Hebben ze goed gedaan. 💪💪

  1. Melody schreef:

   Ja inderdaad… ja dat klopt, wist ik ook nooit hoor…maar de laatste jaren ontdek ik er wel meer en meer omdat ik er nu bewuster naar zoek.

   Nee nog niet gehoord… wel heerlijk nieuws…. hopelijk heeft het ze goed gesmaakt ;_)

 4. rietepietz schreef:

  Ook mijn felicitaties alvast voor jouw bijna jarige schoonmeisje, leuk bedacht die naam, klinkt ook zoveel vriendelijker dan schoondochter dat toch vaak een nare bijklank heeft, net als schoonmoeder.

  1. Melody schreef:

   Dank je wel .

   Ik noem haar altijd al zo…

   Heel af en toe zeg ik wel eens schone dochter… als ik haar boven in de badkamer tegenkom :-)

   Schoonmoeder/schoondochter zijn ind namen met nare bijsmaak… helaas wel ook in mijn geval. Tja ach… voltooid verleden tijd :-)

 5. Ivonne schreef:

  Mooie foto’s van de diertjes
  Groetjes

  1. Melody schreef:

   Dank je wel Ivonne… lieve groet terug

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: