25-5=Winschoten

Joepieeeeeeeeeee Zaterdaggggggggggggg

Het is nacht van vrijdag op zaterdag terwijl ik schrijf. Eigenlijk zou ik moeten slapen maar dat gaat nu nog niet lukken, ben een beetje (boel) hieper in dubbele zin.

Vanavond rond 18.45 stap ik in de auto en haal ik Anita op en daarna gaan we samen op weg naar Winschoten. Naar, voor mij de 5e en Anita de 3e, voorstelling van JEANS-25.

Met vanavond als mysteriegast Laura Vlasblom, die Daphne en ik al mochten bewonderen tijdens de Jubileum-voorstelling op 28 september jl. in het Beatrix-theater te Utrecht.
Deze dame kan er zeker wat van en heeft dan inmiddels ook een indrukwekkende staat van dienst nadat zij in 1991 in JEANS begon en shows 2-2. 3-1, 3-2 en 4, deel uitmaakte van de cast.

Hieper… jawel… dubbel, ook jawel. Met mensen in mijn nauwste kring die verdrietig zijn, die wanhopen en worstelen, mensen die de strijd tegen een verschrikkelijke ziekte aan het verliezen zijn… is mijn hart enorm geraakt. En ja, natuurlijk besef ik dat ik wel weg kan kruipen in één of ander donker gaatje om al dat leed te ontvluchten maar dat dat het probleem niet oplost, integendeel zelfs. Dus ook hieper in de goede zin des woords omdat mij weer een fantastische avond staat te wachten en er ook zo ontzettend veel leuke dingen zijn die het leven zo méér dan de moeite waard maken, ontelbaar veel. Zoals een JEANS-voorstelling dus, vanavond in een spiksplinternieuw theater ook nog. In de ‘oude’ versie kon ik blindelings mijn weg vinden, deze nieuwe versie ken ik nog niet, extra spannend, want een theater is niet zo maar een gebouw, het moet sfeer uitademen, moet een bepaalde ambiance hebben, is mede bepalend voor hoe fijn zo’n avond kan verlopen, of niet.

Met een gemixte emotie van intense dankbaarheid en intense hoop loop ik momenteel rond. Dankbaar voor de aanwezigheid van al het goede in het leven én heel sterke hoop op meer goeds en dan natuurlijk met name voor hen die dát nou juist zo nodig hebben op dit moment.

Alhoewel het cliché is… en ik eigenlijk niets met cliché’s heb… besef ik eens te meer hoe gerechtvaardigd mijn dankbaarheid is, dat mijn hoop er mag zijn en dat ik moet blijven vasthouden aan het vertrouwen. Dat elke dag nieuwe kansen in zich heeft die ik niet mag laten liggen om het beste er van te maken. Dat ik geen tijd (meer) mag verspillen aan onbenulligheden maar juist moet benutten om te leven en genieten van alles, hoe klein en ogenschijnlijk onbeduidend die dingen soms in 1e instantie ook mogen schijnen.

Om maar met een cliché, dat ik enige tijd terug las en waarbij ik me realiseerde dat ik die houding toch al een lange tijd zo consequent mogelijk probeer na te streven, af te sluiten:
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ “The moment you start acting like life is a blessing, it starts feeling like one…”

12 thoughts on “25-5=Winschoten”

 1. rietepietz schreef:

  Hoe dieper de dalen hoe hoger de pieken, ze kunnen niet zónder elkaar!

  1. Melody schreef:

   Dat klopt !!

 2. Liesbeth schreef:

  Hey lieverd, je hebt gelijk zoals wel vaker…fijne avond je verdient het!!!!

  1. Melody schreef:

   Dank je wel lieverd….. -x-♥

 3. Frederique schreef:

  Genieten….. zo belangrijk. van de kleine dingen en vooral van JEANS! Heel veel sterkte met alles. Ik sla een virtuele arm om je heen.

  Liefs en een knuffel, Frederique

  1. Melody schreef:

   Dat probeer ik heel bewust zoveel mogelijk te doen….

   Knuffel terug -x-♥

 4. cornma schreef:

  Is er bij elke show een andere mysterieguest? (hoe schrijf je dat eigenlijk?)
  Ben benieuwd wie het in Assen zal zijn. Kunnen we samen genieten.

  1. Melody schreef:

   Volgens mij schrijf jij het goed ;-)

   Ja klopt…. een aantal van de ‘oud-castleden’ draait over het hele seizoen een aantal voorstellingen mee…
   Wil je weten wie dat is in Assen?
   Ik weet het al namelijk maar ik weet niet of jij het nu wilt weten of je liever laat verrassen…

   Genieten doen we vast wel!!

   Ps… nog steeds in afwachting???

   1. cornma schreef:

    Ik laat me graag verrassen.:-)
    Nee, niet meer, heb net een stukje geplaatst.

    1. Melody schreef:

     Oke dan ….. Dan vertel ik het nog niet

     Super…..kom er aan

 5. Kakel schreef:

  We zijn rijker dan we beseffen. Soms moet je alleen jezelf er met je neus op drukken.
  Lieve groet :-)

  1. Melody schreef:

   Klopt helemaal lieverd…. gelukkig weten jij en ik dat ook maar al te goed….

   { { { knuffel } } } -x-♥

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: