MARJA

1990 ging ik na een dramatisch voorval hoogzwanger het ziekenhuis in. Zwanger van een tweeling waarvan er 1 nog leefde en de 2e helaas niet meer. Wekenlang moest ik daar verblijven en zoals in veel tijden was muziek hetgeen voorkwam dat ik helemaal doordraaide. Muziek onder andere van de Belgische zangeres Dana Winner. Inmiddels heb ik al haar cd’s maar is onderstaand nummer nog steeds zeer favoriet. Liggend in dat ziekenhuis met mijn armen en handen rondom mijn, zo goed als platte buik omdat ik door het ziek zijn graatmager was. de kinderen achterin ‘in’ mijn buik tegen mijn rug aan lagen…zong ik dit, zonder geluid, of luid als ik alleen was, voor het dode en nog levende kind in mij. Hopend dat het levende kind in mij mijn smeekbedes zou horen om vooral levend ter wereld te komen, hopende dat het gestorven kind het nog levende kind geen schade zou toebrengen. Op 29 november kwam onze zoon in blakende gezondheid ter wereld, amper 5 pond en 46cm klein.