2 dagen warm bad!

Woensdagmorgen stond ik vroeg op en zat ik even na achten in de auto op weg naar het zuidwesten, daar zou ik op bezoek gaan bij een lieve medeblogster, op ons beider verlanglijstje stond al sinds enige tijd ‘het elkaar in het eggie ontmoeten’. Zonder noemenswaardige oponthoud arriveerde ik daar even voor elven om uiterst hartelijk ontvangen te worden en gelijk voorzien van een kopje koffie dat er uiteraard zeer smakelijk inviel na een lange rit. Het was al weer even geleden dat ik een lange rit had gemaakt, normaal gesproken is autorijden een hele grote hobby, voor mij altijd één van de manieren om maximaal te ontspannen. Door omstandigheden was dit al vele maanden niet meer mogelijk en ook durfde (ja wel, wie had het gedacht, ik die niet achter het stuur durf? Is me nog nooit gebeurd in de ruim 30 jaar dat ik een rijbewijs heb….) ik het niet. Ik durfde zelfs een tijdland niet eens binnen Assen achter het stuur, hoe vervelend is dat. Ook de medicatie-wijziging dwong me tot extra voorzichtigheid want tja, ook van die zooi kun je behoorlijk onder invloed geraken en dan is het niet wijs om je eigen, maar ook dat van andere mensen, leven in de waagschaal te gaan stellen. Sinds enige tijd gaat het weer steeds beter en dus durfde ik het er gisteren wel op wagen om naar omgeving Rotterdam te toeren. De ochtend en middag vlogen om, we ‘kakelden’ heel wat af natuurlijk, dat is ons vrouwen wel toevertrouwd toch ;-) Eind van de middag stapte ik in de auto met 2 prachtige bloemstukken die wij gemaakt hadden, eentje ervan zou ik mee naar huis nemen en de andere zou ik aan ASTRID geven. Ik mengde me in de namiddagspits en een uur later stond ik in Hoek van Holland op de stoep. Onstuimig begroet door Truffel natuurlijk kon ik even later mijn kunstwerk aan Astrid overhandigen die er erg blij mee was. Na koffie hebben we gezamenlijk gegeten en tv gekeken en bij gepraat. Thom laadde zijn batterijen voor zijn filmcamera op en ik de batterijen voor mijn fotocamera en na nog een wandeling met Truffel buiten zochten we Klaas Vaak op want vanmorgen zou het weer vroeg dag zijn. Rond negen uur vanochtend stapten Thom en ik in onze auto’s en reden we achter elkaar aan naar Hilvarenbeek. Hij had vrijkaarten voor Safaripark Beekse Bergen en die waren geldig tot 31 maart, te zonde om te laten verlopen of niet dan. Rond half elf kwamen we daar aan. De auto’s geparkeerd, parkeermunten gekocht, door de ingang naar binnen op zoek naar koffie. Voordat we daar aan toe waren hadden we al mening filmpje / foto geschoten. Thom had zich met name verheugd op de roofvogelshow, tot zijn grote spijt en de mijne, ontdekten we dat die niet uitgevoerd zou gaan worden, dat men daar op23 maart pas mee zou beginnen. Het was een heerlijke dag, schitterend weer, niet te koud, niet te warm, zelfs de zon liet zich vele malen in al haar glorie zien. Nadat we het hele park hadden doorlopen was het weer tijd voor koffie, daarna zijn we in Thoms auto gestapt en hebben we de safariroute gereden. De wandelroute binnen het park is schitterend, de safariroute die je met de auto rijdt laat je hele andere kanten van het park zien. Het is een schitterend park en wat mij vooral veel plezier deed was dat ik zag dat de ruimtes die de dieren tot hun beschikking hadden heel erg groot was. Ondanks dat het voor mij erg ver weg is is het park zeer zeker de moeite waard.

Rond drie uur namen Thom en ik afscheid van elkaar en ging hij richting Hoek van Holland en ik richting Assen waar ik om even over half zes mijn thuis weer binnen stapte. 2 dagen ontzettend veel plezier gehad en nu lekker ontspannen weer thuis. Morgen moet ik weer werken en dan is het al weer weekend. Met een zaterdagavond in het theater en zondag een hele dag het huis met de viervoeters voor mij alleen omdat Joop en de jeugd weer wedstrijden van het boogschieten hebben. Kortom, ik ben weer ff opgeladen en kan er weer even tegen, met nog een leuke uitje en energie-aanvulling in het nabije vooruitzicht.

Update (voor Thom met name): Ongeveer halverwege tussen Hilvarenbeek en Assen maakte ik deze foto naar aanleiding van jouw vraag hoeveel kilometers ik al met mijn auto gemaakt sinds ik hem aanschafte in mei 2011: Eenmaal thuis was die stand een stukkie hoger natuurlijk. Sinds ik gisterenmorgen vertrok heb ik in totaal 630,8 km aan mijn teller toegevoegd.

26 thoughts on “2 dagen warm bad!”

 1. thom schreef:

  en dat mag niet ????????

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Je weet wat ik gezegd heb toch ;-)

   Het mag, maar niet als je bij mij bent ;-)
   Dat doe je maar in je eigen tijd! *grijns*

 2. geesje schreef:

  Wat fijn voor je meis, geniet nog maar ff flink na!
  Je fotos worden steeds mooier!

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Doin mien loiverd!

   Dat goi ik zeekers doun!

   Doin (bloos)

 3. Frederique schreef:

  Klinkt als een paar geweldige dagen. Leuk hè, om een medeblogster te ontmoeten. Zo heb je een gezicht bij de stukjes die je leest.

  Liefs Frederique

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Klinkt zo, was ook zo

   Ja ik doe dat niet zo snel, ben nogal kieskeurig maar als het dan op mijn verlanglijstje komt en het gebeurt dan ook echt, dan geniet ik er met volle teugen van. Laat niemand zeggen dat internetcontacten koud en leeg zijn want ik ken het tegendeel, tot mijn groot genoegen!

   -x-♥

 4. thom schreef:

  ik zou haast zeggen hij is net lekker ingelopen die auto !!!!

  en wat hebben we toch weer een lekkere dag gehad vandaag was ons wel gegunt heerlijk

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Hahaha ja bijna he?

   Nou echt wel, zo lekker, heb ontzettend genoten, ook al ben je toch af en toe een dikke mopperkont

 5. Petr@ schreef:

  Wat leuk een ontmoeting tussen bloggers!
  En wat een prachtige foto’s heb je gemaakt, super!

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja zeker weten, was superleuk!

   Dank je wel ! ;-)

 6. Minoesjka schreef:

  Wat een prachtige foto’s weer zeg …………… Beekse Bergen staat inderdaad ook altijd nog op mijn verlanglijstje.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Dank je wel…… ik kan het je *na vandaag* van harte aanbevelen….
   Misschien lukt het je goedkope kaartjes te scoren op vakantieveiligen.nl

 7. Emmelinda schreef:

  Jaaaaa mooi he, Beekse Bergen? Ik ben er vorig jaar voor het eerst geweest en zeker niet voor het laatst. Ik heb genoten.

  Leuk he, loggers ontmoeten. Mensen die niets met bloggen te maken hebben snappen er vast niks van maar ik weet dat het superleuk kan zijn.

  Superleuk dat jij het zo naar jouw zin gehad hebt! :D

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja schitterend!

   Ja absoluut, als ik iemand eenmaal in mijn hartje toelaat is dat de volgende stap en gelukkig heb ik nog niet een deksel op de neus gehad in de zin van dat ik me vergist had ;-)

   Dank je wel hoor.

 8. Wat een reis, meis!

  Beekse Bergen is de enige dierentuin die mij kan bekoren omdat de dieren daar zoals jij al aangaf enige ruimte hebben om te leven.

  Wij hebben daar eens iets heel vreemds meegemaakt bij de oliefanten.
  Een oliefant was rondjes aanhet draven en liet wild getrompetter horen.
  Een andere was woest in de weer met een boomstam die hij met zijn slagtanden verplaatste.
  Een derde deed helemaal vreemd.
  Je zal vast wel die omheining gezien hebben met die stalen verticaal geplaatste buizen.
  Tussen die buizen lopen horizontale getrokken dikke staaldraden doorheen.
  Wel die derde olifant rende met een vaart naar die omheining en botste met zijn kop meerdere malen keihard tegen die staaldraden aan.
  Even later hoorden wij een onweersklap en werden de oliefanten op slag rustig.
  Zo mooi om mee te maken.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Haha ja inderdaad, dat kan je wel zeggen, maar ik heb het er graag voor over (gehad).

   Ja geweldig he hoe dieren iets kunnen aanvoelen….wij mensen zouden daar eens wat meer aandacht voor moeten hebben !!!

 9. Trees schreef:

  Leuk om op mooie dagen terug te kijken! En leuk dat je Kakeltje ontmoet hebt, altijd een aparte ervaring om een medeblogger of -ster te ontmoeten.
  Mooie foto’s ook. Wij zijn zo’n 7 jaar geleden een keer naar Beekse Bergen geweest en het was zeer zeker de moeite waard. We ontmoetten toen een erg nieuwsgierige struisvogel… ;-)

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja absoluut.

   De dieren waren erg rustig, allemaal. Wellicht doordat het nog niet echt zulk heel mooi weer was en het te fris was voor hen? Evengoed was het een genot om daar rond te lopen/rijden.

 10. rietepietz schreef:

  Petje af hoor , ik doe het je niét na om in twee dagen een dikke 600 km te rijden , en dan nog in m’n uppie!
  En dan nog na een “slechte periode”wat auto rijden betreft ,klasse! Je hebt je verwen dagen dubbel en dwars verdiend !

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Dank je wel. was stiekem ook wel een beetje trots op mezelf hoor, dat ik het weer aandurfde en dat het goed ging (gevoelsmatig).

   Dank u dank u, heb er ook zeer van genoten ;-)

 11. hanneke schreef:

  nou, nou, dat zijn weer een heel aantal kilometers die je gemaakt hebt, maar het was de moeite waard.
  en een ontmoeting met kakel zie ik ook wel zitten.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja behoorlijk he…. al was het gelukkig niet op 1 dag, ik heb heerlijk geslapen tussen beide dagen in.

   Ja kan ik me helemaal voorstellen, was net zo leuk als toen die 18e april ;-) -x-♥

 12. Mirjam Kakelbont schreef:

  ‘t Was gezellig, Mel, en zeker voor herhaling vatbaar. Fijn dat de reis heen en weer ook goed verlopen is, plus nog mooie foto’s gemaakt. Je kwam vast zwaar tevreden thuis ;-)
  Liefs Kakel

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja lieve meid, dat vond ik ook.

   Ja het heen en weer reizen verliep prima, al was ik wel erg blij dat ik een overnachting er tussen had…. mijn ‘energie’ qua autorijden is nog niet wat het was..

   Ja absoluut anders zou ik wel een andere titel verzonnen hebben ;-)

   -x-♥

 13. Truus schreef:

  SUPER Melody. :-))

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Echtttttttttt wel

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: